[91' Fiesta MK3] Swap z Mondeo TD

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez FordOn » niedziela, 30 września 2007, 19:32

weede napisał(a):ja myslalem, ze pomalujesz cala bude przed zlozeniem...czy to tylko takie przymiarki?

Nie no narazie skladam to zeby byla gotowa w razie czego do przejazdu gdzie kolwiek zanim nie nazbieram kasy, ktorej ostatnio bardzo ale to bardzo brakuje, do blacharki i lakierki rozbiore ja znowu... :lol:
Fakt tez ze gada to jak Transit typowy :D
Jesli chodzi o goraca w srodku auta to jest tak:
Wentylator jest podpiety pod czujnik a za razem mam mozliwosc wlaczania/wylaczania go z kabiny, gdy testuje auto po rozgrzaniu mam caly czas wlaczony wentylator i do tego nawiew goracy, natomiast przy normalniej jezdzie wentylator na chlodnicy bedzie sie w razie potrzeby wlaczal samoczynnie...
EDIT:
Info z dzis podpiolem sie z manometrem troche nadlubalem itp...
ale za to efekt jest jest co najmniej zabawny :lol: i zaczyna brakowac paliwa pod koniec obrotow wiec jutro wysteruje pompe na wieksze dawki...
od co manometr wskazuje na poszczegolnych biegach...
1- 0,9 bara
2- 1.0 bara
3- 1.15bara
4- 1.15bara
5 nie testowany brak prostej
Naljepsze jest to ze niema Peakow 8) pierdzielona dmucha :mrgreen:
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 1 października 2007, 19:33

No ładnie ładnie hehe. 1.15 a będzie 1.5 :D
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » wtorek, 2 października 2007, 20:09

Dzis byla walka z porzadkowaniem forda wewnatrz, i kto powiedzial ze kobieca dlon sie nie przyda wraz z kluczem 17mm :D Obrazek
No ale od poczatku, w srodku byl straszny syf to calych walkach z silnikiem elektryka itp... Obrazek
Po jakims czasie udalo sie doprowadzic wnetrze do takiego stanu Obrazek
Ale usmiech zadowolonej uzytkowniczki auta bezcenny :D
Obrazek
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 2 października 2007, 20:17

Widzę jak zwykle Młoda pracuje a Konrad robi zdjęcia... A później wszyscy mówią ile to się on narobił ;).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » piątek, 5 października 2007, 16:23

Male info z dzis... jak wczesniej mialem 1.15Bara i brakowalo paliwa pod koniec obrotow to teraz zwiekszylem tylko dawki paliwa na pompie w zakresie od 1/2 obrotow do konca.
Po rozgrzaniu silnika (chyba przesadzilem z dawkami) przejechalem sie z bratem on board zeby zobaczyc co to teraz wyczynia i ile dmucha, na manometrze ukazalo sie 1.45bara (a nic nie ruszalem przy turbinie) a za mna kupa dymu jak z Titanic-a (koncowy tlumik ma zadarta koncowke w gore :D )
1- 1.2 bara
2- 1.3bara
3- 1.45bara
4- 1.45bara
5- nie testowano
Dodam tyle ze na oponach 185/60 R14 trakcji nie stwierdzono... 1 bieg trzeba max do polowy deptac, 2 max pod 3/4 bo do konca to od razu zrywa trakcje, 3 nie strzelalem ze sprzegla bo szkoda mi sprzegla ;)
Chyba zmniejsze boost do 1.35-1.4 bara stalego...
Edit:
Auto juz jezdzi po ulicach... ale musze wymienic opony z przodu bo juz sa lyse :D
http://pl.youtube.com/watch?v=Ctt_SOJDHrY
A tu w slabej jakosci widok polskiego Greddy i dziek turbiny...
http://pl.youtube.com/watch?v=0UVPaCWSUkM
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 9 października 2007, 21:08

No ładnie ładnie. :) Rób to rób to. A i temat kalendarzowy - przypominaj się w razie potrzeby żebyśmy nie zamulili!!
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez trance » wtorek, 9 października 2007, 21:56

A ja podczas wczorajszej przejażdżki miałem okazję siedzieć w autku :)

I jestem naprawdę pod wrażeniem...sieje zamęt na drodze, początkowo gdy silnik pracuje na wolnych obrotach chodzi dosłownie jak transit z busa 309 :D ale po dodaniu gazu słychać..ryk a chwilę potem świst turbinki...dodam,że jadąc w 3 osoby, 1 brak trakcji,
2 to samo! Auto jest dzikie, wyrywa do przodu aż nosi lekko na boki :)

przecudny dzwięk dmuchawca!

przecudna aura dymu z wydechu :D

no i ten wzrok przechodniów myślących co to za waryjaty jadą :)

ot miałem okazje przejechać się takim małym pociskiem :)
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez kamil_kicio » czwartek, 11 października 2007, 17:31

czas opisać wrażenia z odwiedzin u Fordona poźnym wieczorkiem wrzoraj.
pierwsze wrażenie po odpaleniu...o klekocze jak ikarus :mrgreen:
po nagrzaniu samochodzika, przyszlo do tego ze zaczeliśmy siać strach na wąskich uliczkach osiedla Nad Wisłą.
podczas tej przepięknej jazdy jakiej doswiadczylem stwierdzam ze nie zapomne tego ryku silnika, momentu kiedy odzywa sie kochana turbinka i tej dodatkowego wyposarzenia w postaci sauny :mrgreen:
miny ludzi stojacych na przejsciach, rzucających haslo " o zobacz fiesta disel..." i po chwili zostających w chmurze dymy i bedących ogluszonymi dzwiekiem turbinki po dodaniu gazu, poprostu bezcenne :> :>

najlepsze haslo Fordona : co to za mną sie kula?? <i w tym monemcie nastepuje pełny gaz na 2 biegu, potem 3> zaraz po tym hasełko "oo już go nie ma" :)

moja mina przy wysiadaniu po przejażdzce :> :D utrzymywala sie aż do zaśniecia, jestem pod wielkim wrażeniem efektu jaki robi ten samochodzik, pelen respekt za wklad pracy w niego wsadzony i za szalony pomysl bez ktorego projekt by nie powstał
pozdro :D 8)
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez FordOn » poniedziałek, 22 października 2007, 19:28

Powiem tak przesadzilem z dawkami paliwa srednio wychodzi mi 20l na 100km :roll: ale to opanuje... zmienilem opony na inne i juz od 3biegu trakcja sie znalazla... na teraz jest ustawiona na 1.5bara, natomiast przy obciazeniu Kicio i Trance w srodku na 4 biegu wchodzi rowne 1.6bara... a to wg. anglikow kraniec mozliwosci... ale to sie okarze bo jak sie bawic to po "mensku" jak cos padnie to trudno... sprzeglo sie nie slizga i o dziwo wytrzymuje jeszcze moja zabawe... jak dojde do ladu z AFR-em i spalaniem to dam znac co i jak wyglada :)
Pozdro 600
FordOn
Forum Killer

Postprzez Pit » poniedziałek, 22 października 2007, 19:31

FordOn mierzyłeś to w jakiś sposób? Choćby by G-Tech?
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez STELMI » poniedziałek, 22 października 2007, 19:35

koniecznie odwiedź hamownie
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez FordOn » poniedziałek, 22 października 2007, 19:56

Piotruś napisał(a):FordOn mierzyłeś to w jakiś sposób? Choćby by G-Tech?

Niestety nie mialem okazji ani sposobnosci na pomiary a do tego tez potrzebny jest G-tech aby co kolwiek naswietlac. Jedyna rzecz ktora mnie martwi to to ze niepotrzebnie mam dyfer od 1.8D bo jest kurka krotszy.Na wszystko przyjdzie pora bo jak na teraz to auto wyglada jak Frankenstein :mrgreen:
STELMI napisał(a):koniecznie odwiedź hamownie

zeby wyhamowac prawidlowo "to cos", potrzebna byla by obciazeniowa hamowania bo na inercji napewno nie nadmucha 1.5 czy 1.6 bara :(
Musze to najpierw jeszcze przeregulowac i bardziej przestawic kat wyprzedzenia wtrysku bo jeszcze nie reaguje jak powinna na gaz ;)
Na spokojnie po regulaji (regulacjach) zdam relacje co i jak jest wiem ze zostna na booscie rzedu 1.4-1.5 bara (na tej turbinie)...
Pozdro
FordOn
Forum Killer

Postprzez GaceK » poniedziałek, 22 października 2007, 20:31

ladnie ladnie... fordon kawal dobrej roboty zrobiles... jestem ciekaw jak to jezdzi ale pewnie bardzo dobrze... :) musisz kiedys zaprezentowac...
GaceK

Postprzez weede » poniedziałek, 22 października 2007, 22:11

a kiedy to calościowe malowanie? jeszcze przed zimą?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez FordOn » poniedziałek, 22 października 2007, 22:24

weede napisał(a):a kiedy to calościowe malowanie? jeszcze przed zimą?

Wszystko zalezy od kasy... niestety :( nie jestem w stanie na chwile obecna okreslic kiedy bedzie w 100% gotowa blacha i lakier... co nie zmienia faktu ze mechanika jest lala :) i teraz glownie chodzi o regulacje oraz proby ogarniecia auta bo juz 2 kpl. opon zdarlem a teraz jest 3 kpl :D na przedniej osi :mrgreen:
wiec puki co nie chce nic obiecywac ani zapowiadac kiedy bedzie wykonczona... ;)
FordOn
Forum Killer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta