['92 Opel Calibra] Qualibra :P

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Fiveopac » środa, 24 października 2007, 19:51

qualin, bierz ziomali i wpandnijcie w niedziele na pas, pomoge ci dotrzec auto 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez MP » środa, 24 października 2007, 19:52

Źle rozumiesz. Nie chodzi mi ogólnie o ideę " nigdy się nie zwróca te pieniądze, które się włozyło w samochód ", bo w niektórych autach część potrafi się zwrócić, jednak Calibra jest tym niewdzięcznym modelem Opla, który sami wiecie jak jest traktowany. Dlatego podziwiam wkładanie w nią kasy i bardzo mnie ciekawi co sądzi o tym właściciel.
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez qualin » środa, 24 października 2007, 21:11

No wiec mialem zmieniac auto, ale jakos ciezko mi si ebylo rozstac z calibra i kase ktora mialem dolorzyc do innego wozidla postanowilem zainwestowac wlasnie w tak znienawidzona przez wielu ludzi calibre. na chwile obecna wpakowalem 3160 zl w silnik, 1575 w lakier, skrzynia, zderzak, listwy jakies 1500 i nastepne tyle bedzie na zawieszenie bo moje niestety sie rozsypalo, na wiosno dojdzie nastepne 2 tys na nowe felgi. duzo ludzi mowi mi ze to glupota w takie stare auto wkladac takie pieniadze, a wg mnie to wcale nei jest takie glupie bo bede mial auto takie jakie chce miec a nie serie jak 90% spoleczenstwa a pozatym kupujac cos innego jaka moge miec pewnosc ze nie bede musial wydac drugie tyle ile auto bylo warte na jakies remonty ?

Co do spota to niestety ja odpadam bo po pierwsze jest zlot calibra-team :P
dwa mam peknieta tylna sprezyne :/
3 jestem chory
no i 4 cityriders juz nie istnieje wiec nie mam ekipy do zabrania :P

Napewno jak dojde do ladu z autkiem zjawie sie na spociku zeby zloic Stelmiego corse :P ostatnio on zloil mnie bo mialem ze skrzynia problemy ale teraz jest dobrej mysli :)
jeszcze przed remontem silnika udalo mi sie objechac 168 km calibre (najszybsza cali ecotek w polsce) 2 razy spod swiatel i 2 razy o maske z przodu bylem :)
dotre silniczek i smigam na jakas hamownie :)
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Prezes767 » środa, 24 października 2007, 21:15

Calibra z jakim silnikiem by nie była, ma doszytą pewną "łatę". Tak samo, jak E30. To z powodu tego, ze najwięcej takich aut jest w posiadaniu delikatnie rzecz biorąc buraków. Ja tam jestem całkowicie za inwestowaniem w swoje autko. Przecież ma sprawiać frajdę, a nie być "skarbonką" z której się kiedyś wyciągnie wszystko, co się włożyło. Oczywiście jakby część pieniędzy wróciła przy sprzedaży to by było fajnie. Ogólnie auto mi się podoba. Oby więcej się znalazło ludzi, którzy biorą się za takie auta. Pozdrawiam
Gdyby Bóg popierał napęd na przód, chodzilibyśmy na rękach:)
Prezes767
User

Postprzez qualin » środa, 24 października 2007, 21:34

Opinie jaka maja taka maja a ja mam to gdzies oraz ludzi ktorzy oceniaja wlasciciele po jego aucie oraz stereotypach jakie kraża na temat ów samochodu. co do calibry to sa fajne egzemplarze ktore naprawde duzo kosztuja i sa pieknie zrobione co nie zmienia faktu ze teraz kazdy moze sobie kupic szrota za 2 tys, i tym jezdzic :/
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez qualin » środa, 24 października 2007, 21:39

Kamil, skoncze auto to sie musimy na sesje ustawic z cali :) wezme kilka kolezanek zeby monotonnie nie bylo...na zdjeciach ;)
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Kamil Wolski » środa, 24 października 2007, 21:43

Spoko, nie ma problemu tylko... Załatw może jakąś dmuchawę cieplną bo piiiizga :P
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 24 października 2007, 21:44

hehe, nie no ja myslalem bardziej o wiosnie, jak beda nowe felgi no i dziewczeta beda mogly w jakies bikini wskoczyc ;)
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez FELIPE » środa, 24 października 2007, 21:54

qualin napisał(a):Mialem zmieniac autko a zostalem dalej z cali :P tydzien temu odebralem auto od mechanika po kapitalce silnika, wymianie skrzyni i po lekko liznietej glowicy ;)
Autko zbiera sie zdecydowanie lepiej ale jest na dotarciu wiec nie moge sobie pozwolic zeby depnac w podloge :/
Za 2 tygodnie cali idzie do lakiernika :) zalozony bedzie zderzak przedni z calibry last edition oraz listwy boczne takze z tego modelu. w zwiazku z tym ze pekla mi jedna sprezyna bedzie tez nowy zawias ale nie wiem dokladnie co, prawdopodobnie amorki bilstein b6 + sprezyny apex 60/40 albo zestaw koni gelb z regulacja twardosci. Jezeli chodzi o lakierek to bedzie to flip flop active blue/black :P i to tyle na ten rok. w planach na przyszly rok sa kolektory ssacy i wydechowy lexmaula, sportowe walki, zmiana programu. wydaje mi sie ze powinno wyjsc ok 190-200 km, jezeli bedzie za malo to zawsze mozna w nitro zainwestowac. a jezeli chodzi o stylistyke to na wiosne nowe paputki, prawdopodobnie dotz daytona black, albo dotz brands hatch black w rozmiarze 17 cali. w srodke przyjdzie tez kremowa tapicerka skorzana.
jak odbiore auto od lakiernika to wrzuce oczywiscie foteczki :)

ambitnie, tylko wolałbym zobaczyć fotki i opis po modyfikacjach :)

plany dużego kalibru ma zapewne każdy z tego forum, ale chyba lepszą drogą jest działanie niż rozpisywanie się na temat prawdopodobnych modów

mimo wszystko kibicuje i czekam na efekty
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 24 października 2007, 22:02

ambitnie, tylko wolałbym zobaczyć fotki i opis po modyfikacjach :)

plany dużego kalibru ma zapewne każdy z tego forum, ale chyba lepszą drogą jest działanie niż rozpisywanie się na temat prawdopodobnych modów

poki co moge tylko porobic fotki elementow ktore leza w garazu i czekaja na zamontowanie :P ale to chyba mija sie z celem. najpozniej za miesiac cali bedzie juz prawie skonczona stylistycznie, prawie bo jeszcze bez nowych felg ale na zime i tak nie ma sensu kupowac zeby lezaly. a co do reszty modow to beda jak znajde w dobrym stanie kolektory a to bardzo deficytowy towar, do silnika 8V czasami si epojawiaja w sprzedazy na ebayu natomiast do mojego silnika ciezko trafic :/
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Jarek104 » czwartek, 25 października 2007, 07:25

qualin, obiecaj mi tylko jedno... Ze nie bedzie mega szpojlerów i mega wielkiego skrzydla na klapie...

ogolnie plany zacne, czekam na efekt, bo moze wyjsc calkiem ciekawe autko :)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez qualin » czwartek, 25 października 2007, 10:14

Jarek104 napisał(a):qualin, obiecaj mi tylko jedno... Ze nie bedzie mega szpojlerów i mega wielkiego skrzydla na klapie...

ogolnie plany zacne, czekam na efekt, bo moze wyjsc calkiem ciekawe autko :)

napewno nie bedzie, robie sobie taka prawie serie ;) w sumie to bedzie wygladac jak seria last edition z 97 r, chyba nawet nie bedzie tego spojlerka ktory jest teraz na klapie.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez STELMI » czwartek, 25 października 2007, 14:43

qualin napisał(a):Napewno jak dojde do ladu z autkiem zjawie sie na spociku zeby zloic Stelmiego corse ostatnio on zloil mnie bo mialem ze skrzynia problemy ale teraz jest dobrej mysli

Poddaje się bez walki. Gdybyś czytał forum wiedziałbyś, że corsy już dłuższy czas nie mam. Obecnie jeździ ona po Krakowie i ma ją już 2 osoba po mnie. Ja mam teraz Vectrę 1.6, więc wynik jest wiadomy
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez GaRaż » czwartek, 25 października 2007, 15:13

Nie dyskutujmy juz o wyscigach bo zaraz rozmowa sie rozwinie ze hoho i jeszcze wiecej ... bedzie balagan
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » czwartek, 25 października 2007, 19:35

No fakt dawno mnie tu nie bylo, wiedzialem ze masz viki ale myslalem ze kosiarke do zabawy sobie zostawiles Stelmi.

Wybralem juz zawias, w sobote odbieram zestaw Koni Gelb z regulowana sila tlumienia :)

A tak wyglada lakier ktory bedzie na Cali:

Obrazek

zeby nie byc goloslownym ponizej fotki puszek z lakierem ktore leza juz w garazu ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
qualin
Frequent User

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta