['06 Mazda MX-5 NC]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez GaRaż » czwartek, 6 września 2012, 20:10

Fiveopac napisał(a):Obrazek

Sikawki wersja 3.0 na pokladzie 8)

jesli sporo wieksze to osiagi silnika powinny wzrosnac :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » czwartek, 6 września 2012, 20:57

Powinny chociażby dlatego że poprzednie z tego co mówił five już się nie wyrabiały a na nowym wydechu można by podlać.

Na ostatnim spocie usiadłem sobie w miacie five'a i muszę przyznać, że tak jak NA mi zupełnie nie pasowała (zaparte kolana o kierownicę itede ) tak w NC wygospodarowali dużo więcej miejsca - przynajmniej w kluczowych dla ciała miejsca.
Bardzo fajny samochodzik.
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Postprzez saron22 » czwartek, 6 września 2012, 21:28

mi tez to auto bardzo przypadlo do gustu

Ja z kolei szczegolna uwage zwrocilem na bardzo krotki skok lewarka zmiany biegow. Ciekawy jestem jak to u mnie bedzie wygladac po zamontowaniu short shifta z Z3M
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » czwartek, 6 września 2012, 22:16

bedzie znośnie. A mx5 zacznie w końcu zapierdalać ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » piątek, 7 września 2012, 08:08

Fiveopac napisał(a):Sikawki wersja 3.0 na pokladzie 8)

Dobrze mi się przypomina, że to coś koło 700cc? :mrgreen: To już są całkiem spore sikawki. Oby na idle'u dało radę uzyskać w miarę sensowny AFR a na WOT'cie pompa utrzymała ciśnienie (...) Powrót do 1,2 bara i 350+ na rolkach na bank! A to już w takim małym piździłkaku robi przeogromną robotę! Bomba!
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Fiveopac » piątek, 7 września 2012, 09:21

650. Idle jest spoko.AFR zawsze jest 14,7 na zamknietej petli o to dba ecu by nie truc wiewiorek. Nawet bez przestrojenia mam wrazenie ze silnik lepiej sobie radzi z niskimi obrotami na nowych wtryskach. Chyba maja lepszy wzor rozpylania niz poprzednie.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Dziadek » piątek, 7 września 2012, 15:19

Kiedy hamowanko?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » piątek, 7 września 2012, 16:35

Jutro zlot mx'ow w modlinie wiec troche sobie poupalam auto w zakretach :) potem podniose doladowanie , podstroje i mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu bede na rolce.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 26 września 2012, 11:15

Że tak tylko odniose sie do mojej poprzedniej wypowiedzi:

Obrazek

1. miejsce ;)

A teraz wiesci z dzisiejszej hamowni: na moment gdy pod maską cos zrobiło pop rolka odnotowala 480 nm - 600 obrotow nizej niz poprzednie 440. Jak ta turbina wstaje to jakas masakra. Niemniej dolot sie rozszczelnil i maks. mocy nie dalo sie zmierzyc. Na pierwszy rzut oka myslalem, ze wywalilo rure gdzies kolo IC, tak wiec 1,5 h zdejmowania zderzaka by odkryc, ze wszystko ok :evil: okazalo sie, ze rura wyskoczyl z gumy przed przepustnica - tam gdzie mONdry five zainstalowal cienkie opaski z castoramy :roll: ciekawe jak dlugo mialem tam straty cisnienia. Rura tak sprytnie wypadla, ze byla caly czas w laczniku gumowym ale oparla sie o kielich amorka i ruszajac nia wydawalo sie ze jest doje*ana na maska. Tak to jest gdy sie zostawia słabe ogniwa...
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » środa, 26 września 2012, 12:39

Czyli pełen werwy chcesz zrewidować swoja pozycję względem pewnego dotlenionego rexa? ;)
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Postprzez Fiveopac » środa, 26 września 2012, 17:42

Mav napisał(a):Czyli pełen werwy chcesz zrewidować swoja pozycję względem pewnego dotlenionego rexa? ;)

Nigoko nie gonie, robie auto tylko dla siebie. Nie spinam sie na nikogo bo od wiekow zyje ze swiadomoscia iz zawsze jest grubsza ryba. Wynika z tego fakt iz gonienie kogokolwiek jest z założenia bez sensu. Fajnie, ze ktos wyznacza pociśnięcie mojego auta w linii prostej lub krętej za cel - taka postawa bardzo mi schlebia. Moim planem bylo miec 300 koni w mx5, wyszlo troche wiecej i wyglada na to, ze bedzie jeszcze ciut ciut zupelnie przypadkowo ;)
Czas nauczyc sie tym jezdzic, bo ostatnia moja zabawa miedzy pacholkami przypominala katapultowanie sie miedzy kolejnymi zakretami z modlitwą w winklu.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 26 września 2012, 20:46

Poza wszystkim innym nie jesteś wolny od testosteronu, który podsuwa pomysły sprawdzenia się z innymi.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 26 września 2012, 20:48

Dziadek napisał(a):Poza wszystkim innym nie jesteś wolny od testosteronu, który podsuwa pomysły sprawdzenia się z innymi.

Chyba jak wszyscy tu zebrani i ganiajacy sie po ulicach naszego grodu i nie tylko od ladnych kilku(nastu) lat ;)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 26 września 2012, 21:37

Więc nie pisz że coś jest z założenia bez sensu, bo pierwszą rzeczą jest ładowanie takiej kasy w coś co ma niby wozić z A do B ;) Lubimy zapierdalać, samochodami, własnymi i po swojemu. I czasem sprawdzić swoje miejsce w szeregu. Taka natura. Poszła fama że szminka zapierdala niemiłosiernie, to coniektórzy chcą to sprawdzić, to jak na dzikim zachodzie jak mówili, że ktoś jest szybki ;)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 27 września 2012, 05:19

Fiveopac napisał(a):Nigoko nie gonie, robie auto tylko dla siebie. Nie spinam sie...

haha :mrgreen: Jakbym Cię nie znał trochę, to bym uwierzył ;) (...) Bardzo ładnie się dzieje, efekt wywalenia rury z dolotu także przerabiałem, z tym, że ja mam trochę luźniej pod maską i miejsce problemu było zaraz widoczne. Miło, że auto i jego kierowca wygrywają karnety na gadżety, plecaki czy inne sikawki do szyb ;)
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta