['91 Honda Crx EE8] B20VTEC

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez GaRaż » piątek, 5 września 2008, 12:42

weede napisał(a):a tak btw skrzynia zostala ta sama z 1.6?

zwyciezkich setapow sie nie zdradza :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez zefir » piątek, 5 września 2008, 13:05

zajebisty szacunek za tego zapierdalacza,
auto uzupelnia moja filozofie dlubania auta, nie wyglada a jezdzi.
no i uszczelka miedzy kierownica a pedalami musi byc tez dobra, zeby tak auto ogarniac.
gratki Kozi auta i umiejetnosci, bo u nas w kraju czesto to nie idzie w parze:)

mam pytanko:

zasadniczo czy na tor CrX tez daje rade np. przy konstrukcji zawieszenia 5gena hb??

pozdro
zefir
User

Postprzez GaRaż » piątek, 5 września 2008, 13:12

zefir napisał(a):zajebisty szacunek za tego zapierdalacza,
auto uzupelnia moja filozofie dlubania auta, nie wyglada a jezdzi.
no i uszczelka miedzy kierownica a pedalami musi byc tez dobra, zeby tak auto ogarniac.
gratki Kozi auta i umiejetnosci, bo u nas w kraju czesto to nie idzie w parze:)

mam pytanko:

zasadniczo czy na tor CrX tez daje rade np. przy konstrukcji zawieszenia 5gena hb??

pozdro

daje rade , tylko tzreba wsadzic dobre zawieszenie :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 26 października 2008, 23:54

Nic się nie dzieje na forum, ogólnie nudy aż wczoraj wygrzebałem crxa z garażu to odgrzebuje też temat...

Zawsze śmieszyło mnie pisanie (co niektórych) na forum o każdej pierdółce i radzenie się w każdej sprawie no ale nic się nie dzieje więc też cos napisze:)
CRX w miarę jeździ ale nie na tyle na ile jest w stanie na obecnym setupie poprzez wąskie gardło jakim jest niestety głowcia. Głowicę miałem plan zimą wysłać w siną dal za wielka wodę do obróbki ale przy obecnym kursie dolara nie ma to sensu bo różnica jest znaczna.
Z kolei jak stanieje na wiosne bo pewnie nie prędzej to znowu pół sezonu jak nie sezon bede miał rozłożony samochód bo zanim dojdzie, obrobią, wróci, sie złoży to sporo czasu:( Wogóle nawet przy starym kursie dolara to duuzy wydatek:( Nie wiem po co to pisze. Acha już wiem - może zrobimy zbiórke pieniedzy na obróbke głowicy z powodu wysokiego kursu dolara - wtedy nakleje naklejkę srtb ;) :P

Druga sprawa to fakt, że crx wygląda lekko mówiąc nieciakawie. Lakier poniszczony, powgniatany... Przydałoby się pomalować...

Trzecia sprawa to jak gdzieś walne albo ktoś we mnie to raczej nieciekawie w takiej małej puszce i przydałaby sie klatka. Z kolei zwiększy to znacznie wage to przydałyby się ładne elementy z laminatów na codzien - maska, klapa, drzwi a to kasa i to nie mała:(

Czwarta sprawa to fajnie byłoby dokupić pare gadżetów w stylu - kubełki, kierownica itp. itp.

Piąta sprawa to przydałoby sie jakieś profi zawieszenie, co prawda jest jakieś sportowe i to w dobrym stanie ale zbyt lekko mówiąc markowe to nie jest, pozatym przód jest bardzo nisko, na innym zawieszeniu poszedłby trochę do góry co zmniejsyzłoby ryzyko haczenia kolektorem o niewidzialne nawet nierówności...

Szósta sprawa to nie wiem co zrobić z oponami do jazdy na codzień, na zawodach miałem pełne slicki o europejskim rozmiarze mniejwięcej 230 i musiałem odpuszczac gaz a na cozień mam zwykłe drogowe toyo 195 więc nie rusze z miejsca! Kto zna jakieś dobre rozwiazanie na codzień? Myślałem o R888 w rozmiarze 205 bo szerszych w '15 nie ma ale to i tak żaden szał:( Jakie te opony wydają sie waskie które mam to wystarczy spojrzeć na zdjęcie poniżej zapożyczone z jakiegoś pierwszego lepszego portalu internetowego z jednych z ostatnich zawodów gdzieś tam w Polsce... ;)
Obrazek

Siódma sprawa to już nawet nie pisze, że przydałaby się szpera bo nie myślę mawet jaki to wydatek...

Ósma sprawa to fakt iż na to wszystko potrzeba conajmniej 15 tys zł a i tak juz dużo za dużo władowałem w tego parcha więc co najlepiej z tych rzeczy wyżej zrobić w pierwszej kolejności?
KOZI

Postprzez weede » poniedziałek, 27 października 2008, 08:58

buda CRX jest cynkowana? moze warto w to zainwestować i chociaz jakis roll-bar
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 27 października 2008, 09:40

mowilem mu o rolbarze ale kozi boi sie udezenia w drzwi ze wzgledu na brak jakichkolwiek wzmocnien w crxe w tym miejscu.
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez rulek » poniedziałek, 27 października 2008, 10:35

Przeciez on jest tak chudy i slaby ze nawet jak bedzie mial cala klatke i go ktos jebnie to sie caly polamie ze wzgledu na swoja budowe a nie auta :lol:
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 27 października 2008, 16:58

Zdecydowanie zrob blacharke. Nalezy sie temu autu, w koncu tyle lat ci tak wiernie sluzy 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez STELMI » poniedziałek, 27 października 2008, 17:07

dokładnie, zrób blacharkę i lakier, daj szansę innym Ciebie dogonić ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Pit » poniedziałek, 27 października 2008, 18:44

Dolar jest teraz drogi, poczekaj do stycznia, spadnie :) w tym czasie zapłać za lakiernika w złotówkach :)
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez kubas » poniedziałek, 27 października 2008, 19:47

zadbaj o bezpieczenstwo - dwa kubly klatka i szelki ! Klatki nie musisz robic super rozbudowanej jak w wrc wiec mysle ze wersja bezpiecznie ale nie rozbudowanie za duzo wagi ci nie przysporzy. Laminaty co jakis czas mozna wyrwac na allegro w dobrej cenie.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » poniedziałek, 27 października 2008, 23:05

STELMI napisał(a):dokładnie, zrób blacharkę i lakier, daj szansę innym Ciebie dogonić ;)

No właśnie boje się, że jak przystopuje to nie dość, że zapowiada sie, że pare osób mnie moze dogonic to jeszcze przegonic....:(
KOZI

Postprzez tomi » wtorek, 28 października 2008, 00:03

a ja sie wyłamie :mrgreen: , najpierw głowica bo jej wymontowanie, obróbka i ponowny montaż zajmie dużo czasu, można sie tym zająć teraz i na sezon bylaby gotowa a blacharke spokojnie można zrobic na początku lub w środku sezonu bo to max tydzień dwa i gotowe, zależy czy chcesz malowac tez komore silnika
a co będzie zapier..... to będzie a chyba o to chodzi w tym projekcie ;)
no chyba że faktycznie poczekasz gdzies do stycznia i wyrobisz sie na sezon z głowicą
tomi
Forum Killer

Postprzez KOZI » wtorek, 28 października 2008, 17:43

tomi napisał(a): najpierw głowica bo jej wymontowanie, obróbka i ponowny montaż zajmie dużo czasu, można sie tym zająć teraz i na sezon bylaby gotowa a blacharke spokojnie można zrobic na początku lub w środku sezonu

dokładnie taki był plan tylko, że teraz jest taka różnica w kursie dolara niż chociażby miesiąc temu, że teraz wysyłac głowice to byłaby głupota:(
KOZI

Postprzez dave » niedziela, 2 listopada 2008, 22:30

mialem dzis okazje jechac. powiem tak. zapierdala strasznie a co do GaRazowcow :arrow: "maja rozmach skur..syny" ;)
wgniata w fotel strasznie. niewatpliwie leon z rolki nie ma jakichkolwiek szans. ze startu zatrzymanego tez jakos tego nie widze ;) musimy sie z kozim w jakis dzien umowic i sprawdzic ile mi jeszcze km brakuje ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta