--orzech-- napisał(a):nie
Nie ma czym czy ma byc element zaskoczenia??

Gorliś napisał(a):Poniewaz juz powoli czuje emocje zwiazane z moim wyjazdem do poznania, to zrobilem sobie porownanie elementow, ktore zmienily sie od poprzedniej wizyty na Torze Poznan, a ktore moga przyczynic sie do uzyskania lepszego wyniku i zapewnienia wiekszego bezpieczenstwa zarowno mi jak i silnikowi:
Dolot: OEM B18C4 ==> Mugen Airbox
Wydech: 4-2-1 OEM ==> 4-2-1 Toda style
ECU: p9k seria ==> p28 + strojenie
Hamulce: tarcze tyl 240mm ==> tarcze tyl 260mm + przewody w oplocie + plyn ate blue racing
Skrzynia: s9b ==> s80 fd 4,7 + lekki zamach + nowe sprzeglo ITR
Zawieszenie: Tuleje przod Honda ==> Tuleje przod poliuretan 85/90ShA
Inne: Chlodnica oleju + zegary temp wody, temp oleju, cisn oleju.
Do niedawna jezdzilem na grubszym przednim stabilizatorze 26mm, jednak zimowe BMK (szczegolnie to mega sniezne) plus okazyjna dynamiczna jazda podczas deszczu sklonily mnie do powrotu do stabilizatora 24mm. Za bardzo mi wynosilo przod, teraz powinno byc bardziej neutralnie. Zestaw stabow pochodzi z integry type-r uwazanej nigdys za jedno z najlepiej prowadzacych sie FWD.
Cele sa dwa: zrobic czas w okolicy 2 minut i wrocic calo na kolach. W zeszlym roku tylko jedno z tych dwoch sie udalo;) Mam pare wymowek dlaczego tak a nie inaczej, ale nie ma co drazyc tematu. Tak czy siak w zeszlym roku bylo 2:12, wiec mam spoooro do urwania. Ale moze sie uda;)