Saron, sam nie dalbym rady - do srodka silnika raczej sie nie tykam - nie mam ani doswiadczenia ani zaplecza zeby to zrobic. A na experymenty troche nie teges
Tymczasem troche niespodziewanie (zupelnie jak wczorajszy mandat na fordonskiej ) zmodyfikowalem sobie moje car audio. Zamiast wysluzonego blaupunkta wpadl troche mniej wysluzony JVC. Fajnie sie komponuje bo nie ma tego kosmicznego wygladu jak nowe radia, a do starej deski takie radio ze srebrymi fidrygalkami srednio pasuje. A tutaj dyskretnie i ladnie. Zreszta bylem dzieciakiem jak pierwszy raz widzialem radio z tej rodziny i pewnie troche mi utkwilo gdzies z tylu glowy
Tak wyglada wylaczone: Tak kiedy dziala: Zegary poszly w gore, dzieki czemu sa nieco lepiej widoczne:
przez ravestation » sobota, 26 kwietnia 2014, 12:11
Pasuje klimatem do auta
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
przez --orzech-- » sobota, 26 kwietnia 2014, 12:20
uwielbiam ten model jvc
kumpel mial kiedys takie samo w mesiu 124 i był mocno zadowolony tym bardziej ze miał je w czasie kiedy radia ginęły z aut szybciej niż obecnie red stag z biedronki
wadel napisał(a):jakoś dziwnie czysto nie jak w jaju.
Biore to jako komplement
Moim zdaniem efekt robi opcjonalna 2-dinowa konsola audio, ktora poza tym ze jest trudniej dostepna, to lepiej wyglada od "zwyklej" dlugiej konsoli. Ale montaz to masakra
Wiec tak, po tym jak Stelmi mnie objechal naprawionym quattro w zeszlym roku i juz na dobre przylgnela do mnie latka najwolniejszego auta w SRTB (choc niekoniecznie sie cos zmienilo pod tym wzgledem ), dostalem bodziec zeby pomodzic cos w silniku. Zaczelo sie od tego, ze "okazyjnie" wyrwalem na ebayu walki Brain Crower stg2. Mialy to byc walki, ktore nie beda za ostre do seryjnego dolu B18C4 z CR 10:1. No ale jak zmiana walkow to i potrzebne twardsze sprezynki + talerzyki. Skoro walki BC to sprezynki i talerzyki tez. No ale tak na prawde na ten sezon to planowalem inny kolektor dolotowy . No to zamowilem Edelbrocka Performera X. Skoro juz mialem zajebisty dolot (mugen) i dobry kolektor, to wypadalo by zmienic przepustnice: padlo na Professional Products z wlotem 70mm i 68mm na motylku. Dolot z przepustnica polaczylem silikonami z fmic.pl. Do walkow przydaly by sie jeszcze regulowane kolka rozrzadu: do scislego finalu przeszly Golden Eagle i Unorthodox Racing, po czym wygraly te drugie. I to juz mialo byc wszystko. Ale stwierdzilem ze kupie wieksze wtryski z imprezy wrx (440cc) . No to serio juz wszystko. Ale pokusilem sie zeby jednak doprezyc, wstawic tloki z integry type-r i liznac glowice o 0,3mm, co dalo mi CR na poziomie 11,6:1. Zupelnie niechcacy kupilem jeszcze wiekszy wydech, z 2,36'' i 2'' koncowego tlumika przesiadlem sie na 2,5'' po calosci . I teraz, kiedy jest juz poskladane i wystrojone (pozostalo krecenie kolkami na hamowni) moge powiedziec ze to serio koniec modzenia w silniku... na ten i nastepny sezon Teraz na liscie sa szelki dla pasazera, nowe fotele bo moje sie zuzyly, kolejne felgi bo mam wiecej opon niz felg i magiel z itra, bo Orzech mi nie da zyc, a i mnie sie juz znudzilo krecenie 4 obrotow lock-to-lock
No i tak to teraz mniej wiecej wyglada - mega jaram sie tym co jest pod maska - wire tucka nie ma, ale tez jest zajebiscie
Tu z Integra, taka 1/8 mili w Motoparku Torun:
A tu troche slychac jak obecnie drze morde Vtaaaaak kiedy kicks in yo;)
A obecny setup brzmi: SILNIK: - B18C4 + tloki itr (P73-00), glowica splanowana 0,3 mm, CR ok 11,6:1 - walki Brian Crower stg 2 + sprezynki i talerzyki Brian Crower - regulowane kolka rozrzadu Unorthodox Racing - wtryski denso 440cc (impreza wrx) - chlodnica 25mm - Tegiwa oil pan baffle - olej millers xfs 5w50 - chlodnica oleju Setrab 16 rzedowa - podkladka z termostatem Mocal
UKLAD DOLOTOWY: - Kolektor dolotowy Edelbrock Performer X - Uszczelka termo kolektora i przepustnicy - przepustnica Professional Products 68mm - silikonowe ramie dolotu by fmic.pl - Mugen Airbox
Gorliś napisał(a):Wiec tak, po tym jak Stelmi mnie objechal naprawionym quattro w zeszlym roku i juz na dobre przylgnela do mnie latka najwolniejszego auta w SRTB (choc niekoniecznie sie cos zmienilo pod tym wzgledem ), dostalem bodziec zeby pomodzic cos w silniku.
Możemy się zmierzyć, na pewno mnie objedziesz i nie będziesz się więcej stresować Mogę zagadać też z obecnym właścicielem TT jak chcesz porównanie, tylko u niego po strojeniu jest teraz 260KM i ok 380Nm mierzone w 30' upał
No podoba mi się! Wygląda to wszystko smakowo . To jest właśnie fenomen Hondy, że kupujesz pełnoletniego parcha, wchodzisz na Ebay a tam okazyjnie to i tamto. Jak nie takie wałki to takie. Jak nie takie sprężynki to inne itd. Wystarczy rozbić świnkę skarbonkę i już można fajnie się bawić. A w EmCZy bez worka dolarów nie ma co w ogóle podchodzić często zdarza się tak, że pomimo tego, że worek kasy włożony to i tak coś nie bangla jak trzeba.