Ja tam swoje potestowałem i nie mam teraz oporów przed starszymi dotami, a nawet powiem więcej, chętnie je przygarniam
W osobówce to co innego, żona jeździ na jednym komplecie opon kilka lat i tam muszą być świeżynki, ale jak opony są na sezon-dwa, nie startujemy w eliminacjach o złote gacie walcząc o pierwsze miejsce, nie ma się co spuszczać.
Jak się chcemy spuszczać i być zawsze top, to skompletować sobie jeden kpl kół z nowymi zajebistymi gumami za 4000-6000 za kpl, trzymać go na wyjątkowe okazje i nie stękać że drogo, głośno czy twardo, bo to jeden z najważniejszych elementów w aucie.

A do normalnego upalania starsze doty są idealne, zwłaszcza w barddzo miękkich R888 czy R1R, którym lekkie stwardnienie na korzyść wychodzi. Dla przykładu założyłem nówki R888, świeżo przywiezione, dałem je do przodu w pecie. Po 1000km przejechanych po ulicach Bydgoszczy było 1.5mm mniej bieznika. Trochę schodzi..
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.