['02 Chevrolet Corvette C5 Z06]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Aniołek » czwartek, 4 lipca 2013, 20:57

Dziadek napisał(a):Myślę, że to raczej efekt ustawicznej pracy nad tym mechanizmem ;)

Też tak myślę ,4 lata niełatwej posługi setki startów na dobrej oponie mega mocne sprzęgło przy zmianie na 3 bieg opony 315/30/18 zapiszczy , no niestety nic nie jest wieczne nawet napęd Corvette , sam wałek kosztuje 557$ a gdzie tu reszta i nieprzewidziane - niezauważalne na pierwszy rzut oka dalsze komplikacje koszty mogą być znaczne + robota a do tego gwarancji że któreś np. stare łożysko nie zacznie zaraz wyć nie ma dlatego czekam na przesyłkę nowego - używanego kompletu skrzyni z dyfrem zobaczymy co to będzie warte gwarancja na 1 miesiąc że nic nie będzie wyło itp. jest
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez saron22 » czwartek, 4 lipca 2013, 22:02

Z jednej strony za to lubie BMW w ktorym gdy cos sie zesra (oczywiscie procz ///M) to za pare stowek mozna zanabyc pol beemki.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez subaru_impra » czwartek, 4 lipca 2013, 22:34

Aniołek napisał(a):
Dziadek napisał(a):Myślę, że to raczej efekt ustawicznej pracy nad tym mechanizmem ;)

Też tak myślę ,4 lata niełatwej posługi setki startów na dobrej oponie mega mocne sprzęgło przy zmianie na 3 bieg opony 315/30/18 zapiszczy , no niestety nic nie jest wieczne nawet napęd Corvette , sam wałek kosztuje 557$ a gdzie tu reszta i nieprzewidziane - niezauważalne na pierwszy rzut oka dalsze komplikacje koszty mogą być znaczne + robota a do tego gwarancji że któreś np. stare łożysko nie zacznie zaraz wyć nie ma dlatego czekam na przesyłkę nowego - używanego kompletu skrzyni z dyfrem zobaczymy co to będzie warte gwarancja na 1 miesiąc że nic nie będzie wyło itp. jest

No to powodzenia i trzymam kciuki zeby jak najszybciej auto wróciło na drogę.
subaru_impra
Super user

Postprzez Aniołek » piątek, 5 lipca 2013, 10:00

Skrzynia z dyfrem już jest , biegi wchodzą lekko kręci się też lekko na pierwszy rzut oka jest ok
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Dziadek » piątek, 5 lipca 2013, 10:03

git
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » piątek, 5 lipca 2013, 10:18

I po raz kolejny to powtarzam, jak podnosimy moc, to trzeba się liczyć z takimi awariami, nic nie jest wieczne a przy takich mocach jak u Aniołka zwyczajnie ma prawo się coś takiego zdarzyć, tym bardziej, że Aniołek z tego co widzę regularnie jeździ na zawody - więc auto nie stoi i na lawecie nie jeździ na zawody tylko na kołach. Zawsze mam podwójny szacunek do aut poruszających się na codzień i o własnych siłach dojeżdżających na zawody. .. Fajnie, że są części i życzę szybkiego powrotu na drogę. Pozdro.
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez Aniołek » wtorek, 9 lipca 2013, 19:34

Przy okazji całego tego bałaganu zdemontowałem sprzęgło bo było już tragiczne , zakładam seryjne podobno wytrzymuje +500KM

Obrazek
Aniołek
Forum Killer

Postprzez saron22 » wtorek, 9 lipca 2013, 21:00

Ktos zajumal kawalek okladziny?? :D
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » wtorek, 9 lipca 2013, 23:47

Kolejna masakra :P to to tak hałasowało? jest cos pieknego w wielotarczowych sprzeglach 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Aniołek » środa, 10 lipca 2013, 18:52

ale piękny jest kolor czy usterkowość :)
Aniołek
Forum Killer

Postprzez Aniołek » środa, 24 lipca 2013, 21:12

:mrgreen: Auto na chodzie nie było się bez niespodzianek ale koniec końców po testach jest ok a więc po kolei , sprzęgło naprawione u no... z Bydgoszczy Five też u kolegi robił :oops: , działa dobrze choć hałasuje jak zresztą zawsze , jedna z tarcz wyprostowana okładziny organiczne jakiejś lepszej jakości niżu tych gości na Inowrocławskiej nity też jakieś lepsze robota lepiej wykonana niż tam . Skrzynia biegów która przyszła niestety różni się w symbolu o jedną literkę :| co nie wróżyło zbyt dobrze po poszukiwaniach w necie wyszło że jest dłuższa dyfer jest taki sam poprzednio przy 7000obr/min na starej skrzyni miałem na 2 120 na 3 173 mniej więcej a teraz mam na 2 140 a na 3 195 :lol: a silnik mogę kręcić do 7500 ( kto ma fajny kalkulator prędkości ?) skrzynia z dyfrem pracują cicho ale niestety synchronizator 2 biegu nie daje rady powyżej 4000obr :evil: na szczęście jest z czego części brać , niespodziewanie zostały wymienione wszystkie łożyska na wale :) , odczucia z jazdy są bardzo fajne pasują mi takie przełożenia momentu i mocy jest nie mało więc daje to rade , oczywiście nie mogło się odbyć bez testów - w zakresie 100-180KM/h ta skrzynia jest odrobinkę szybsza niż poprzednia i to mimo że teraz jest znacznie cieplej niż były robione poprzednie testy ćwiartka nie jest zrobiona lepiej bo jestem na razie przestraszony jaka jest trakcja poprzednio na r888 ruszałem z 4300obr a teraz najlepiej będzie z 5300obr :shock: , w związku z tym żeby nadmiernie nie męczyć napędu założyłem 315 PZero Rosso iedyś mówiłem na nie zero przyczepności a dzisiaj już tak nie powiem :) i do przodu pany jest ogień ..... chyba :lol:
Aniołek
Forum Killer

Postprzez --orzech-- » czwartek, 25 lipca 2013, 10:51

"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez --orzech-- » czwartek, 25 lipca 2013, 10:53

no to dajesz na Łomżę a dzień później do Ełku na 1/4 :)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez GaRaż » czwartek, 25 lipca 2013, 13:53

Aniołek napisał(a): Auto na chodzie nie było się bez niespodzianek ale koniec końców po testach jest ok a więc po kolei , sprzęgło naprawione u no... z Bydgoszczy Five też u kolegi robił , działa dobrze choć hałasuje jak zresztą zawsze , jedna z tarcz wyprostowana okładziny organiczne jakiejś lepszej jakości niżu tych gości na Inowrocławskiej nity też jakieś lepsze robota lepiej wykonana niż tam . Skrzynia biegów która przyszła niestety różni się w symbolu o jedną literkę co nie wróżyło zbyt dobrze po poszukiwaniach w necie wyszło że jest dłuższa dyfer jest taki sam poprzednio przy 7000obr/min na starej skrzyni miałem na 2 120 na 3 173 mniej więcej a teraz mam na 2 140 a na 3 195 a silnik mogę kręcić do 7500 ( kto ma fajny kalkulator prędkości ?) skrzynia z dyfrem pracują cicho ale niestety synchronizator 2 biegu nie daje rady powyżej 4000obr na szczęście jest z czego części brać , niespodziewanie zostały wymienione wszystkie łożyska na wale , odczucia z jazdy są bardzo fajne pasują mi takie przełożenia momentu i mocy jest nie mało więc daje to rade , oczywiście nie mogło się odbyć bez testów - w zakresie 100-180KM/h ta skrzynia jest odrobinkę szybsza niż poprzednia i to mimo że teraz jest znacznie cieplej niż były robione poprzednie testy ćwiartka nie jest zrobiona lepiej bo jestem na razie przestraszony jaka jest trakcja poprzednio na r888 ruszałem z 4300obr a teraz najlepiej będzie z 5300obr , w związku z tym żeby nadmiernie nie męczyć napędu założyłem 315 PZero Rosso iedyś mówiłem na nie zero przyczepności a dzisiaj już tak nie powiem i do przodu pany jest ogień ..... chyba

sprawdz w ecu czy jest jakas mozliwosc edycji przelozen , moze sa jakies korekty co by nie mieszalo za bardzo.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » czwartek, 25 lipca 2013, 19:02

no o tym nie pomyślałem :|

sprawdziłem biegi dla 7000rpm opony 315/30/18 PZero Rosso

1 93,7
2 140
3 191
4 249
5 336
6 498 kto mi podskoczy :lol: :lol: :lol:
Aniołek
Forum Killer

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta