[Seat Leon Cupra4 ARL]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Brychu » czwartek, 22 lutego 2007, 11:08

Fajna rejestracja z przodu :)
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 22 lutego 2007, 11:27

juz mialem przyjemnosc objechac to żółtko ;)
moze przez to ze mial dorisa na pokladzie ;0
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez dave » czwartek, 22 lutego 2007, 12:10

--orzech-- napisał(a):juz mialem przyjemnosc objechac to żółtko

tak dokladnie, jednak mocy bylo za malo na --orzecha--, :D
--orzech-- napisał(a):moze przez to ze mial dorisa na pokladzie ;0

no tym moge sie tlumaczyc ;) doris troche wazy ale ty tez wiozles niczego sobie postury goscia wiec trudno tu dyskutowac no ale jak cos to jakis rewanz sie zrobi :)

a poki co to "walcze" z leonem bez przerwy :/
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » czwartek, 22 lutego 2007, 12:33

czym ty orzech pedzisz tego is ze wszystkich objezdzasz? :)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez dave » czwartek, 22 lutego 2007, 12:41

to chyba jakas atsra 1,4 byla :lol: albo corolla czy cos takiego :lol:
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 22 lutego 2007, 15:29

smiejemy sie smiejemy ale ja wowczas nie wiedzialem ze to dave...
troche mnie poirytowaloze kurna ktos ma takie ladne auto i niby jedzie szybko i plynnie... wyrownalem sie aby looknac kto siedzi za kolkiem ale niestety ciemne szybki uniemozliwily mi wywiad... wiec sobie wyprzedzilem czym predzej...
po jakims tam czasie leonik sie zbuntowal i mnie wyprzedzil... ale po moim manewrze wciskania sie na styk lewo prawo lewo... leonik nie mial szans.... moj pasazer mi probowal wmowic ze to na styk bylo ale ja nie wierze plotkom.
--orzech--
srtb crew

Postprzez DoRiS » czwartek, 22 lutego 2007, 18:42

widząc taki odrzutowy samochód i styl jazdy podejrzewałem ze jest to albo Orzech albo Bruchu albo inny członek SRTB :P ... i potwierdziła sie pierwsza wersja i że moja intuicja mnie nie zawodzi :mrgreen: 8)
DoRiS
Frequent User

Postprzez Cortez » niedziela, 25 lutego 2007, 07:07

No teraz jest elegancko, wszystko na miejscu. A chciałem Ci ostatnio dać znać, bo widziałem zderzak do Leon'a, taki sam i pod kolor, na szrocie pod Białymstokiem.

No ale teraz już chyba wszystko klekoce jak należy?? Co dalej??

PZDR
Cortez

Postprzez Brychu » niedziela, 25 lutego 2007, 10:53

Chodzą słuchy po mieście, że ten Leon ma z 280 KM..... 8)
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez dave » niedziela, 25 lutego 2007, 17:04

Brychu napisał(a):Chodzą słuchy po mieście, że ten Leon ma z 280 KM.....

hahaha... niezle, to moze dlatego ostatnio jakis koles w e46 coupe nie chcial ze mna startowac :lol: kiwalem mu reka ze jedziemy na swiatlach, opuscil szybe i mowi ze mocy malo :/ a mial 170 hp :? no coz ;) ale dementuje plotki ze tyle ma- nie ma tyle :lol: mozna sie ze mna scigac i na pewno nie zmasakruje ;)
Cortez napisał(a):Co dalej??
na razie walcze z silnikiem- ostatnia diagnoza mnie zmartwila bo albo ktoras pompka leje a reszta probuje do niej dobic co skutkuje tym ze silnikiem rzuca dopoki sie nie nagrzeje albo krzywki walka sie wytarly albo walek jest po prostu zle ustawiony :evil: wolalbym to ostatnie ;) coz, na razie doprowadzam do stanu uzywalnosci a pozniej bede myslal dalej ale jesli bedzie walek do wymiany to plany dalszego dlubania troche sie przesuna (jak juz bede mial zakladac nowy walek to od razu bedzie GMS) no ale wszystko powoli sie zrobi, juz lezy nowa dluzsza skrzynia i nowe sprzeglo, za 2-3 tygodnie bedzie koni tak wiec cos tam sie dzieje ale nie tak jakbym chcial ;)
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » niedziela, 25 lutego 2007, 21:40

ładnie to tak orzecha oszukiwac...
--orzech--
srtb crew

Postprzez dave » niedziela, 27 maja 2007, 01:05

a wiec wrocilem z pewnych drobnych modow i co :?: i dupa :!: ale po kolei... umowiony bylem na 14 na wymiane dmuchawki co sadzilem ze potrwa ze 2-3 godziny max.. hmm.... trwalo 8 :lol: nikt nie wzial pod uwage ze w 4x4 bedzie tak malo miejsca.. ogolnie wszystko pod gorke... 1 otwor mocujacy wydech do muszli okazal sie spieprzony, chwila namyslu i decyzja- wyjmujemy slimak z dmuchawki i wkladamy do starej muszli, po chwili okazalo sie jednak ze wirnik cieplej strony tez jest nieco wiekszy (mial byc ten sam) i nie wejdzie wiec co nam pozostalo... wkladamy dluzsza i ciensza srube na wylot i zakladamy turbo. turbo zalozone ale drobny blad mechanika- turbina okazalo sie ze jest przesunieta i rury dolotowej nie bedzie mozna zalozyc wiec znowu turbina out i obrucenie slimaka.. teraz juz jest ok. auto zlozone o 22.. pozostaje strojenie.. soft zostaje wgrany i jedziemy na miasto. ogolnie wciska w fotel niemilosiernie ale okazuje sie ze turbina tak wyje ze zagluszamy pobliska impreze :lol: doladowanie okazuje sie byc masakryczne dla tej dmuchawy bo 1,9 bara. fakt ze tak wciskalo ze kierownice trzeba bylo mocno trzymac. nie pozostaje nic innego jak zdjac troche koksu... hmm.. okazalo sie ze nie da juz sie nic zdjac :lol: no wiec jedyna mozliwoscia jest wjechanie na garaz i skrecenie troche gruchy.. wjechalismy na kanal i rece nam opadly NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ZEBY WYREGULOWAC GRUCHA TURBINE W 4X4 NIE WYJMUJAC SSACEGO EGR-A I CHLODNICY SPALIN :!: :!: dojscie zerowe, rak nie idzie nigdzie wcisnac :| zalamka... robert probuje cos zrobic jeszcze z softem ale niewiele to dalo i dalej pompuje 1,9 i wyje jakby miala dostac mlode :| no coz... dmuchawke trzeba bedzie wyciagnac jeszcze raz i wsadzic inna bo z ta cos nie halo bo tak wyc nie moze :!: zbieram manatki i gwizdek do domu.. i wtedy kiedy myslalem ze nic gorszego juz przytrafic sie mi nie moze okazuje sie jednak... ze moze :!: :lol: kuurwa... na 6 biegu sprzeglo sie jara jak chce :!: rece i cyce mi opadly :|
co za dzien uroczy :/ no nic.. ide spac, oczywiscie na festiwalu startuje i albo zajade sprzeglo albo ta dmuchawke a moze jeszcze cos ciekawego sie stanie ;)
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » niedziela, 27 maja 2007, 08:40

wesolo, co dalej?:)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » niedziela, 27 maja 2007, 08:49

a nie byles przypadkiem w gdansku w czwartek i poczas testow nie zloiliscie 200sx w kolorze srebrnym przed hala olwii??
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez weede » niedziela, 27 maja 2007, 09:41

a czym się jeszcze rózni 4x4 od zwykłej cupry? Ja myślalem, ze tylko heldexem...
dave napisał(a):rece i cyce mi opadly :|

no więc głowa do góry :D
weede
Administrator

Auto: C55

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta