Hmm dla mnie fenomen hondy to 20 letnie silniki ktore nie wiedziec czemu wciaz kosztuja 5,5 lub 10k i maja 170 lub 190KM Albo graty, ktore trzeba sciagac za kazdym razem ze stanow bo w europie nic nie ma. Takze nie przekonasz mnie jak to pieknie i latwo modzi sie hondy, szczegolnie, ze graty do BMW wystarczy wytargac zza zachodniej granicy
Gorliś dyskutowanie nad wyższością silników Hondy nad BMW i odwrotnie to tak jakby dyskutować nad wyższością świąt Bożego Narodzenia na Wielkanocą. Graty do BMW za zachodnią granicą?? Dobre sobie Na pocieszenie powiem Ci, że ciesz się, że graty chociaż w stanach są. Bo do BMW nawet i w stanach nie ma. A jak nie ma w stanach i w DE to gdzie?? Cały problem polega na tym, że silniki S50 nie były dostępne w USA. Oni mieli na tamten rynek silnik S52 który nie ma nic wspólnego z silnikami S50 z M3. A jak nie było silników to i gratów nie ma. W przypadku S54 z M3E46 jest już łatwiej. Są nawet dostępne całe zestawy do montażu kompresora. Ale kompresor zostawmy dla Orzecha
Jednak BMW to marka premium To jednak graty do civica tansze, airbox do mnie 850$ nowy, ale ja kupowalem w polsce uzywany Wiadomo z gratami jest ciezko, ale jak sie cos upoluje fajnego to jest mega frajda. Mi sie udalo pod maska skompletowac pare gratow, ktorych w Polsce albo nie ma, albo sa pojedyncze sztuki (dolot, rozporka, kolka, przepustnica). I o to w tej zabawie miedzy innymi chodzi
wygląda klasa, jestem ciekaw jak teraz poprawiły się osiągi
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson