przez Dobekbdg » niedziela, 30 października 2011, 15:53
nie szczypać się Panie przed ostatnimi zdjęciami widnieje ważne zapytanie może ktoś mi pomoże
Wczorajszego dnia stojąc z Rysiem rozmawialiśmy kto/co ma do robienia u siebie. I tak weszło na temat że wypadało by kiedyś zrobić u mnie skrzynie bo powyżej 5000rpm lubi zgrzytać
i tak stwierdziliśmy że najtaniej wyjdzie kupić nowa bo szkoda uziemiać furę. Leżąc wieczorem i szukając skrzyni przypomniałem sobie że takowa posiadam w garażu od d13b2 no to co wio do roboty.
Skrzynie zakupiłem kiedyś za 4pack xD i podobno huczały w niej tylko łożyska a reszta była w stanie BDB wybieraki jak i synchronizatory, a oto prowokator tej całej imprezy
gdy ogarnąłem miejsce docelowe pracy zadzwonił Ryszard Słaboszewski ojjj ojjj Pawle błądzisz ojjj błądzisz zamiast siedzieć na mszy dotarłeś do mnie no ale jak tu nie wesprzeć kolegi jeśli stwierdza że woli rozbierać skrzynie w kantach i cwaniaczkach
po godzinie męki nagłe słychać okrzyk "jest widzę główkę, jest już nasz"
gdyby Dorota to widziała :wpale: byłby wpierdol
no to po ściągnięciu całkowicie obudowy ukazał nam się takowy widok, chciałbym zaznaczyć że 1raz w życiu rozbieraliśmy skrzynię. Chwila zastanowienia no to co najlepsza zabawa przed nami.
szmatka i dalej wio do roboty
gdy Słaby upierdzielił swój sweterek stwierdził że jednak Dorota powyrywa mu nogi z ... :diabel: za to że nie był na co niedzielnej mszy tylko gdzieś się szlajał
a ja mu na to
na dzień dzisiejszy koniec a od jutra ruszamy na poważnie, wszystko chcemy rozebrać do części pierwszej wyczyścić ponieważ trochę leżała skrzynka, może coś namieszać w przełożeniach i powybijać wszystkie łożyska by nabić nowe. Myślę że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupować kolejną używaną skrzynie. A tak będę wiedział co mam.
Szukam osoby która będzie potrafiła mi powiedzieć w jakim stanie są synchronizatory oraz wybieraki po ich obejrzeniu czy pomacaniu a wyglądają tak
oraz jak sprawdzić układ różnicowy ponieważ posiada dziwny luz a nie wiem czy tak być czasem nie powinno