STELMI napisał(a):trochę mnie przerażają bębny z tyłu, bo domyślam się, że masa pewnie jest ok 2 ton ?
hehe

1610 kg, 150 kg więcej od Calibry V6
--orzech-- napisał(a):jezusiczku co żeśmy ci zrobili...
mnie troszku przeraża ta skrzynia 3 biegowa... i spalanie przy niej...

Jak usłyszałem o trzybiegowym automacie, pomyślałem - jakie on musi wysokie obroty łapać powiedzmy przy 100 km/h. Miłe zaskoczenie -> 100 km/h = 2500 rpm, 120 km/h = 3000 rpm! W środku niesamowita cisza i spokój pomimo aerodynamiki kiosku. Silniczek nie kręci się wysoko. Wracałem nim z Wrocławia - spalił 13,8 ltr LPG, więc niewiele więcej od MX-6. W mieście szacuję - około 16 ltr LPG.
Miałem zamiar kupić Poloneza Trucka, natomiast porozmawiałem trochę z kolegą użytkującym już dłuuuuugo Voyagera pierwszej generacji - za cenę podobną do Poloneza dostaje się wyposażenie w stylu klima, full elektryka włącznie z regulowanym we wszystkich możliwych kierunkach fotelem kierowcy. Elektryka o dziwo w 90% działa

W autku jest kilka spraw wymagających interwencji - w zawieszeniu coś stuka, tu i tam pojawia się ruda, itp. Potrzebowałem dużego, niedrogiego auta do przewozu większych rzeczy a przy okazji w obecnej sytuacji - także do normalnego poruszania się po mieście. Padło na tenże Czołg.... hehe