[FD3S 13B-REW] 1.3 0V

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez andy » wtorek, 26 lipca 2011, 20:13

mega fajne fotele- czym czysciłes??
Wszystko razem nie dosc ze bedzie zapierd... to jeszcze swietnie wyglada!!
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez FordOn » wtorek, 26 lipca 2011, 21:22

Widze wprawna reke Jarosława i jego spawy... :) U Patryka to juz nie takie przerobki sie dzialy tym bardziej w aluminium...
Niezla cierpliwosc masz do tego auta.
FordOn
Forum Killer

Postprzez Pit » wtorek, 26 lipca 2011, 21:42

FordOn napisał(a):Niezla cierpliwosc masz do tego auta.

RX-7 uczy cierpliwości. A mi się nigdzie nie spieszy.
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez weede » wtorek, 26 lipca 2011, 21:54

czerwone wnętrze będzie wykręcać suty!
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez FordOn » wtorek, 26 lipca 2011, 23:07

Piotruś, ogolnie kazde auto uczy pokory i poczucia czasu w momencie gdy dane czesci sa nie dosteplne w PL i szykamy ich albo w UE, lub w US lub w JP... prawda taka ze w twoim przypadku jak dobrze pamietam to jeszcze jezdzilem bmw gdy bralem opony na tyl auta... i byla czerwona... a to pare ladnych lat minelo...
Jak dla mnie czerwona skora OK ale w aucie ktore tak naprawde ma sprawna klime i nie ma takiej mocy jaka posiada twoj rotor... tak samo watpie ze ktos z zewnatrz nie wtajemniczony w mazde doceni te czerwone taboreciki, bo powiedza aaa no ja fajnie skora ale kubly to nie sa bo na filmie mieli Szparko... ;) napewno wiesz o co chodzi bo mam to samo w fordzie i kazdy z kazdej innej parafii (danej marki).
Dla mnie jest klasa :D
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » środa, 27 lipca 2011, 05:02

weede napisał(a):czerwone wnętrze będzie wykręcać suty!

podpisuje się pod powyższym (cokolwiek to znaczy :lol: )
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Pit » środa, 27 lipca 2011, 12:08

FordOn napisał(a):Jak dla mnie czerwona skora OK ale w aucie ktore tak naprawde ma sprawna klime i nie ma takiej mocy jaka posiada twoj rotor... tak samo watpie ze ktos z zewnatrz nie wtajemniczony w mazde doceni te czerwone taboreciki, bo powiedza aaa no ja fajnie skora ale kubly to nie sa bo na filmie mieli Szparko... ;) napewno wiesz o co chodzi bo mam to samo w fordzie i kazdy z kazdej innej parafii (danej marki).
Dla mnie jest klasa :D

Masz 100% racji :) To wnętrze było po prostu okazją, której nie mogłem odpuścić :) W którejś z limitowanych wersji w 2002 roku wychodziły seryjnie takie fotele:

Obrazek

Aczkolwiek ich nie ma ułamka procenta szans trafić w JP nawet :(
Pit
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » środa, 27 lipca 2011, 12:11

Ale auto robisz pod siebie i podobają Ci się te twoje czerwone tak? To w czym problem :P
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » środa, 27 lipca 2011, 12:16

Kamil Wolski napisał(a):Ale auto robisz pod siebie i podobają Ci się te twoje czerwone tak? To w czym problem :P

Zawsze chciałem mieć kurewsko czerwone wnętrze w RX i bardzo mi się ono podoba, natomiast zamieściłem fotkę jeszcze większego rarytasu w tej kwestii ;) Zgadzam się w 100% z Konradem, że skóra w aucie, w którym zdemontowałem klimę sprawdzi się mniej od kubła, natomiast dla mnie jeżeli kubeł, to tylko ten powyżej, a to mało realne niestety.
Pit
Forum Killer

Postprzez ravestation » środa, 27 lipca 2011, 13:19

Piotruś napisał(a):Aczkolwiek ich nie ma ułamka procenta szans trafić w JP nawet :(

Ty weź mi tu nie pitol :P :

http://page6.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f106142797

ale to prawda w czerwonym kolorze to wielka rzadkość, głównie w czerni występują i bardzo szybko znikają, za cholernie duże pieniądze
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Pit » środa, 27 lipca 2011, 19:08

ravestation napisał(a):Ty weź mi tu nie pitol :P :
http://page6.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f106142797

Cudo :mrgreen: (...) może kiedyś sobie ustrzelę :)

EDIT:

Drugi fotel wyczyszczony. Jak na pierwotny stan foteli, wynik akcji jest w mojej opinii całkiem ciekawy:

Obrazek
Pit
Forum Killer

Postprzez Pit » niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:01

W dzisiejszy niedzielny wieczór, chcąc jakoś konstruktywnie zwieńczyć tydzień, wpadliśmy z Five'em na pomysła, aby odpalić RX'a na trzeciej już wersji układu paliwowego w historii tego auta (w sumie obecny system został zbudowany od podstaw na nowo)...

Mamy: dual Walbro w baku (255 lph x2), wtryski: 1300 cc x2 primaries, 1680 cc x2 secondaries, customowe listwy, regulator ciśnienia paliwa, przewody o delikatnie zwiększonej średnicy, zmieniony zamysł obiegu paliwa w układzie... O tym pisywałem już wcześniej...

Auto udało się odpalić po całkiem niedługich przemyśleniach. Ustawiliśmy ciśnienie na 2,8 bar i zaczęliśmy imprezę :) Konkluzje:

* Apex'i PFC nie ustala wartości wtryskiwanego paliwa w oparciu o zadeklarowaną wielkość wtryskiwaczy
* Wzmacniacz zapłonu wraz z dobrymi świecami eliminuje problem floodingu, nawet zalewając zimne auto na starcie 220% ilością paliwa odpowiedniego do zastartowania :)
* RX-7 potrafi odpalić i chodzić minutę czasu z zerowym ciśnieniem paliwa na listwie i odpiętymi pompami paliwa ;) lol :) Co stało się idealnym i prawie bezobsługowym pomysłem na deflooding
* to bujda, że wtryskiwacze 1300 cc jako primaries ubijają "normalne" wole obroty :) Spokojnie wyregulować można 1200 rpm

Obrazek

:)

Film z idlowania na 1300 cc zalinkuję jutro (ładuje się na YT) :) Samochód ożywiony bez większych niespodzianek... następny wolny wieczór przyniesie zapewne pierwszy cruising :)
Pit
Forum Killer

Postprzez Fiveopac » niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:08

Sukcesss :> powazny krok w strone klubu 500+ a moze i 600 ;)
Dwie pompy leja takei ilosci paliwa, ze slychac jak szumi wacha w wężach :lol:
Piotruś napisał(a):RX-7 potrafi odpalić i chodzić minutę czasu z zerowym ciśnieniem paliwa na listwie i odpiętymi pompami paliwa ;) lol :)

Ciekawy efekt - takie perpetum mobile :P bez podawania paliwa silnik pracuje kilkadziesiąt sekund :lol: trzeba bedzie dorzucic kolejne 2 gasnice do auta na strojenie :lol:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez weede » niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:11

wygląda imponująca. btw jaka pojemność ma bak ma rx-7? :D
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Fiveopac » niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:13

wygląda imponująca. btw jaka pojemność ma bak ma rx-7? :D

Półgodzinną.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta