['02 Chevrolet Corvette C5 Z06]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Aniołek » poniedziałek, 26 września 2011, 17:57

:P

ale mam lenia na strojenie :roll:
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez Aniołek » wtorek, 27 września 2011, 19:35

Dzisiaj zmieniłem olej i zalałem auto 100 oktanami efekt przerósł moje oczekiwania :D , przekonałem się co to znaczą kute tłoki : jeśli temp. oleju jest zbyt niska powiedzmy 60st , EGT ok 400 st ja dość mocno depne to niestety mały niebieski dymek zostawiam za sobą ale gdy olej ma ok 90st a EGT +500st czyli auto jest już rozgrzane to problemu nie ma :) , troszkę podstroiłem auto ale na razie jest za wcześnie na katowanie więc jeszcze ok 1,5 tys muszę spokojnie polatać a korci mnie że hej żeby naleśnika wychłostać
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » środa, 28 września 2011, 22:01

dzisiaj wstępnie ogarnąłem wota ( pedał w podłodze dla niewtajemniczonych ) spalanie stukowe ustąpiło poniżej 12 AFR czyli jezdzimy na bogato :D , najwięcej pierdzielenia będzie z OL&CL oj upłynie paliwka upłynie zanim będę zadowolony :(
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Pit » środa, 28 września 2011, 22:20

Fajnie, że auto już się kula. Pogoda dopisuje, grzech jej nie wykorzystać :mrgreen: Też w piątek prawdopodobnie wyfrunę na jakieś strojenie moją wirówką ;)
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Aniołek » piątek, 30 września 2011, 13:18

To fajnie , jak ogarniemy te zapierdalacze to można by się ustawić , ja w tym roku grama gazu nie użyje więc aż taki szybki nie będę
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Fiveopac » piątek, 30 września 2011, 16:21

Gratki , w koncu auto znowu grasuje po drogach. Nie kreciles sie dzis w okolicach 11 na jana pawla w bydzi? kiedy hamowanie?
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Aniołek » piątek, 30 września 2011, 22:10

nie nie ,dzisiaj nie byłem w bydzi , generalnie to zaczynam się zastanawiać nad strojeniem np w VTG bo zwyczajnie nie mam czasu i do tego doświadczenia WOT jest prosty OL&CL nie jest prosty :lol: , czuje że na paliwo wydam niewiele mniej niż bym pojechał do VTG ale za to zaoszczędzę mnóstwo czasu , bo chyba mi się nie chce po nocach jezdzić. Sporo już zrobiłem : wolne obr. i WOT do 6000rpm wyżej mi było jeszcze szkoda kręcić . Zrobiłem błąd że nie kupiłem HP Tunersa w wersji profesionall dużo by to usprawniło strojenie a tak to jest walka a ja już nie mam takiego zaparcia w sobie jak wcześniej :|
Aniołek
Forum Killer

Postprzez FordOn » piątek, 30 września 2011, 23:24

Aniołek, Dasz rade na spokojnie, zobaczysz efekty po strojeniu oraz docieraniu to napewno wroca sily do walki o KM i Nm...
U kazdego wystepuje taki etap ze po mimo kasy i duzej wewnetrznej sile cos nie wychodzi i podcina ci skrzydla ale one wracaja wraz z nadejsciem nowego setupu...
Trzymam kciuki za nalesnika ze tym razem bedzie o wiele mocniejszy niz ustawa przewiduje...
FordOn
Forum Killer

Postprzez Aniołek » niedziela, 2 października 2011, 08:18

dzięki za wsparcie :) , gadałem z GS mam zrobić 1500km i zapitalać na program i nie o to chodzi że nie dam rady sam tylko bardziej o to że mój HP Tuners mocno uprzykrza życie bo nie daje możliwości tuningu wszystkich parametrów w czasie rzeczywistym co by bardzo skróciło proces strojenia tylko odbywa się to poprzez nieustanne korygowanie i fleszowanie ECU a co każde fleszowanie żeby bloki samouczące sie nauczyły nowych wartości ja muszę ok 60-100km przejechać co jest niezwykle upierdliwe :evil: , a brak mi trochę już cierpliwości :|
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Pit » niedziela, 2 października 2011, 08:59

Aniołek napisał(a):...nie daje możliwości tuningu wszystkich parametrów w czasie rzeczywistym co by bardzo skróciło proces strojenia tylko odbywa się to poprzez nieustanne korygowanie i fleszowanie ECU

Five też robi to w ten sposób, bardzo żmudna i czasochłonna sprawa... Standalone sporo w tym zakresie ułatwia, oszczędza czas i paliwo.

Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze uda nam się stanąć na kresce, choć zapewne złoisz moje 1.3 sromotnie :)

Powodzenia w strojeniu!
Pit
Forum Killer

Postprzez Dziadek » niedziela, 2 października 2011, 09:00

A ty już opanowałeś problemy paliwowe?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » niedziela, 2 października 2011, 14:01

Dziadek napisał(a):A ty już opanowałeś problemy paliwowe?

Niestety jeszcze nie, ale jesteśmy (wydawać by się mogło) na dobrej drodze ;)
Pit
Forum Killer

Postprzez Dziadek » niedziela, 2 października 2011, 18:21

Mi kolejny najlepszy elektryk/elektronik rozkłada powoli ręce, wszystko gra, a działać nie zawsze chce :(
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » niedziela, 2 października 2011, 20:24

Piotruś napisał(a):
Aniołek napisał(a):...nie daje możliwości tuningu wszystkich parametrów w czasie rzeczywistym co by bardzo skróciło proces strojenia tylko odbywa się to poprzez nieustanne korygowanie i fleszowanie ECU

Five też robi to w ten sposób, bardzo żmudna i czasochłonna sprawa... Standalone sporo w tym zakresie ułatwia, oszczędza czas i paliwo.

Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze uda nam się stanąć na kresce, choć zapewne złoisz moje 1.3 sromotnie :)

Powodzenia w strojeniu!

coś nie mam pewności że mam jeszcze w sobie tyle zacięcia :/

a co do ściganka to sie zobaczy czy będzie nam w tym roku dane polatać razem ;)
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Fiveopac » niedziela, 2 października 2011, 21:11

Aniołek napisał(a):dzięki za wsparcie :) , gadałem z GS mam zrobić 1500km i zapitalać na program i nie o to chodzi że nie dam rady sam tylko bardziej o to że mój HP Tuners mocno uprzykrza życie bo nie daje możliwości tuningu wszystkich parametrów w czasie rzeczywistym co by bardzo skróciło proces strojenia tylko odbywa się to poprzez nieustanne korygowanie i fleszowanie ECU a co każde fleszowanie żeby bloki samouczące sie nauczyły nowych wartości ja muszę ok 60-100km przejechać co jest niezwykle upierdliwe :evil: , a brak mi trochę już cierpliwości :|

Udowodniles, ze potrafisz stroic samemu. Czlowiek w koncu dochodzi do wniosku, ze jego czas jest bez porownania bardziej bezcenny niz kilka zł na zlecenie to komus, kto z tego zyje i zajmie mu to ulamek twojego czasu a przy okazji przyjmuje odpowiedzialnosc za fuck up na swoja klate.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta