['00 Skoda Octavia 1,9TDI]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez ArekBinek » niedziela, 11 listopada 2007, 08:56

ostatnio podłaczyłem moja octavke pod VAga i wyszło co w trawie piszczy. poznałem w koncu przyczyne mulenia mojego samochodziku czasami jak sie dobrze rozgrzał albo dluzj jechałem z duza predkoscia a mianowicie musze wymienic zaworek N75 :lol:

PS. ostatnio znalazłem takie fajne cudo na allegro moze bedzie cos takiego umnie na wiosenke :] było by super :] hehe http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
ArekBinek

Postprzez FELIPE » niedziela, 11 listopada 2007, 10:28

dolicz tylko koszty swapa, skrzynia też będzie do zmiany i koniecznie wieksze heble

druga sprawa że kupowanie silnika z allegro to też loteria i można się ostro wjebać na minę, moim zdaniem lepiej kupić całego rozbitka i samemu sprzedać pozostałe części, wychodzi taniej :)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » niedziela, 11 listopada 2007, 11:21

ArekBinek napisał(a):musze wymienic zaworek N75

jak wymienisz to daj znać ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez ArekBinek » niedziela, 11 listopada 2007, 13:15

FELIPE napisał(a):dolicz tylko koszty swapa, skrzynia też będzie do zmiany i koniecznie wieksze heble

druga sprawa że kupowanie silnika z allegro to też loteria i można się ostro wjebać na minę, moim zdaniem lepiej kupić całego rozbitka i samemu sprzedać pozostałe części, wychodzi taniej :)

no ja wiem wiem, do tego kumputer i wszystkie wiazki :]
tylko zeby całego robitka sobie przywiesc to trzeba juz wieksza kase mic wiadomo czesc sie zwroci no ale trzeba miec na poczatek. ale pozyjemy zobaczymy :] do wiosny duzo czasu jeszcze. bedzie kasa to bedzie sie szukało. ale nie powiem napaliłem sie na takiego SWAP'ika:]
ArekBinek

Postprzez FELIPE » niedziela, 11 listopada 2007, 14:10

jaki N75 masz do zmiany? bo sa dwa rodzaje w TDI a ja mam jeden sprawny, bo kiedys zmieniałem a okazało się że wina była po stronie dziury w dolocie :)

jak jeszcze nie kupiłeś to się odezwij, dam Ci na podmiankę do testów czy na pewno musisz go wymienić

możesz też wpaść w wolnej chwili do sklepu, pojedziemy zrobić logi dynamiczne VAG czy to na pewno N75 jest winny
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez ArekBinek » niedziela, 11 listopada 2007, 16:29

FELIPE, nie powiem Ci jaki mam bo nie wiem ale wiem w którym miejscu sie znajduje, jak podpielismy go w piatek pod Vag to wyszło ze to na pewno N75.
podjade w takim razie jakos w tygodniu oblukac twojego N75
ArekBinek

Postprzez trance » wtorek, 13 listopada 2007, 23:17

łohoooo z tym 2.0 to by było złoooo :) no jak sie na takie coś zdecydujesz to Aruś...nie będzie ch*** we wsi bedzie grzmiało...a jaka solidna podstawa do dalszego krzesania mocy! :D

tyle ze sianka to tyle bedzie za to...ten silnik tutaj to 9 tysi, swap jakieś 1,5 tysia o skrzyni nic nie mówiąc...do tego hebele...no duża wartośc auta w obecnym stanie pójdzie na to :/
no ale pewnie bedzie warto...
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez dave » środa, 14 listopada 2007, 09:24

ale silnik to nie wszystko, jeszcze wiazki/skrzynia/zbiornik/zegary (immo) chlodnice paliwa/. licz takiego swapa na 20-22 tys ;)
trance napisał(a):swap jakieś 1,5 tysia
nikt tego nie zrobi za taka kase. chyba ze ktos nie wie czym taki swap grozi ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez trance » środa, 14 listopada 2007, 14:41

dave napisał(a):
trance napisał(a):swap jakieś 1,5 tysia
nikt tego nie zrobi za taka kase. chyba ze ktos nie wie czym taki swap grozi ;)

chodzi mi o wsadzenie samego silinika...taki orientacyjny koszt...w zależności od tego kto się podejmie moze być 2 tysie albo 2,5 tysia ale chyba nie chcesz powiedzieć,że wsadzenie samego silnika ma kosztowac 4-5 tysi, bo to by było drogo zresztą o takich cenach jeszcze niesłyszałem...może za mało sie orientowałem niektórzy wiedzą lepiej, ale tak jak mówię takie ceny rzędu 5 k i wiecej nie obiły mi się o uszy...i biore oczywiście pod uwagę normalne zakłady mechaniki pojazdów nie u Pana Mietka i nie ASO itd, bo to wiadomo...

dave napisał(a):wiazki/skrzynia/zbiornik/zegary (immo) chlodnice paliwa/. licz takiego swapa na 20-22 tys ;)

a i myślę że tutaj z ceną przesadziłeś...wg mnie koszt wszystkiego mógłby się zamknac bez przycinania na solidnosci i jakości w 16-18 tys...

ale sie nie kłócę tak jak mówię inni się lepiej znają...
Ostatnio edytowano środa, 14 listopada 2007, 14:48 przez trance, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez dave » środa, 14 listopada 2007, 14:45

jak samo wsadzenie tego silnika to sam bym to zrobil za kafla ale chyba nie o to chodzi.kwoty rzedu 3500-4500 to norma jak chcesz wlozyc pd gdzie wczesniej byl vp
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » środa, 14 listopada 2007, 15:00

ze swapem zawsze trzeba policzyć koszty i pomnożyc przez 1,5

zapytaj Mava albo Orzecha :)
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » środa, 14 listopada 2007, 15:06

Swap takie 2.0 TDI to gruba zabawa bo jak znam zycie to nic w zasadzie nie bedzie pasowac pod ten silnik pod wzgledem mocowan itd. wiec cena za same piedroly aby go tam umiescic bedzie co najmnie duza... to nie jest przypadkiem BDK ktory podkrecaja do 20x KM i 4xx Nm i dalej sie nie zabardzo daje bo cos tam ??
To takie troche wywazanie otwarych drzwi skoro latwiej kupic 1.9TDI i wiadomo co do jakich mocy i Nm wytrzymuje :roll:
FordOn
Forum Killer

Postprzez dave » środa, 14 listopada 2007, 16:10

FordOn napisał(a):to nie jest przypadkiem BDK ktory podkrecaja do 20x KM i 4xx Nm i dalej sie nie zabardzo daje bo cos tam ??

myslisz o bkd z dpf gdzie sam soft i koniec zabawy. bez ominiecia dpf sie nie obedzie bo auto wpada w tryb awaryjny i po zabawie. sa tez bkd bez dpf. silnik ktory jest na tej aukcji to bmn gdzie zawdze wystepuje dpf jednak potencjal tego silnika jest podobny jesli nie powiedziec ze mniejszy poniewaz piezowtryski w tym akurat silniku nie sa najwydajniejsze. silnik jest generalnie ten sam co bkd. to taki chwyt marketingowy vw. taki sam jak w przypadku silnika asz i arl 130 i 150 hp. niby arl mocniejszy jednak caly silnik dokladnie ten sam. roznice w osprzecie. jesli mialbym robic swapa to tylko 1,9 asz lub arl. silniki podatne na mody. gorna granica mocy jeszcze nie znana ;) obecnie juz pod 270 koni idzie zrobic ;) 2,0 nie dlatego ze pekaja glowice i to masowo :!:
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » środa, 14 listopada 2007, 17:59

dave napisał(a):
FordOn napisał(a):to nie jest przypadkiem BDK ktory podkrecaja do 20x KM i 4xx Nm i dalej sie nie zabardzo daje bo cos tam ??

myslisz o bkd z dpf gdzie sam soft i koniec zabawy. bez ominiecia dpf sie nie obedzie bo auto wpada w tryb awaryjny i po zabawie. sa tez bkd bez dpf. silnik ktory jest na tej aukcji to bmn gdzie zawdze wystepuje dpf jednak potencjal tego silnika jest podobny jesli nie powiedziec ze mniejszy poniewaz piezowtryski w tym akurat silniku nie sa najwydajniejsze. silnik jest generalnie ten sam co bkd. to taki chwyt marketingowy vw. taki sam jak w przypadku silnika asz i arl 130 i 150 hp. niby arl mocniejszy jednak caly silnik dokladnie ten sam. roznice w osprzecie. jesli mialbym robic swapa to tylko 1,9 asz lub arl. silniki podatne na mody. gorna granica mocy jeszcze nie znana ;) obecnie juz pod 270 koni idzie zrobic ;) 2,0 nie dlatego ze pekaja glowice i to masowo :!:

O i cos takiego mi wlasnie chodzilo a popitolily mi sie literki :D, dla tego tez mysle ze swapowac na 2.0 to troche lipa gdy 1.9 jest juz do tego stopnia rozpracowany ze nie trzeba sie wnerwiac... Arek pomysl bo chyba troche szkoda kasy na 2.0 ;)
FordOn
Forum Killer

Postprzez ArekBinek » środa, 14 listopada 2007, 19:04

wiecie chłopaki ja narazie tak rozmyslam nad roznymi wersjami i sie dowiaduje roznych rzeczy. ale pewnie bedzie tak ze wyladuje asz albo arl. i w tym bedzie sie rzezbic:] ale to dopiero na wiosenke.
bo teraz do konca grudnia trzeba audio skonczyc ;)

Czyli 2.0 wyrzucam sobie z szarych komorek :P hehe
Ps. i znowu jestem bogadszy o kilka rzeczy ;)
ArekBinek

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta