HONDA CRX ED9 1,6 16V

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Dziadek » czwartek, 9 sierpnia 2012, 06:20

obstawiam, że gdyby ktoś nie użył nitro od biegu jałowego to by tego nie było
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 9 sierpnia 2012, 09:21

Widząc Rybki iskrzące oczka ostatnio niestety przeczuwałem, że jakimś fuckup'em się te "próby" zakończą. Współczuję Mariusz. Ochłoniesz, pomyślisz o czymś poważniejszym. Zaplecze ludzi o Hondach coś wiedzących masz przecie.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez grabosiu2 » czwartek, 9 sierpnia 2012, 16:42

Dziadek napisał(a):obstawiam, że gdyby ktoś nie użył nitro od biegu jałowego to by tego nie było

tak jak mówisz tylko najgorsze jest to że to nie zrobił Mario :evil:
Ale co najważniejsze części już w drodze :mrgreen:
grabosiu2
User

Auto: accord type s

Postprzez Fiveopac » czwartek, 9 sierpnia 2012, 16:57

Dziadek napisał(a):obstawiam, że gdyby ktoś nie użył nitro od biegu jałowego to by tego nie było

Czyli backfire :mrgreen: kiedys probowałem, fajna zabawa :mrgreen:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez ryba m-50 » czwartek, 9 sierpnia 2012, 17:26

Powiem tyle podczas hamowania auta na 4 biegu nitro zostało odpalone na zbyt niskich obrotach i wystrzał nastąpił po chwili, pan hamujący powiedział że to nic się nie stało bo to tak jak w lpg i ponownie zhamował auto na nitro ale już z wyższych obrotów wiec wynik który podałem jest na pękniętych tłokach. mój błąd że na nitro pozwoliłem, żeby kto inny niż ja siedział w aucie... miałem już instalacje w trzech autach z mniej wytrzymałymi silnikami - w prelude 75 koni strzelaliśmy i nie było problemów... dzisiaj załatwiłem tłoki z pierścieniami i korbowodami oraz blok którym to pracowało za dobre pieniądze więc jak Tomek ze Sławkiem to poskładają to może mi się upiecze:) Zawsze jeżeli w grę wchodzi podnoszenie mocy silnika w jakikolwiek sposób jest ryzyko z którym się trzeba liczyć. Ale mimo wszystko ja się nie zgadzam, że to była wina nitro... po prostu zostało nieumiejętnie użyte a moją winą jest to ze zaufałem człowiekowi, który w moim mniemaniu powinien wiedzieć co robi. Nie będę rzucał nazwiskami bo nie lubię paplać czyja to wina i w ogóle.. zawsze można powiedzieć, że producent nie przewidział podnoszenia mocy silnika i że to wina modyfikacji, więc nie ma co rozstrząsać tylko zrobić i walić z nitro dalej:)
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez GaRaż » czwartek, 9 sierpnia 2012, 18:57

ryba m-50 napisał(a):ponownie zhamował auto na nitro ale już z wyższych obrotów wiec wynik który podałem jest na pękniętych tłokach.

i wynik nie jest prawidlowy gdyz auto nie bylo do konca krecone , o ile wartosc obrotow przy ktorych fabrycznie sie wlacza VTEC na wykresie jest zgodna tyle co do konca maksymalnych obrotow jeszcze brakuje. Na moje z doswiadczenia powinno byc bez nitro pomiedzy 180-185KM
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » piątek, 10 sierpnia 2012, 05:27

z ciekawości. kto ja hamował?
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez ryba m-50 » piątek, 10 sierpnia 2012, 06:44

Nie chce mi się w to brnąć, kto co i jak bo zaraz tu będzie jakaś bezsensowna jazda. Auto naprawię na mój koszt, tylko mam nadzieję, że następnym razem przy aucie z systemem nitro ten Pan pozwoli być komuś w aucie, nie wyprosi go za drzwi bo na pewno nie jest wszystkowiedzący tym bardziej że o taki samochód trzeba wypytać co, przy jakich obrotach jest system używany a nie usiąść i walnąć bo tak się komuś wydaje...
ryba m-50
Super user

Postprzez Dziadek » piątek, 10 sierpnia 2012, 07:09

A ja bym go pociągnął, w imię czego masz płacić za jego niewiedzę? Od razu trzeba było raban zrobić że rozjebał silnik i nie odpuszczać że to wina wieku itd itp, ma ubezpieczenie to niech go użyje, to nawet nie z jego kieszeni idzie wtedy. Backfire świadczy o niewłaściwym użyciu nitro, zresztą na wykresie byłoby zapewne widać że od dołu cuda się działy.
Takie użycie nitro (od jałowego biegu) prowadzi w 99% przypadków do rozjebania silnika. Jak obsługa wprowadzi zimą na hamownię samochód z turbo, który stał całą noc przed hamownią na -30stopniach i od razu wypierdoli go na maksymalne obroty i coś się rozjebie, to co, też powie że stary i nie poniesie odpowiedzialności? Pewne rzeczy trzeba brać na klatę, spierdoli ci mechanik silnik-niech płaci, nie umie obsługa hamowni uruchamiać nitro- niech płaci, inaczej pacany się kurwa nigdy nie nauczą. Chujtam żeby poprosił Cię żebyś ty to uruchomił bo on może czegoś nie wiedzieć, ale kurwa skoro uznał że wie i zjebał-kasa na stół i przepraszam na ustach. On tą kasę co ty na silnik odkładasz miesiąc, zarabia czasem w jeden dzień, więc myślę, że stać go na uczciwość, od ust sobie nie odejmuje.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » piątek, 10 sierpnia 2012, 12:17

Masz dużo racji w tym co mówisz, podjadę przedstawie fakty i może uda się jakoś po ludzku dogadać...
ryba m-50
Super user

Postprzez erison » piątek, 10 sierpnia 2012, 12:32

Czy AFR był mierzony przy strzale z Nitro ?
Albo grubo, albo wcale.
erison
User

Postprzez grabosiu2 » piątek, 10 sierpnia 2012, 13:32

podjadę przedstawie fakty i może uda się jakoś po ludzku dogadać...

Mario na moje to już po ptakach no ale może jednak się dogadacie :/
grabosiu2
User

Auto: accord type s

Postprzez Dziadek » piątek, 10 sierpnia 2012, 14:57

ryba m-50 napisał(a):Masz dużo racji w tym co mówisz, podjadę przedstawie fakty i może uda się jakoś po ludzku dogadać...

Najważniejsze żeby przyznał, że w złym momencie uruchomił nitro, ew znajdź to na wykresie jeśli go masz lub on ma. I to już jest punkt zaczepienia. Bo jeśli sie wyprze tego jak to zrobił, nie masz wykresu, to pozamiatane.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » piątek, 10 sierpnia 2012, 15:08

Tego pierwszego hamowania na nitro nie zarejestrował na wykresie (tego przy którym odrazu nastąpił wystrzał) - zarejestrował następne hamowanie, gdyż stwierdził że po tym strzale nic się stało bo to tak jak w lpg... i shamował tym razem już z wyższych obrotów i to hamowanie zarejestrował gdzie w sumie i tak było to tylko z 3000 rmp ale to silnik jakoś zniósł nawet na uszkodzonych tłokach....
ryba m-50
Super user

Postprzez Dziadek » piątek, 10 sierpnia 2012, 15:14

Ha cwaniak, pierwszy wykres byłby dowodem. Ale ciśnij, niech choć coś odda, bo należy się bezprzecznie.
Dziadek
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta