[BMW 318is, E30, 90' ]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Re: [BMW 318is, E30, 90' ]

Postprzez --orzech-- » wtorek, 11 marca 2014, 17:44

Bmka stoi już na kruczej. W piątek razem z Fordonem demontujemy wnętrze, szyby, zderzaki, lampy i wszelkiego rodzaju dodatki aby jaknajszybciej trafiła do komory.

i teraz pytanie... czy na miechowską aby oddać felgi do prostowania to muszę zdjąć opony czy sobie poradzą?
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Jarek104 » wtorek, 11 marca 2014, 18:37

ja im oddawałem z oponami 19" od Laguny jak dobrze pamiętam
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez saron22 » wtorek, 11 marca 2014, 19:20

Z tego co wiem to sobie poradzą. W razie czego to w Kotomierzu też prostują felgi a cena pewnie będzie ułamkiem tego co na Miechowskiej.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » wtorek, 11 marca 2014, 19:35

saron22 napisał(a):Z tego co wiem to sobie poradzą. W razie czego to w Kotomierzu też prostują felgi a cena pewnie będzie ułamkiem tego co na Miechowskiej.

jakość prostowania u nich jest OK, malowania już gorzej, chociaż Miechowska również szału nie robi z malowaniem
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez saron22 » wtorek, 11 marca 2014, 19:59

Gość z Kotomierza wozi do malowania na Miechowska :)
Ale prostują u siebie, robią ok i są sporo tańsi.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez jedrekx » środa, 12 marca 2014, 08:34

--orzech-- napisał(a):Bmka stoi już na kruczej. W piątek razem z Fordonem demontujemy wnętrze, szyby, zderzaki, lampy i wszelkiego rodzaju dodatki aby jaknajszybciej trafiła do komory.

i teraz pytanie... czy na miechowską aby oddać felgi do prostowania to muszę zdjąć opony czy sobie poradzą?

wczoraj widziałem BMKę pod Auto Wydechem ;) jak chcesz tylko prostować felgi to dobrze prostują w Raf Car na Bydgoskiej. za alu biorą 50 zł brutto od sztuki
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez saron22 » środa, 12 marca 2014, 09:08

Na bydgoskiej może i dobrze prostuja ale przy okazji lubią ranty porysowac. Byłem u nich raz i jak zobaczyłem jak jadą mi maszyna do ściągania opon cały rant w koło to mało nie wyszedłem z siebie.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » środa, 12 marca 2014, 09:52

jedrekx napisał(a):
--orzech-- napisał(a):Bmka stoi już na kruczej. W piątek razem z Fordonem demontujemy wnętrze, szyby, zderzaki, lampy i wszelkiego rodzaju dodatki aby jaknajszybciej trafiła do komory.

wczoraj widziałem BMKę pod Auto Wydechem ;) jak chcesz tylko prostować felgi to dobrze prostują w Raf Car na Bydgoskiej. za alu biorą 50 zł brutto od sztuki

Rafcar nie robi nic dobrze, no chyba że dobrze kasuje
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Gorliś » środa, 12 marca 2014, 10:19

O Stelmi, to powiedz mi do kogo w fordonie warto jezdzic na wywazanie/przekladanie itp? Do tej pory jezdzilem do rafcaru no i co moge powiedziec, opony przekladali ;)
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez jedrekx » środa, 12 marca 2014, 10:29

STELMI napisał(a):
jedrekx napisał(a):

Rafcar nie robi nic dobrze, no chyba że dobrze kasuje

jak prostowałem u nich 18tki i 19tki to niczego nie porysowali/nie zdarli etc.

Gorliś napisał(a):O Stelmi, to powiedz mi do kogo w fordonie warto jezdzic na wywazanie/przekladanie itp? Do tej pory jezdzilem do rafcaru no i co moge powiedziec, opony przekladali ;)

firmowe samochody zawoziłem do Krzysztofa z Moto Budrexu na Fordońskiej (na przeciwko fotoradaru) - chociaż zeszłą zmianę kół/opon mieliśmy pod firmą i robiła to firma Mobile Opony ;) taniej i na miejscu :mrgreen:
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez STELMI » środa, 12 marca 2014, 11:14

Gorliś napisał(a):O Stelmi, to powiedz mi do kogo w fordonie warto jezdzic na wywazanie/przekladanie itp? Do tej pory jezdzilem do rafcaru no i co moge powiedziec, opony przekladali ;)

opon u nich nie przekładałem, tylko naprawiałem felgi lub dawałem piaskować kilka pierdołów to ceny byly zawsze z dupy, podobnie jak jakość. Felgi po ich "malowaniu" pomalowałem sobie sam w piwnicy sprayem, bo zrobiłem to lepiej od nich.

Co tu dużo mówić - kto zdrowy na umyśle maluje felgi bez odklejenia ciężarków? Kto zdrowy na umyśle nakleja ciężarki na pył po malowaniu i te ciężarki spadły przed montażem kół w aucie? Sama jakość malowania też beznadziejna.

Jeżeli chodzi o samo przekładanie opon to robiłem to koło Orlenu, w Car-Manie, przy myjce car-mana w garażach koło Wyzwolenia, przy poczcie - w żadnym z tych wulkanizacji nie miałem bicia, więc w sumie każdą z tych firm mogę polecić (jakoś największe zaufanie mam do tej firmy na Wyzwolenia koło poczty i tam najczęściej jeżdżę, ale to pewnie dlatego, że tam zawsze są najmniejsze kolejki przy zmianach sezonowych).

Swoją drogą CAR-MANa nie polecam nikomu jako mechaników, no chyba że będziecie cały czas patrzeć na auto podczas naprawy - jak tylko auto jest zostawione do naprawy to potem jadą za Biedronkę na palenie gumy - widziałem wielokrotnie
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 12 marca 2014, 12:44

ja zawsze w a3 prostowałem w raf car i byłem zadowolony

equip'y z mx'a robiłem na miechowskiej i też było świetnie
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez --orzech-- » czwartek, 13 marca 2014, 12:35

Tym razem znaczek na maskę z ASO - poprzedni niby ori kupiony w necie stracił kolory po 2 myciach na myjni samoobsługowej...
Obrazek
Komplecik kluczy - które prawdopodobnie oddam do chromowania :)
Obrazek
Uszczelki boczne maski... podobno mega rarytas a w ASO nowe 40zł :)
Obrazek
Wloty mocowane w przednim pasie... dwa do wyboru... Znaczy się jeden wlot i zaślepka. Nie wiem jeszcze, który będzie zamontowany
Obrazek
Blaszki mocujące przedniego grila i kratki :) Nówki takie fajne nie pordzewiałe.. :)
Obrazek
Nowy mieszek i przycisk, który docelowo będzie odpowiedzialny za wyłączenie akumulatora.
Obrazek
Zaślepka haka i mocowanie :)
Obrazek
Wygłuszenie maski
Obrazek
Nowy pas przedni - niestety nie z ASO i mam delikatne wątpliwości czy nie kupić jakiegoś używanego w idealnym stanie...
Obrazek

Oraz ori M technikowa gałka zmiany biegów z podświetleniem :)
Obrazek

Pierwszy etap zakupów... Przed malowaniem... kolejny etap po demontażu wnętrza i malowaniu... Trochę się boje tego co wyjdzie nieprzewidziane...
Ostatnio edytowano czwartek, 13 marca 2014, 12:59 przez --orzech--, łącznie edytowano 1 raz
--orzech--
srtb crew

Postprzez STELMI » czwartek, 13 marca 2014, 12:48

Nowy pas przedni - niestety nie z ASO i mam delikatne wątpliwości czy nie kupić jakiegoś używanego w idealnym stanie...
Obecny pas skorodował?
Wygłuszenie będziesz naklejał na maskę z żywicy czy metalową ?
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 13 marca 2014, 12:53

Nie. Obecny pas przedni został pogięty przez opony w czasie jednego z trackdeyów :)

Wygłuszenie będzie naklejane na maskę z włókna ale ma ono tylko i wyłącznie zadanie estetyczne... nie zależy mi na wygłuszeniu w tym miejscu :) Będę wygłuszał tunel środkowy i część podłogi i bagażnik... ale tu będę się uśmiechał do kolegi od Cougara :)

W weekend aktualizacja :)
--orzech--
srtb crew

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta