O promocji przeczytałem o 21:00 w niedzielę, mając godzinę na przeszukanie sklepu nie miałem czasu na alarmowanie gawiedzi, zresztą z reguły jakoś mało entuzjastycznie reagują wszyscy na okazje z netu, więc nie krzyczę już dookoła, mogę zacząć znowu?
Auto dziś odebrane, (dzięki Brychu za poświęcenie!) odstawione do lakiernika. Ale droga w deszczu na R888 z geometrią na oko i szperą 40%-BEZCENNE. O połowę siwych włosów więcej, pierwszy raz na po skręcie ze skrzyżowania po wbiciu 2 znalazłem się na nie swoim pasie, później jadąć ciut szybciej niż Brychu napisał, bo przy 70-80km/h podczas wyprzedzania stwierdziłem, że mniej mokro jest i wcisnąłem na 4 biegu gaz do końca na chwilę. Efekt - tył na poboczu, ciężko było ale się wyprowadziło. Dalej już bardzo ostrożnie

Ufff... Jednak na zimę poszukam jakiś szerokich zimówek nawet na dojazdy między mechanikami.
Sprzęgło super, choci ciężko jak smok, ale...jest półsprzęgło! Nieduże,ale wystarczy.
Szpera mocna, kurde ciasno jest na tych 40%, czasem zakręty idą tak sobie, zwłaszcza powoli.
Wydech dość cichy, basowy, połączenie lekko przepuszcza psując zabawę pierdzeniem na środku auta,ale to się zrobi, dźwięk v8 słychać na wyższych obrotach (może Brychu opisze jak to brzmi bo ja jestem stronniczy i mi się podoba), silnik miło koleboce autem na postoju

Muszę przepływkę chyba wsadzić oryginalną, obecna (535i) chyba kłamie że jest za dużo powietrza i przelewa się auto na niskich obrotach. Poza tym nieźle, jest kilka detali do dopieszczenia nie związanych ze swapem,ale to po lakierniku. Ogólnie jednak powrót do nysy dodał mi skrzydeł, w deszczu pet nie ma szans.
Uff...ale się zmachałem tą jazdą.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.