['02 Chevrolet Corvette C5 Z06]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Re: ['02 Chevrolet Corvette C5 Z06]

Postprzez Aniolek » poniedziałek, 26 sierpnia 2013, 19:51

taka sytuacja !

no to dupa na ten adres nie można się już dostać , tylko co teraz szkoda mi mojego starego konta
Aniolek
Rookie

Auto: C63 AMG

Postprzez weede » wtorek, 27 sierpnia 2013, 10:27

zobacz PW
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Aniołek » środa, 28 sierpnia 2013, 19:05

weede dobrze zadziałał konto uratowane - dzięki , dzięki :D

Zostałem zmuszony do opuszczenia klubu +500 KM i jestem w +600 KM wszystko przez jegomościa Patryka który usilnie chce być posiadaczem najszybszej C5 w PL , pojedynek w Bydgoszczy 14 września powiem wam że jest mocno jest szybko i te długie przełożenia nabierają sensu wraz ze strzałem 175KM , idę na mocy +600KM z leciutkim uslizgiem kół na 2 biegu po prostu katapultując sie , bardzo konkretne uczucie tak jeszcze nie było 3 bieg nie ma absolutnie żadnego ziewania 4 za bardzo nie wiem bo 3 kończy się na 180-190 bardziej interesowało mnie EGT i AFR a jest 750st i 10,80 z tendencją do wzbogacania się i tak to zostawiam niech sie wacha leje :D , ja mogę mieć już ok 800NM :shock: , byłem zmuszony do częściowego przerobienia układu paliwowego , i przy okazji przemontowałem chłodnicę oleju w inne miejsce bo to było niewłaściwe i teraz jest lepiej , niestety opony są jakie są i nie za bardzo na nich nie da się efektywnie ruszać z użyciem gazu a co za tym idzie ćwiartka nie zmierzona , dalsze dylematy są bo paliwa mam dość motor zakuty a dysze na 200KM mam 8) , ale czy wystarczy odwagi ? czy zwycięży rozsądek ?
Ogólnie doszedłem do wniosku że moje auto ma pewien zakres temperatur w których spisuje się świetnie jak jest za ciepło to zaczynają się kłopoty i to by się zgadzało bo rekordy robiłem na początku sezonu a nie w środku lata teraz auto po prostu lata a w Olsztynie pipa była , ależ musiałem długo czekać aby się wygadać :lol:
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez STELMI » środa, 28 sierpnia 2013, 19:45

bezawaryjności!
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez gucior55 » czwartek, 29 sierpnia 2013, 05:23

Nasze wszystkie auta nie lubia ciepelka :)
Z opisu jest ogien w szopie oby wszystko bylo ok bezawaryjnosci !
nie ma cudownych aut, cudowna to jest woda z Lichenia!!!!

370KM 490Nm (1,7 bar) Masters Tuning Piaseczno
gucior55
thebestest of SRTB

Auto: zielono-czarny

Postprzez GaRaż » piątek, 30 sierpnia 2013, 09:07

Aniołek napisał(a):Ogólnie doszedłem do wniosku że moje auto ma pewien zakres temperatur w których spisuje się świetnie jak jest za ciepło to zaczynają się kłopoty i to by się zgadzało bo rekordy robiłem na początku sezonu a nie w środku lata teraz auto po prostu lata a w Olsztynie pipa była , ależ musiałem długo czekać aby się wygadać :lol:

Trzeba zobaczyc korekcje IAT (intake air temperature) czujnika temperatury powietrza by jakos tak zbalansowac , zadzwon do mnie a powiem Ci jak to mniej wiecej zrobic bo nie wiem czy masz tabele na IAT w 3 obciazeniach(low , mid , high) czy tylko jedna ogolna.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » piątek, 30 sierpnia 2013, 09:44

no przyjże się , u mnie korekty zaczynają się od +30st z czego fabrycznie od 28st i tak już trochę wyciąłem tylko nie wiem jak daleko można wycinać bo nie mam ochoty na spalanie stukowe przy włączonym nitro , może znajdę coś na forum HPTuners-a , kurka długo człowiek musi sie uczyć ale satysfakcja jest , przydał by się jakiś magik od tworzywa sztucznego który przerobi mi pokrywę silnika , potrzebuje wlot powietrza i skrzela macie kogoś kto ogarnie temat i zrobi to przede wszystkim równo i symetrycznie ?
Aniołek
Forum Killer

Postprzez GaRaż » piątek, 30 sierpnia 2013, 21:50

Aniołek napisał(a):no przyjże się , u mnie korekty zaczynają się od +30st z czego fabrycznie od 28st i tak już trochę wyciąłem tylko nie wiem jak daleko można wycinać bo nie mam ochoty na spalanie stukowe przy włączonym nitro , może znajdę coś na forum HPTuners-a , kurka długo człowiek musi sie uczyć ale satysfakcja jest , przydał by się jakiś magik od tworzywa sztucznego który przerobi mi pokrywę silnika , potrzebuje wlot powietrza i skrzela macie kogoś kto ogarnie temat i zrobi to przede wszystkim równo i symetrycznie ?

korekty powinny byc juz od temperatur ujemnych , zapewne masz jednostki w F fahrenhait Celsjusz-1 = Fahrenheit 30 , musza byc korekty od temperatur minusowych bo jak w czasie zimy ma sie ECU okreslic z dawka paliwa.
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » sobota, 31 sierpnia 2013, 19:15

wymazałem korekty do 45st w doczytałem na forum gdzies tam że nawet do 55st można wymazać , przyjrzałem się bliżej temu zagadnieniu i przy + 23st na dworze i kulaniu sie po mieście miałem w dolocie +30st a stojąc kilka minut w korku 60st , masakra jakaś , w Olsztynie byl upał i korek pewnie miałem z 70st w dolocie auto nie miało prawa być szybkie no ale nic trzeba zrobić porządną wentylacje komory silnika i będzie o niebo lepiej
Aniołek
Forum Killer

Postprzez GaRaż » sobota, 31 sierpnia 2013, 20:15

Aniołek napisał(a):wymazałem korekty do 45st w doczytałem na forum gdzies tam że nawet do 55st można wymazać , przyjrzałem się bliżej temu zagadnieniu i przy + 23st na dworze i kulaniu sie po mieście miałem w dolocie +30st a stojąc kilka minut w korku 60st , masakra jakaś , w Olsztynie byl upał i korek pewnie miałem z 70st w dolocie auto nie miało prawa być szybkie no ale nic trzeba zrobić porządną wentylacje komory silnika i będzie o niebo lepiej

nie mozna nic wymazywac , temeratury pomiedzy poszczegolnymi wartosciami sa interpolowane , jesienia , zima , wiosna bedziesz mial szybsze zmiany temepratur. Poszukaj jakis uszczelek termoizolacyjnych pod kolektor ssacy no i wentylacja komory przyda sie :)
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » czwartek, 5 września 2013, 20:06

ja na wyzerowanych korektach jeżdżę już 3 lata :) , teraz po prostu podniosłem o 15st , nadal nie mam spalania stukowego ;) , fakt że jeżdzę już od jakiegoś czasu tylko na 100 oktanach i jest ok , nie widzę tutaj zagrożenia , korekty na temp ujemne zostawiłem

jutro mam wyścig z Lexusem IS-F :mrgreen: , kolega chce zemsty za przegrany kiedyś wyścig :lol:
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Dziadek » czwartek, 5 września 2013, 20:23

ISF? Chyba łatwizna?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » czwartek, 5 września 2013, 21:59

No wlasnie, serią mi to nie pachnie ;)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Aniołek » piątek, 6 września 2013, 10:07

Bodaj 415KM 500NM i szybka skrzynia biegów 12.8 na cwiartke - dane z netu generalnie auto na poziomie BMW M5 E60
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Dziadek » piątek, 6 września 2013, 12:25

Z palcem w d... go zjesz
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta