Dziadek napisał(a):I wypluć na hamowni min. 160KM, bo tyle one miały.
Astry GSi miały w serii 150KM, a najmocniejsze seryjne GSi to Kadett z silnikiem 20XE 156KM Jednak baardzo łatwo i wcale nie duzym kosztem osiąga się moce 160+
przez Dziadek » niedziela, 13 listopada 2011, 01:36
Dokładnie,moje dane są z czasów 10 lat temu, ale wtedy te auta były o tyle dokładnie młodsze Zdrowe C20xe wypluwało 160KM i koniec. Nie mówię o ecotec, to był już shit.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Na święta sobie zakupiłem przednią dolną rozpórke Wiechers'a.
Więc ten temat mam już właściwie zakończony i moge powoli myślec o kolejnych etapach.
Chodzi mi po głowie kilka pytań. Mianowicie czy trzymac swoje SPARCO regulowane, czy może wymienic je na stałe rozpórki i tu w gre wchodzi w sumie tylko Wiechers.
Macie jakies doświadczenie w tej kwestii ? Lepiej założyc stałe, czy trzymac regulowane ?
ciekawi mnie czy bez problemu założysz tego wiechersa, bo w Astrach podłużnice się rozchodziły już 7 lat temu, a teraz te auta są jeszcze starsze i miały jeszcze więcej czasu, zeby się rozejść.
Przymiarka już była, ale nie montowałem bo pod skosem szła ostro i wbrew pozorom przy moim zawiasie jest ona tak nisko, że z garażu bez przytarcia już nie wyjade Okazuje się że on ma tak pod skosem isc więc jutro go zakładam i robie runde po miescie, żeby zobaczyc czy w ogóle da sie z tym poruszac. Z założeniem nie ma u mnie problemu, buda dosc sztywna a podłużnice całe. (już kupe lat auto usztwnione rozpórami)
Zresztą na wiosne auto rozbieram i zostanie zrobione co trzeba.
Ten skos jest by ominąc miske i wydech. Całkiem prosta do XE nie wejdzie.
Tyle, że za mocno to wyprofilowali i zbyt nisko idzie z tej jednej strony niestety więc to jedynie do seryjnego zawiasu może podejśc.
ja bym zrobił od podstaw. Jak w corsie C20XE miałem rozpórkę sparco to było nieporozumienie, nie miała szans prawidłowo działać. Najlepsza ze wszystkich rozpórek była ta, którą sam z Jarkiem spawaczem zrobiliśmy do corsy X30XE, która poszła do chromu później. Przykręcane płytki były z 4 czy 5mm kwasiaka, podwójne rurki i wszystko na sztywno
http://www.youtube.com/watch?v=sd1DSbp5uGw dla sprawnego ucha słychac jak w momencia wjazdu na kostke wypadła mi 1-nka Straciłem chwile na myśleniu co sie stało, że nie jedzie
No i z ori kierą strasznie ciężko się manewruje - za duża ale zabawa jest