[91' Fiesta MK3] Swap z Mondeo TD

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez gshock » poniedziałek, 22 października 2007, 22:28

FordOn napisał(a):zeby wyhamowac prawidlowo "to cos", potrzebna byla by obciazeniowa hamowania bo na inercji napewno nie nadmucha 1.5 czy 1.6 bara

mi t28 na inercji wali 0,2 bara mniej niz na drodze.fajnie jest jak mowisz ze masz np 160koni schamowane a jezdzisz jak ponad 200km :mrgreen:
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez trance » poniedziałek, 22 października 2007, 23:31

kurcze Konrad myślałem,że wpadniesz na spota fiestolotem :) no ale fakt dotacji na paliwo nie dają...a teraz po zmianie rządu tymbardziej nie będzie :P
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez FordOn » sobota, 27 października 2007, 19:58

Bardziej obrazowo przedstawie o co chodzi przy robieniu auta, na przykladzie poprzedniej fiesty jak wygladala po malowaniu i pelnej renowacji... i tak samo chce zrobic z obecna Fiesta
Obrazek
FordOn
Forum Killer

Postprzez kamil_kicio » sobota, 27 października 2007, 20:01

słodko wygląda, swietny lakierek i ładnie do Fiesty pasuje :) czekam na efekt po malowaniu obecnej Fiesty :)
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez Jarek104 » sobota, 1 grudnia 2007, 09:26

Wczoraj nawiedziłem FordOna, wlalismy do baku za całe 20zł i turbosmok odpalił.. Chodzi toto jak Ikarus bez wydechu, kopci jak diabeł i daje niesamowitą przyjemność z jazdy :) Najpierw zostałem przewieziony w roli pasażera na tylnej kanapie (fotel pasażera stoi u Konrada przy łóżku, nie wnikałem dlaczego.. :lol: ). Potem dostąpiłem zaszczytu wbicia sie w fabryczny kubełem Recaro i odpalenia klekota. Jedynka, dwójka spokojnie, potem za namową właściciela gaz w podłogę i szybka trójka wbijana z nadzieją odzyskania trakcji. Niestety, nic z tego, więc czwórka, gaz podłoga i dopiero z dużym bólem w końcu autko zaczęłó jechać prosto a nie gdzieś w bok...
Generalnie świszcze pięknie, zapierdala, ku mojemu zdumieniu mam odczucie, że jest szybsze od Hondy :evil: i pali jak smok.. Więc pocieszam się, że jesli przyjdzie mi z nim stanąć na kresce, to przegra, bo będzie musiał po drodze zjechać na stację :D
5 litrów ropy starczyło nam na przejechanie 10km w trybie zabawy..
Wielki respect dla Konrada za to, co tworzy w garażu, bo naprawdę budzi to szacunek! CZekam aż toto wyjedzie w nowym lakierze i wersji ostatecznej..
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez FordOn » niedziela, 2 grudnia 2007, 17:12

Jarek104 napisał(a):Wczoraj nawiedziłem FordOna, wlalismy do baku za całe 20zł i turbosmok odpalił.. Chodzi toto jak Ikarus bez wydechu, kopci jak diabeł i daje niesamowitą przyjemność z jazdy :) Najpierw zostałem przewieziony w roli pasażera na tylnej kanapie (fotel pasażera stoi u Konrada przy łóżku, nie wnikałem dlaczego.. :lol: ). Potem dostąpiłem zaszczytu wbicia sie w fabryczny kubełem Recaro i odpalenia klekota. Jedynka, dwójka spokojnie, potem za namową właściciela gaz w podłogę i szybka trójka wbijana z nadzieją odzyskania trakcji. Niestety, nic z tego, więc czwórka, gaz podłoga i dopiero z dużym bólem w końcu autko zaczęłó jechać prosto a nie gdzieś w bok...
Generalnie świszcze pięknie, zapierdala, ku mojemu zdumieniu mam odczucie, że jest szybsze od Hondy :evil: i pali jak smok.. Więc pocieszam się, że jesli przyjdzie mi z nim stanąć na kresce, to przegra, bo będzie musiał po drodze zjechać na stację :D
5 litrów ropy starczyło nam na przejechanie 10km w trybie zabawy..
Wielki respect dla Konrada za to, co tworzy w garażu, bo naprawdę budzi to szacunek! CZekam aż toto wyjedzie w nowym lakierze i wersji ostatecznej..

Hehe wiedzialem ze sie spodoba :mrgreen: btw. sprawdzalem co jest grane ze zaczela zdychac i ssak paliwa jest na srodku zbiornika a przy takim ciaglym przyspieszaniu paliwo uciekalo nam na tyl zbiornika i zaczynala zasysac paliwo z powietrzem, a jak wiadomo diesel nie lubi powietrza... :P
Mam ambitny plan nadmuchac fieste na 1.8Bara :lol: znalazlem goscia ktory nadmuchal tak fieste i jezdzi to tak...
http://pl.youtube.com/watch?v=dVOQ-Smjox8
FordOn
Forum Killer

Postprzez gshock » niedziela, 2 grudnia 2007, 17:29

a ta turbina da rade zbudowac i utrzymac takie cisnienie?
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez qrax » niedziela, 2 grudnia 2007, 17:39

FordOn napisał(a):5 litrów ropy starczyło nam na przejechanie 10km w trybie zabawy..

gdzie tu ekonomia silnika diesla :P moja benzyna pali 30l/100 na torze. Auto robisz tez do jazdy na codzien?
qrax
Super user

Postprzez FordOn » niedziela, 2 grudnia 2007, 18:26

gshock napisał(a):a ta turbina da rade zbudowac i utrzymac takie cisnienie?

Tak tyle da rade T2 nadmuchac tylko nie wiem czy utrzyma pelen boost do 4k/rpm

qrax napisał(a):
FordOn napisał(a):5 litrów ropy starczyło nam na przejechanie 10km w trybie zabawy..

gdzie tu ekonomia silnika diesla :P moja benzyna pali 30l/100 na torze. Auto robisz tez do jazdy na codzien?

Ekonomika zadna ale jest to zabawka i wiecej to stoi jak jezdzi, auto typu for fun :mrgreen: co do spalanie to musial bym zobaczyc od pelnego zbiornika ile wciagnie na 100km i znowu do pelnego bo takie mierzenie nie zabardzo jest :roll: dokladne, bo normalnie moge forda odpalic pojezdzic ale nie moge dawac jej juz ostro w palnik bo jak tylko odrobine powietrza zaciagnie to amen i auto gasnie...
FordOn
Forum Killer

Postprzez CHRZANEK » poniedziałek, 3 grudnia 2007, 19:34

FordOn napisał(a):Mam ambitny plan nadmuchac fieste na 1.8Bara

Noo bardzo hardcorowy projekt...
Trzymam kciuki ale co robić z taką mocą jak są takie problemy z trakcją?
Pewnie Nm są everywhere :D :D :D

Jakaś szpera by sie przydała, bo jak tak dalej pójdzie to i na suchym będzie problem.
Zazdroszcze takiej "zabawki"
CHRZANEK

Postprzez FordOn » czwartek, 6 grudnia 2007, 18:51

CHRZANEK, moze mocy to jakos sporo nie bedzie mialo za to Nm w porownaniu do serii duzoo... Jesli chodzi o to ze hard core z takim boostem i na takim turbo to juz i tak obalilem mity anglikow ktorzy maja swoje teorie co do tego silnika, ale jak to sie mowi polak potrafi :mrgreen: dmuchne jej to 1.8Bara ale max co bym mial ustawiac zeby jezdzic dosc "normalnie i bezpiecznie" to 1.6-1.65 bara dalej mam obawy to krecic czy nie zrobi bum :lol:
Troche info od chlopaszka ktory jezdzil na 1.8 bara non top.
gearbox 1.8 D, 60 PS, short, very :)...... mashine is from sierra 1.8 TD 75 PS, so its older then your's and less PS.... ;)
and turbo was at 1.8 Bar.... :)
but masine is dead now.... :(
to much PS, Bar and fuel...... i have changed 4 gearboxes in 1 year..... to much NM-a..........
engine is dead but this 4th gearbox is ok.... (for how long) hehehe
lucas pump was on her then... but maximum OPEN :D

Pozdro
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » czwartek, 6 grudnia 2007, 21:47

a pisał ile ma KM i Nm na tych ustawieniach ?
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez CHRZANEK » piątek, 7 grudnia 2007, 02:08

FordOn napisał(a):i have changed 4 gearboxes in 1 year..... to much NM-a..........

Zabijacz skrzyń biegów ;)
Jestem strasznie ciekawy jak to jedzie...
Pewnie można ruszać z trójki ;)
A nie da sie zaadaptować skrzyni z innego modelu ??
CHRZANEK

Postprzez FordOn » piątek, 7 grudnia 2007, 10:19

STELMI napisał(a):a pisał ile ma KM i Nm na tych ustawieniach ?

Bardziej mnie interesowala strona techniczna niz to ile Nm i KM, wczoraj wyslalem mu maila i poczekam na odp.
CHRZANEK napisał(a):
FordOn napisał(a):i have changed 4 gearboxes in 1 year..... to much NM-a..........

Zabijacz skrzyń biegów ;)
Jestem strasznie ciekawy jak to jedzie...
Pewnie można ruszać z trójki ;)
A nie da sie zaadaptować skrzyni z innego modelu ??

1 jest do ruszania z 2 jest juz duzyyy problem o czym przekonal sie Jarek, ta skrzynia (IB5) jaka mam jest najdluzsza, jest jeszcze mozliwosc zaadoptowania skrzyni MTX 75 (bizniak RS2000) ale musial bym miec inne kolo zamachowe , inne sprzeglo, a przelozenia i dlugosc dyfra wypada wrecz identycznie, wiec wg. mnie poco mam placic 3 razy tyle z MTX i czesci skoro za moge dac IB5 ktora dostane za grosze a sprzeglo kpl za niecale 300zl :mrgreen: Porownywalem swoja fieste z XR2i CVH i niestety wlasciciel xr-ki musial uznac wyzszosc diesla :lol:
FordOn
Forum Killer

Postprzez dave » sobota, 8 grudnia 2007, 13:18

FordOn, to ile to ma tak orientacynie do 100 i ile na 1/4 tak mniej wiecej chociaz bo zaczynam sie bac ze objedzie mnie auto na f ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta