[93' Honda Civic EG3] B18C4

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Re: Odp: [93' Honda Civic EG3] B18C4

Postprzez Mav » czwartek, 16 stycznia 2014, 09:35

Na racingforum w watku zimowek profila dosyc obszernie opisalem z miesiac temu moje wrazenia. Jak bede przy kompie to wkleje tutaj watek. Telefonem mi sie nie chce :)
Generalnie opony maja bardzo miekkie scianki. Trzeba jezdzic ostrozniej po suchym i mokrym. Na suchym sa spoko ale na mokrym czuc ze to ich pieta ahillesowa. Aczkolwiek jak sie dostosowuje technike do miekkich barkow opony to i mokre nie przeraza. Za to na sniegu opona odrabia wszystko to co bylo na suchym i mokrym zle...
A... I opony wyja jak nienaciete slicki. Ale co sie dziwic skoro klocek bieznika ma prawie 1centymetr...
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Re: [93' Honda Civic EG3] B18C4

Postprzez Gorliś » czwartek, 16 stycznia 2014, 09:55

Mav, nie wklejaj, znalazlem watek na racingforum.
Znalazlem tez na allegro te winter extremy, wiec jestem na 90% zdecydowany zeby 2 szt wziac. Tylko musze sprawdzic czy 195/55 mi sie zmiesci przy obecnym obnizeniu.
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » czwartek, 16 stycznia 2014, 09:56

każde nalewki mają kłopot z miękką ścianką boczną, w końcu nie jest użyta po raz pierwszy
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Gorliś » czwartek, 16 stycznia 2014, 20:44

Dobra, znalazlem extremy na allegro, powinienem miec na poczatku tygodnia.

Dzieki Panowie za pomoc! :)
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » piątek, 17 stycznia 2014, 08:06

Jakos jezdzilem starymi oponami i nie mialy miekkich karkasow z tego powodu. Opisywany efekt to nie jest blad nalewki - nie generalizujmy.
Profil slynie ze skrupulatnego dobierania opon na karkasy. Bywa ze 4ro letnie opony odrzucają.
A to o czym mowie, to zamierzony efekt zeby opona lapala jako taka temperature wlasnie dzieki uginaniu barkow. I wiaze sie raczej z faktem ze extreme i alpiner to opony sniegowe.
Do efektu gumisiów w zawieszeniu trzeba sie przyzwyczaic. Opona trzyma - tylko odczucia jazdy jak z za mala iloscia powietrza przez co na suchym powyzej 120-130 jest lekko nerwowo :)
Mav
Forum Clubber

Postprzez Gorliś » niedziela, 19 stycznia 2014, 19:45

Dobra, na sobote bede mial te winter extremy, moje zimowki zostawie sobie do konca sezonu, mam nadzieje ze na deszcz jeszcze sie w miare spisza.

Tymczasem czekam na kolejny transport gratow z US i na jakis czas koniec z zakupami na ebay-u. A szkoda bo oferta w PL a w US praktycznie nie do porownania :roll:

W komplecie do walkow sprezynki i talerzyki Brian Crower:

Obrazek

Znow troche blingu pod maske - reg. kolka rozrzadu Unorthodox Racing. Kreski na kolkach sa wyryte a nie lakierowane wiec nie ma opcji ze sie kiedys wytra:

Obrazek

A do kolektora przepustnica 68mm Professional Products (to, ze jest polerowana to przypadek, serio :P ):

Obrazek
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » niedziela, 19 stycznia 2014, 19:53

ciekawi mnie ile zyskasz, bo graty bardzo fajnie się zapowiadają
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Gorliś » niedziela, 19 stycznia 2014, 19:59

Mnie to tez ciekawi;)
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez weede » niedziela, 19 stycznia 2014, 21:04

21x na moje przy dobrym strojeniu :)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Przemas » niedziela, 19 stycznia 2014, 21:09

Bedzie sie swiecic pod maska :) Tez jestem ciekaw przyrostow...
Przemas
User

Auto: Honda Civic EK4

Postprzez GaRaż » niedziela, 19 stycznia 2014, 21:28

Gorliś napisał(a):Tymczasem czekam na kolejny transport gratow z US i na jakis czas koniec z zakupami na ebay-u. A szkoda bo oferta w PL a w US praktycznie nie do porownania :roll:

I nie będzie , każdy sobie rzepkę skrobie , nic nie opłaca się w PL trzymać na stanie bo też i nie ma kto tego kupować. Wszędzie organizowane zakupy grupowe , ceny niskie po maksie to się nie dziw że mało kto chce zamrozić kasę. Druga sprawa że jeśli ktoś nabywa civica za ostatnie centy to myślisz że wsadzi B serie , które jest równa wartości zakupionego pojazdu plus jeszcze wsadzi komplet na głowicę za kilka tysięcy hehe ?
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Gorliś » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 00:01

Oczywiscie, ze czynnikow wplywajacych na to jest kilka. Przede wszystkim w stanach modyfikacje takich starych rumpli jak moj, to nie jest jakis kosmiczny wydatek. Takimi toczydelkami bawi sie tam glownie mlodziez, choc oczywiscie sa tez zapalency.
Z USA do Japonii tez nie jest tak daleko, zreszta importy zaczely tam juz robic sie popularne w latach 70. Wtedy (przy kryzysie paliwowym) hamburger zaczal sie zastanawiac czy nie lepiej kupic mala Toyote, ktora malo spali, zamiast full size od forda czy chevy. A u nas mazda kiedy weszla oficjalnie na rynek ;) ? Takze japonska motoryzacja jest tam dobrze zakorzeniona i mozna tez trafic stare JDM graty.
Jeszcze inna sprawa jest to, ze tam sie wiele czesci produkuje. Nie bez przyczyny chyba na civicklubie napisalem zartobliwie ze pierdole JDM i viva USDM;) Przeciez wszystkie te graty co teraz nazbieralem to amerykanskie firmy, czesto nie takie duze. Kazdy wyszukal nisze w rynku i produkuje to, na co jest popyt. U nas z takim biznesem ciezko wystartowac i przetrwac.
Czy nie ma komu tego kupowac? Nie wiem, w skali kraju troche tych hond jezdzi i nie brakuje ludzi ktorzy potrzebuja czesci i chetnie by je kupili na miejscu. Ale nie w cenie 2x wiekszej niz wychodzi to po sprowadzeniu samemu ze stanow.
Zakupy grupowe to fajna idea, niestety ostatnio na civicklubie modne sa zakupy na wszystko z chin. Same podroby :/ Z tym faktycznie ciezko konkurowac. Ale na jakies markowe produkty tez mozna zrobic zakup grupowy i ktos obrotny moglby sie zakrecic.

No to sie rozpisalem. A ogolnie chodzilo mi nie o to zeby narzekac, tylko stwierdzic fakt, ze wybor czesci u nas jest jaki jest;)
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 12:01

U nas to co my mamy w skali calego kraju to oni maja w skali jednego stanu albo i mniej.
Inny rynek zbytu. Zrobisz walek to mozees spokojnie od razu 100takich waleczkow zrobic i ci zaraz zejdzie. A u nas nasycilbys cala polske. A wysylka gdzies dalej zamorduje dobra cene...
Mav
Forum Clubber

Postprzez Długi » środa, 22 stycznia 2014, 09:13

Chciałbym takie graty wsadzać do swojej pralki ... Do Civic'ów jest więcej takich perełek niż do pralek :/
Kto jest bez winy, niech weźmie kamień i pierdolnie się nim w łeb!!
Długi
Super user

Auto: Honda Prelude

Postprzez Gorliś » środa, 22 stycznia 2014, 09:58

Eee no do h22 masz wszystkie te graty co ostatnio zgromadzilem dostepne, nawet tych samych firm.
No moze poza kolektorem dolotowym, edelbrock chyba nic nie ma do H. Ale skunk ma;)
Tylko wszystko trzeba targac z US :|
Gorliś
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta