przez --orzech-- » poniedziałek, 9 marca 2009, 13:24
Poniewaz temat zszedł na mocny oftop wrzucam kilka fotek zmagazynowanych zabawek
moje tuleje wahaczy dzieki którym prowadzić się będzie jak w m3 niestymetrycznie leżący otwór czyni cuda w e30 - podobno
może coś poprawi hamowanie...
dzieki temu będzie niżej, szerzej i może łatwiej ponizej jedyne polibusze jakie będą w bmkce ...
nóweczki tuleje, stabilizatory i gumeczki - nie ma jeszcze wszystkich - ale jednym slowem cale zawieszenie będzie nowiusieńkie
no i wskaźniki - pierwszy będzie pokazywał ile brakuje mi jeszcze mocy aby pokonać dava, drugi fiva trzeci koziego no i będzie jeszcze czwarty łączacy barometr, wysokościomierz, termometr, zegar i kompas no i nowe wahacze aby już nie było że teraz zaoszczedziłem bo dobre a za miesiac bede musiał zwalac zawieche na nowo
jedyne do czego moge sie przyczepic to do klockow ferodo premier to zamiennik serii, przy upalaniu lubi sie zapalic ale pomimo tego jest naprawde dobry w tej cenie.
przez --orzech-- » poniedziałek, 9 marca 2009, 17:47
to nie do końca jest zamiennik serii...
mi chodziło przy wyborze badziej o twardość klocka...
mam bardzo dobre wspomnienia z tymi klckami połączonymi z nawiercanymi tarczami... zajebiście mocno pyli ale w momencie kiedy się w odpowiedni sposów do nich podejcie w trakcie układania w pózniejszym okresie będą hamować jak twarde klocki kiedy się rozgrzeją a lepiej kiedy będą zimne... tylko jest jeden minus! zurzyją się w 2 miesiace no może 3y
przez Arkadius » poniedziałek, 9 marca 2009, 19:36
fajne zabawki
co do Ferodo śmigam na Premier od 10kkm i jestem zadowolony tak jak orzech pisze że mocno pylą niestety ale ogólnie świetnie się spisują tylko że ja nie mam nawiercanych tarcz only wentyl
tak jak Orzech pisze, na nawiercane tarcze nie zakłada się twardych klocków, bo nawierty mijają się z celem. Coś się musi zużywać, żeby dobrze hamowało. Fajne zabawki, szczególnie poliuretany
Podaj wymiary pompy jaka by ci pasowala oraz ilosc wyjsc moze cos odkopie w garazu Pisales cos ze hamulce sie koncza po 2 hamowaniach z 2zl do 0... ale to na tych tarczach co masz na foto czy tym co posiadales wczesniej ??