Myszowate D16Z6+T

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez weede » piątek, 28 października 2011, 10:15

wadel napisał(a):Ps. Wycięła Cię ta biała japońska Tigra V6 nie wierzę :lol:

ale masz wjebane! :lol:
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez wadel » piątek, 28 października 2011, 18:18

:lol:
weede napisał(a):
wadel napisał(a):Ps. Wycięła Cię ta biała japońska Tigra V6 nie wierzę :lol:

ale masz wjebane! :lol:

:lol: :lol: :lol:
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez Dobekbdg » niedziela, 30 października 2011, 15:53

nie szczypać się Panie :P przed ostatnimi zdjęciami widnieje ważne zapytanie może ktoś mi pomoże

Wczorajszego dnia stojąc z Rysiem rozmawialiśmy kto/co ma do robienia u siebie. I tak weszło na temat że wypadało by kiedyś zrobić u mnie skrzynie bo powyżej 5000rpm lubi zgrzytać

i tak stwierdziliśmy że najtaniej wyjdzie kupić nowa bo szkoda uziemiać furę. Leżąc wieczorem i szukając skrzyni przypomniałem sobie że takowa posiadam w garażu od d13b2 :D no to co wio do roboty.

Skrzynie zakupiłem kiedyś za 4pack xD i podobno huczały w niej tylko łożyska a reszta była w stanie BDB wybieraki jak i synchronizatory, a oto prowokator tej całej imprezy

Obrazek

gdy ogarnąłem miejsce docelowe pracy zadzwonił Ryszard Słaboszewski :D ojjj ojjj Pawle błądzisz ojjj błądzisz zamiast siedzieć na mszy dotarłeś do mnie :D no ale jak tu nie wesprzeć kolegi jeśli stwierdza że woli rozbierać skrzynie w kantach i cwaniaczkach :D

po godzinie męki nagłe słychać okrzyk "jest widzę główkę, jest już nasz"

Obrazek

gdyby Dorota to widziała :wpale: byłby wpierdol :D

Obrazek

no to po ściągnięciu całkowicie obudowy ukazał nam się takowy widok, chciałbym zaznaczyć że 1raz w życiu rozbieraliśmy skrzynię. Chwila zastanowienia no to co najlepsza zabawa przed nami.

Obrazek

szmatka i dalej wio do roboty :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gdy Słaby upierdzielił swój sweterek stwierdził że jednak Dorota powyrywa mu nogi z ... :diabel: za to że nie był na co niedzielnej mszy :D tylko gdzieś się szlajał

Obrazek

a ja mu na to

Obrazek

na dzień dzisiejszy koniec a od jutra ruszamy na poważnie, wszystko chcemy rozebrać do części pierwszej wyczyścić ponieważ trochę leżała skrzynka, może coś namieszać w przełożeniach i powybijać wszystkie łożyska by nabić nowe. Myślę że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupować kolejną używaną skrzynie. A tak będę wiedział co mam.

Szukam osoby która będzie potrafiła mi powiedzieć w jakim stanie są synchronizatory oraz wybieraki po ich obejrzeniu czy pomacaniu a wyglądają tak

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oraz jak sprawdzić układ różnicowy ponieważ posiada dziwny luz a nie wiem czy tak być czasem nie powinno

Obrazek
Obrazek
Dobekbdg
User

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia strona

Powrót do Nasze auta