['92 BMW 344i E36] ?mietnik vel Remondis vel Pet

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 20 grudnia 2010, 22:42

OK, zakładają właśnie zimówki, auto będzie na chodzie-podjeżdżam (styczeń najwcześniej) :mrgreen:
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » poniedziałek, 20 grudnia 2010, 22:56

nie spiesz się, jest długa kolejka, m.in. jakieś różowe BMW czeka na adaptery do hamulców. Dave dzisiaj widział jak zaawansowanie są konstruowane :lol:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 20 grudnia 2010, 23:00

nie komentuje ;)

ty davowi na tokarce roobisz nianie?
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez STELMI » poniedziałek, 20 grudnia 2010, 23:04

--orzech-- napisał(a):ty davowi na tokarce roobisz nianie?

taaa, wybieg :lol:
Tym razem to ja miałem sprawę do niego...
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Dziadek » czwartek, 23 grudnia 2010, 12:50

Udało mi się pięknie na włoskim ebayu kierownicę dorwać, nówka kosztowała niecałe 60Eur, Momo Race 3000, u nas najtaniej 600zł :mrgreen:
Obrazek
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez andy » czwartek, 23 grudnia 2010, 15:50

jak ty szukasz tych okazji to ja pojecia nie mam - siedzisz cale dni przed kompem :P??
Fajna kierowniczka ;) 8)
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez Dziadek » czwartek, 23 grudnia 2010, 15:54

Nee, mam poustawiane poiadomienia na email wyszukiwania na ebay na cały świat lub określone regiony. Raz dziennie schodzą mi maile w temacie czy coś się pojawiło z szukanych przedmiotów u kogoś na świecie. A jak kogoś znajdę że wystawia nowe graty od 1Eur, to go potem pilnuję co jeszcze ma :) Najlepsze wyszukiwanie to dany przedmiot, od 1 eur, aukcja, nowy, cały świat lub europa. :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez weede » czwartek, 23 grudnia 2010, 16:20

Dziadku ale ustawiaj te newslettery tak, zeby wszystko pasowało pod BMW :P
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Dziadek » czwartek, 23 grudnia 2010, 16:56

Tzn?
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez weede » czwartek, 23 grudnia 2010, 17:12

oczywiście możemy mieć rózne gusta, ale poza częścia performance, która jest oczywiście słuszna i chyba najlepsza w e36 jeśli chodzi cena/wydajność to reszte robisz na "dresa" (angel eyes, folia carbon, jakies wskażniki dodatkowe z obrotomierzem). Jak dla mnie lepiej seria albo typowy race-car jak to:

Obrazek
Obrazek

no offence, oczywiście - to tylko moje prywatne zdanie.
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Dziadek » czwartek, 23 grudnia 2010, 17:37

Po pierwsze, w życiu to auto nie będzie mieć żadnych gołych blach z przodu itd. Nie lubię i koniec. Do tego po co? Wiele razy mówiłem, że to auto ma być powyżej średniej we wszystkim,ale w niczym nie będzie wybitne właśnie też z tego powodu.
Klatka... w sporcie startował nie będę, w kasku jeździć nie znoszę, a idiotyzmem jest jeździć ze zwykła klatką bez kasku.
Folia jest lekka i estetyczna, do malowania maski i klapy trzeba by zużyć ponad 6kg szpachli, odpada, a niepomalowane też nie bardzo zostawić. A na razie wolę mieć te elementy lekkie. Potem zobaczymy, oryginalne leżą w magazynie.
Wskaźniki są potrzebne przy drifcie, to jest katowanie auta, bardziej trendy jest rozumiem założyć 50 budzików,spoko, mogę to zrobić,szkoda jednak miejsca, może uda się tego uniknąći mieć 4w1. I tak czeka mnie wciąż kilka wskaźników (afr, egt, volt, vac, temp mostu). Więc zamiast 9 będzie 6. Obrotomierz musi być, bo obecny kłamie. Angel eyes podobały mi się w kartonie, na aucie niekocznie, są kupione ori, nie ma czasowo możliwości założyć, pisałem o tym. A jakbym chciał racecar to bym troche inaczej to robił i na pewno nie takie bmw, to jest zabawka weekendowa do wielu celów, robię ją po swojemu, nie chcę być trendy, chcę to co mi się podoba. Np naklejek kolorowych nie lubię. De gustibus non est disputandum, ale chętnie słucham takich opinii. Zwłaszcza że częśc wyposażenia kupuję, przykładam, nie widzi się, to zmieniam :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » czwartek, 23 grudnia 2010, 19:02

A po co ci wskaźnik afr ? W silnikach bez turbo chyba to się mija z celem...
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » czwartek, 23 grudnia 2010, 19:34

Ale przy dużych strzałach z nitro to mus, znacznie szybciej może spłynąć silnik. Poza tym podpinasz wideband do kontrolera progresywnego i automat pilnuje afr i w razie czego natychmiast wyłącza nitro.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez luke8 » piątek, 24 grudnia 2010, 09:16

Obrazek
Obrazek

A ta beemka jest uliczna ? Nie wydaje mi sie ... zreszta zakladanie dla lansu klatki gdzie auto wiekszosc czasu bedzie jezdzic po drogach publicznych i jazda bez kasku to wieksza glopota niz angel eyes :lol:
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez FELIPE » sobota, 25 grudnia 2010, 11:07

jak ktoś (weede?) bardzo chce to może zrobić replike M3 GTR Warsteiner :)

Obrazek

Obrazek

widebody do wyrwania od 999$
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta