CHRZANEK napisał(a):Dziwię się że pomimo tego że "Cali" jest tak popularna na rynku tuningowym w PL, to firma nie dopracowala "kopyta" na którym robi odlewy...
qualin: brawa dla Ciebie że sie nie poddaleś i poprawiasz to co ktoś inny zrobil niedokladnie.
Sam wzór zderzaka, nie jest zly, (boczne wloty mozna by bylo wykorzystac do chlodzenia przednich tarcz hamulcowych) tylko powiedz mi jak planujesz rozwiazać kwestie "kratek" w zderzaku ??
Będziesz adaptowal plastiki z oryginalnego zderzaka?
Czy "siatex" ?
Jutro powinien byc skonczony zderzak i pojdzie do malowania. co do wzoru jest to oryginalny seryjny wzor ktory montowany byl w calibrach "last edition" oraz "cliff edition" czyli praktycznie ostatni rok produkcji calibry.
niestety oryginalne kratki chyba nie beda pasowaly i bede wkladal czarny siatex, ale tylko w grilla (seryjnie opel tez montowal tam siatex w tej wersji zderzaka), w reszte wlotow nie bede nic wkladal bo po co, opel tez nic tam nie wkladal.
a MK DESIGN ktorej absolutnie nikomu nie polecam dostalo dzisiaj maila z fotkami ich zderzaka oraz paroma slowami ode mnie. jezeli nie zwroca mi kosztow przerobki to beda miec nieprzyjemnosci.
wlasnie dostalem odpowiedz od tych partaczy:
witam
jesli chodzi o to ze zderzak odstaje z boku to jest to normalne kazdy laminat jest tak robiony z tego wzgeldu zeby go dociagnac bez roblemu
jakby byl za ciasny to przy wkladaniu na mocowania i slizgi przy rozginaniu, wewnetrzyn y kat by sie polamal i popekal !!!
jesli chodzi o to przy lampie jest zawsze do przyszlifowania, nie ma idealnej calibry jak i innych samochodow dlatego tak jest zrobione, kazda byla inaczej bita , lub ma inaczej zamontowane swiatla zawsze jest jakas roznica dlatego prosze doszlifowac
jakby byla dziora na 2 palce to bylby problem
oczywiscie od razu im napisalem co mysle o tym bzdurnym tlumaczeniu.
a tak przy okazji to pisze sie dziura a nie dziora, dzizas co za ludzie tam robia