Subaru STi

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez weede » środa, 1 września 2010, 23:52

nie bądz Kozi złośliwy :p
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Oskar » czwartek, 2 września 2010, 06:31

No pisałem, że ja w ogóle nie będę startował bo mapa niedokończona i mapsensor działa tak se. Jakoś nie wytrzymałem :) Silnik jest dopiero co złożony, jeździ od soboty. W przyszłym tygodniu będzie pisana mapa, zwiększone ciśnienie doładowania, powinien jechać na hamownie i wtedy powinno pojawić się 400 o których wspominałem. Albo coś się rozjebie...
Oskar
Super user

Postprzez Oskar » czwartek, 2 września 2010, 06:33

GaRaż napisał(a):
Oskar napisał(a):aa to tak. No tak jak pisałem mam kopnięty mapsensor i niedokończą mapę jeszcze. Na tych wtryskach lubi się zalać, itp. itd.

walniety map sensor czy tez mapsensor poza zakresem na jakim potrafi pracowac turbo :) , map sensor to dlugowieczna czesc , w hondach dzialaja po 20lat hehe i nie pamietam by w jakiejs padl , potrafia obsluzyc do 0.4 bara doladowania wspolpracujac z chipowanym ecu. No chyba ze masz przeplywke to rozumiem ze sie mogla zesrac.

NIe wiem, nie jestem mechanikiem ale mapsensor dostał olej i mu to nie pomogło. W piątek miał być zakładany jakiś silikonowy ale nie działał. Filip założył stary i jakoś jeździ ale nie zawsze. Czekamy na nowy
Oskar
Super user

Postprzez KOZI » czwartek, 2 września 2010, 10:15

Tak to jest czasami w tym tuningu - ciagle coś, szczególnie w Turbo...
KOZI

Postprzez Oskar » czwartek, 2 września 2010, 10:35

noaśnie. Niemniej polatałem wczoraj pierwszy raz i mi się zajebiście podobało :) Teraz się trochę poodgrażam - to nie było moje ostatnie słowo, poczekajcie aż subaryna będzie skończona
Oskar
Super user

Postprzez subaru_impra » czwartek, 2 września 2010, 14:14

czekamy ;)
subaru_impra
Super user

Postprzez Oskar » sobota, 4 września 2010, 13:56

nową turbine trzeba :x
Oskar
Super user

Postprzez KOZI » niedziela, 5 września 2010, 13:36

A co się stało ?
KOZI

Postprzez Oskar » niedziela, 5 września 2010, 20:18

nie dmucha. Dmuchnęła więcej niż było ostatnio jak się widzieliśmy ale nie daje rady do 400KM. Fabrycznie ma potencjał do 550 ale już przerzuca olej i jest zerżnięta. Pewnie polatałaby tak jeszcze rok lub dwa ale ma być 400 i już. Na tamtej liście chciałbym być na III miejscu... :mrgreen: Pozostaje zakup nowej, mniejszej bo ta była za duża w zasadzie nie wiadomo po co.
Oskar
Super user

Postprzez KOZI » niedziela, 5 września 2010, 21:49

no to moduj, moduj:)
KOZI

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 6 września 2010, 06:24

I spiesz się spiesz ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez dave » poniedziałek, 6 września 2010, 08:17

KOZI napisał(a):A co się stało ?

wg mnie sie zepsula ale pewnie sie nie znam

czekam na te 400km ale ja jakos w te subaru nie wierze nie liczac subaru macieja bo to akurat zwija sie fajnie. to co widzialem ostatnio to mi wygladalo tak na 260-280 km. to auto po prostu nie jedzie!! brzmi ale nie jedzie i pamietam tez epizod na pasie gdzie bylo to 400 konne subaru. fakt w sumie bylo kilka tych dlugosci auta ale od 100 to za bardzo to subaru nie chcialo juz odchodzic a mial 180 koni wiecej...
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » poniedziałek, 6 września 2010, 12:51

no wiadomo, że się zepsuło. W moim Subaru 400 koni jeszcze nigdy nie było - taki jest CEL. Skoro myknąłem ostatnio Focusa RS to pewnie dobre 300 ma. Potem podkręciliśmy turbo, trochę mocy przybyło i przy okazji okazało się, że król jest nagi, turbo nie dmucha. Spokojnie chopy, szukamy nowej turbiny, mniejszej, do 400+. Miałem nadzieję, że uniknę tego wydatku i pośmigam na turbo zastanym no ale cóż. Powiedziało się A trzeba powiedzieć Beee... Poza tym gołosłowny nie będę i jak będzie fura gotowa to wrzucę wykres ucinając spekulacje i domysły. Na razie ładnie wygląda, ładnie brzmi i jest umiarkowanie szybka ;)
Oskar
Super user

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 6 września 2010, 13:02

oj brzmi niesamowicie...
we wtorek sie krecilem ciut kolo ul. kolobrzeskiej i non stop gromy z jasnego nieba docieraly do mych uszu ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Kamil Wolski » środa, 8 września 2010, 18:39

Widziałem dzisiaj autko na mieście. Robi ogromne wrażenie. Dźwięk to poezja wręcz. Jest na prawdę mENsko.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta