['02 Chevrolet Corvette C5 Z06]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Aniołek » poniedziałek, 3 października 2011, 14:18

bo to święta prawda kolego :)
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez Aniołek » piątek, 14 października 2011, 19:54

przyszły tydzień wtorek strojenie by VTG 8)
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » poniedziałek, 17 października 2011, 21:50

właśnie skończyłem przygotowania :| , wydech przelotowy założony i kilka kosmetycznych spraw , oby wypluło ok 450KM bez nitro to będzie git choć mogę się zdziwić bo CR mam raczej niski 10.3- 10.5 więc szału nie ma ale za to dla nitro ok 8)
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Dziadek » wtorek, 18 października 2011, 07:10

Powodzonka :)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » wtorek, 18 października 2011, 21:32

no i dupa trzeba znowu ustawić wałek :roll: nie brałem wydruku bo nie było co brać :lol:
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » niedziela, 20 listopada 2011, 13:59

Potrzebna jest rozgarnięta osoba która potrafi ustawić wałek rozrządu , mam zestaw do ustawiania , znacie kogoś ?

a tutaj instrukcja ;)
http://www.gmhightechperformance.com/te ... ewall.html

chyba bardziej "czytelne"

http://www.lunatipower.com/Tech/Cams/Ho ... eACam.aspx
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Dziadek » niedziela, 20 listopada 2011, 19:36

Może GaRaż?

:)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » wtorek, 11 września 2012, 21:29

No witajcie :mrgreen:

Muszę nareszcie coś dodać do opisu bo niedługo zapomnicie o mnie :lol: generalnie bardzo długo borykałem się z ogromnym niedostatkiem mocy początkowo było tylko 360KM i długo nie mogłem tego ogarnąć silnik podczas strojenia bardzo ochoczo w różnych zakresach dzwonił nawet po kilkanaście stopni Grześ z VTG stwierdził po strojeniu że mam bardzo duży CR i pipowaty wałek rozrządu ( to było pewnie z rok temu :shock: nie pamiętam już dokładnie), no cóż było robić zakupiłem nowy wałek bardziej męski nieco grubsze uszczelki pod głowice , przy okazji podwójny łańcuch rozrządu , w magiczny sposób wymieniłem osobiście ten wałek nie ściągając głowic a jest się o co bać bo szklanki ślizgają się bezpośrednio po krzywkach na wałku więc gdy się go wyciąga zwyczajnie wpadają do środka :shock: po zakończonej operacji zadecydowałem po przeanalizowaniu forum amerykańskiego że trzeba go ustawić na -3st i w tym celu sprowadziłem z Bydgoszczy specjalistę z przyrządami gość przyjechał a ja w tym czasie dzielnie z Szymonem Budzyńskim obalaliśmy 0,7l Jecka - był puzny wieczór , w pewnym momencie podchodzimy nieśmiało do samochodu i jego mościa zalani w trzy dupy i pytamy sie: nooo jaaaaaak uuudaaa sieee czyyy sieeee nieee uudaaaa kolo lekko zakłopotany stwierdza że jest kolizja i sie nie da ustawić na co ja odpieram szymonnnn dawaj ten kanister z benzynom podpalimy tą kur.... miałem na myśli samochód tylko nie wiem jak to zrozumiał jegomość bo jakoś tak szybko się pozbierał i odjechał zostawiając nas w czarnej dupie :shock: , no ale nic koło południa dnia następnego jak już wszystkie samoloty wylądowały zaatakowałem warsztat usiedliśmy w trójkę ja Szymon i padre Szymona i wyszło na to że to najłatwiejszy rozrząd na świecie do ustawienia po czym ustawiliśmy go najpierw na zero sprawdziliśmy kolizji nie ma no to bach go na -3st kolizji oczywiście nie było zadowolony odebrałem auto czując różnicę myślę sobie no jest szybko pewny siebie zasuwam na dyno a tu kolejna kara niecałe 390KM nosz kurw. jego mać trochę okopałem tą kurw. i do domku , no minęło trochę czasu i przyszedł czas na decyzję rozbieramy i idziemy z wałkiem na oko no i poszliśmy na zero czyli jak na ustawienia fabryczne tym razem dyno było bardziej łaskawe bo wypluło 426KM silnik miał dużo mniejszą ochotę do dzwonienia , dobra sobie myślę niech tak już zostanie a chu. z tym mam dosyć trza jakieś testy porobić i zacząć w końcu się cieszyć autem testy w miarę wyszły pozytywnie bo 12,1 na ćwiare i 4.0 do 100km/h , lecę sobie A1-dynką to było bodaj na początku lipca co tam sobie myślę pociśniemy kawałeczek i jak se pocisnołem tak w okolicach 2.30 i nagle jak pierdyknęło patrze an zegary ładowania brak , temp. wody max , czuje wspomagania brak patrze szyba przednia mokra na całe szczęści z rozbiegu dokulałem się na parking podnoszę maskę a tu kawałek jednego paska klinowego a drugiego nie ma :evil: kurw.... mać ciągnę za to ścierwo i ciągnę a z pod silnika jakimś cudem wyciągam drugi pasek prawie cały jak się za chwile okazało koło pasowe się wysuneło w skutek czego ścioł się pasek od klimy który zabrał ze sobą pasek główny :roll: na całe szczęście udało m i się go założyć dolać wody do chłodnicy i powoli do domu , koło pasowe oczywiście trzeba było kupić nowe trochę sie rozpędziłem dokupiłem chłodnicę oleju nowy AFR i EGT no a żeby założyć koło pasowe w kurwi. trzeba rozkręcić dosłownie pół samochodu to skorzystałem z okazji jaka się nadarzyła i dopadłem do rozrządu i przestawiłem go na +2st no odczucia były bardzo pozytywne a podczas strojenia silnik nie miał ochoty do stykania szybko skłoniło mnie to do testów i wyszło mi 11.90 na ćwiare i 3.90 do paki no mysle sobie no kurna chata jest dobrze pewnie z 30 -40 kuca przybyło no i tak dotarliśmy do czasów terazniejszych czyli byłem na dyno w BRK w poniedziałek - wczoraj i mamy teraz to czyli znowu pizda :cry:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » wtorek, 11 września 2012, 21:47

Tak się zastanawiam jak oni robią czyli np.wieśmaki z usa 500 kunia z tego silnika :roll: , w polandzie bardzo niedawno wysrał się silnik bardzo podobny do mojego a miało być grubo a tu pizda fakt faktem że w zasadzie mam seryjny wydech a te 434KM jest na PB98 , gdyby go odetkać i zalać +100 oktan to pewnie jest do ugrania z 20- 30 kunia no dobra a gdzie dalsze 50 ? hmmm generalnie to jest już koniec dotarłem do miejsca gdzie zakończyłem pogoń za mocą N/A może coś tam dokoksuje podtlenkiem ale jakoś mi się nie śpieszy
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Mav » wtorek, 11 września 2012, 21:51

Aniołek, ja Ci jakiś pomnik za cierpliwość postawię.
Jak sobie tak Twoje niesprawiedliwe walki poczytam to uznaję że ja to mam w moim temacie sielankę... :roll:
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Postprzez Dziadek » wtorek, 11 września 2012, 21:57

Najważniejsze, że obecnie auto fajnie gada i fajnie jeździ :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yAdtJUEcaOY&feature=youtu.be[/youtube]
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » wtorek, 11 września 2012, 22:01

Bogatym wszystko wolno:)
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez weede » wtorek, 11 września 2012, 22:56

może mnie coś omineło ale od kiedy ta corvette jest niebieska?!
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Aniołek » wtorek, 11 września 2012, 22:59

niebieska od jakiś 2 miesięcy

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » wtorek, 11 września 2012, 23:03

Mav napisał(a):Aniołek, ja Ci jakiś pomnik za cierpliwość postawię.
Jak sobie tak Twoje niesprawiedliwe walki poczytam to uznaję że ja to mam w moim temacie sielankę... :roll:

Oj już nie raz mi jej brakowało generalnie mam dosyć :|
Aniołek
Forum Killer

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta