[98 Alfa Romeo 156 2,5 V6]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez gregor884 » środa, 3 grudnia 2008, 00:22

rulek napisał(a):Wszystko sie zgadza, mozna goscia nie lubic itd. itp. ale z lekka trzeba czasami wyluzowac, tym bardziej przy wypowiedziach na forum. Teraz sie tylko zastanawiam czy to byla ustawka czy przypadkiem trafiliscie sie na drodze i jeden drugiego nie puscil :?: Moze w tym audi tez byly worki z cementem ze tak kiepsko mu poszlo ;)
Fakt czasami luz najwazniejszy pzdr dla kolegi :) alfa w koncu gada i to nawet nie najgorzej do czolowki tutaj szans zadnych ale jako dupowozik zdaje egzamin ;) pzdr dla Q ;) wazne ze jest wszystko ok i zeby tak bylo dalej bo malo to niekosztowalo ... No i aby jak najdluzej sluzyla, bo piwko sie w niej fajnie saczy ;) pzdr
gregor884

Postprzez thefect » piątek, 5 grudnia 2008, 20:46

I ryczy mi pod oknami z tej rynny :). Auto już mam nadzieję chodzi jak powinno choć ostrzegałem Cię przed wynalazkami :). Co do Audi to jeżdziłem 4.2 kuzyna A8 (nie mylić z S8) własnie w automacie. Na starcie pewnie i byś dał radę (choć 4x4 daje dobry start a według danych 6.9s-100km\h) ale tam gdzie w Alfie kończy się licznik u niego Audi zaczynało dostawać dopiero rogow.... (brak ogranicznika 250km\h). Na obwodnicy dobujał się do 285km\h :). I zmień ten wydech bo jak mi małą obudzisz :evil: to zostanie ci kino i BIEDRONKA z grami za 9.99 :)
Gdyby BOG popierał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach :)
thefect
Rookie

Postprzez gregor884 » sobota, 6 grudnia 2008, 00:52

Pod oknami to Ci pewnie mrucza jakies bmw(R6) z zepsutymi tłumikami ;) .... nie ukrywam ze alfa ma niezdrowy tłumik ale miejmy nadzieje ze to sie niedlugo zmieni... :mrgreen:
gregor884

Postprzez qualin » czwartek, 11 grudnia 2008, 19:16

Pojechalem sobie do Swiecia. wyjezdzam z parkingu i w cos przyjebauem. okazalo sie ze na jezdni stal sobie pustak. rozwalone lewe przeciwmgielne i pekniety zderzak od dolu. mowie no nic, trza wezwac policje zebym mial papier i mogl o odszkodowanie walczyc. przyjechali niebiescy. podchodze do nich i mowie:
"dobrywieczor, to ja dzwonilem do panstwa"
na co koles:
"no tak bo pan pirat jestes"
po czym kazal mi poczekac i zakmknal drzwi.
Obejrzeli auto i mowia mi ze mieli zgloszenie ze jakas ktos alfa srebrna szaleje (faktycznie musialem niezle szalec skoro dopiero z parkingu wyjezdzalem).
skonczylo sie na tym ze zabrali mi dowod za brak przeciwmgielnego i pekniety zderzak. malo tego mowia ze powinienem dostac mandat za kolizje, ale nei sa mi w stanie udowodnic ze za szybko jechalem wiec bedzie tylko upomnienie. se mysle wtf :shock:
Dzwonie do znajomego z policji ode mnie z miasta i mowi ze nei mieli prawa zabrac mi dowodu za brak przeciwmgielnego, ktore przeciez nie jest obowiazkowe i za zderzak tez nie bo z takim peknieciem nie stwarza zagrozenia dla ruchu.
Jutro chyba sie wybiore do komendanta i sobie pogadam na ten temat.
Dla niewtajemniczonych to chelmno i swiecie niezbyt sie lubi, cos jak bydgoszcz z toruniem.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez KOZI » czwartek, 11 grudnia 2008, 19:30

heh coś pechowa ta affa....
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 11 grudnia 2008, 19:31

Calibra też była ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » czwartek, 11 grudnia 2008, 19:53

A moze kierowca pechowy ? Halogen to nie jest obowiazkowy wypas w aucie to rzecz wydawalo mi sie że oczywista. Jedziesz na przeglad i oddaja ... Tylko stowka w dupie i nerwy bezcenne. PS ja bym sobie nei dal. Bylo zgloszenie to niech sobie bylo albo daja swiadka albo lapia na goracym rzeczy proste sa proste.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez STELMI » czwartek, 11 grudnia 2008, 20:08

wadel napisał(a):Tylko stowka w dupie

22zł
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez thefect » czwartek, 11 grudnia 2008, 20:16

Tez byn sobie nie dał. Grunt to zachować zimną krew przy Policji. Mi chcieli wkręcić, że moja wina kolizji była bo uderzyłem na SKRZYŻOWANIU. Zauważyłem przy panach policjantach porę dnia (noc) i poprosiłem o pokazanie znaku ktory ostrzegałby mnie o takowym. Niestety nie byli w stanie :). Q niepotrzebnie dałeś sobie zabrać dowod. A pojechałbym do komendanta i zapytał o kompetencje policjantow. A bajki o zgłoszeniach o Alfie.....ty nie masz SREBRNEJ :)
Gdyby BOG popierał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach :)
thefect
Rookie

Postprzez AC_grzechu » czwartek, 11 grudnia 2008, 21:00

Oni czasami naprawdę mają chyba bardzo kiepskie dni i wyżywają się na cywilach. Kiedyś na spocie BKB podjechał do nas Passat policyjny i zaczyna od razu sapać: "A CO TU ROBICIE"
"A CO TO ZA ZBIOROWISKO"

Żeśmy odgadali że spotkanie klubowe etc (przynajmniej co bardziej rozgarnięci tak robili :P). Ale koniecznie szukali jak tu się dojebać do jakiegoś z samochodów.... naprawdę nie mam nic przeciwko policji bo "robią swoje" ale wkurza mnie jak się czepiają żeby się czepiać. Tak samo było z tą akcją jak mnie podpuszczali.

A za numer z dowodem to naprawdę - jedź do komendanta i pogadaj - jak to nie pomoże to idź do gazet.... i dodaj że komendant Cię olał :) Wtedy to dopiero będą wkurwieni :)

g.
AC_grzechu

Postprzez batman » czwartek, 11 grudnia 2008, 21:22

qualin napisał(a):Pojechalem sobie do Swiecia. wyjezdzam z parkingu i w cos przyjebauem. okazalo sie ze na jezdni stal sobie pustak. rozwalone lewe przeciwmgielne i pekniety zderzak od dolu. mowie no nic, trza wezwac policje zebym mial papier i mogl o odszkodowanie walczyc. przyjechali niebiescy. podchodze do nich i mowie:
"dobrywieczor, to ja dzwonilem do panstwa"
na co koles:
"no tak bo pan pirat jestes"
po czym kazal mi poczekac i zakmknal drzwi.
Obejrzeli auto i mowia mi ze mieli zgloszenie ze jakas ktos alfa srebrna szaleje (faktycznie musialem niezle szalec skoro dopiero z parkingu wyjezdzalem).
skonczylo sie na tym ze zabrali mi dowod za brak przeciwmgielnego i pekniety zderzak. malo tego mowia ze powinienem dostac mandat za kolizje, ale nei sa mi w stanie udowodnic ze za szybko jechalem wiec bedzie tylko upomnienie. se mysle wtf :shock:
Dzwonie do znajomego z policji ode mnie z miasta i mowi ze nei mieli prawa zabrac mi dowodu za brak przeciwmgielnego, ktore przeciez nie jest obowiazkowe i za zderzak tez nie bo z takim peknieciem nie stwarza zagrozenia dla ruchu.
Jutro chyba sie wybiore do komendanta i sobie pogadam na ten temat.
Dla niewtajemniczonych to chelmno i swiecie niezbyt sie lubi, cos jak bydgoszcz z toruniem.

Tobie się chyba kamikaze włączyło - dzwonić po milicję w świeciu - nauczony moim doświadczeniem powinieneś stamtąd się ewakuować w trybie pilnym
batman

Postprzez --orzech-- » czwartek, 11 grudnia 2008, 21:44

wyjezdzales parkngu ... market ma kamery masz dowod jakbys chcial sie mocno czepiac... ale skoro mowisz ze nie szalales nie daj sobie w kasze pluc...

/chyba nowe przyslowie wymyslilem/

pammietam jak kiedys ogladalismy jakis mecz w roosterze...
po czym zjezdzalismy do domu... wyjechalismy z mostowej ... przede mna stal brychu z kims na drugim pasie... wlekli sie wiec ich wyprzedzielem 3 pasem czyli pod prad ;)
i zatrzymal mnie ... &^%$#

pierwsze slowa byly takie....
i co cwaniaczku? widzielismy cie jak pol godziny temu wyleciales poslizgiem w focha... powtarzam ul. focha! wyobrazacie sobiie profil 40 i jazde poslizgiem po tym zajebiscie prostym torowisku? ja nie wiec nie bylem juz dla nich mily... bylem opryskliwy i kazalem sobie mowic na perpan... poczym dojebali mi mase punktow i w pierwszej wersji wypisal mi na mandacie przekroczenie predkosci... ale jak to zobaczylem to sie spytalem jak to zmierzyl i dlaczego nie 200km/h ... policjanci to sa ludzie ... wiec zdarza sie ze trafi sie na idiote debila frajera i szmaciarza w jednej osobie...

pozdrawiam panow policjantow ktorych dzis wyprzedzilem z prawej strony wysepki, i jechalem przed nimi 110km/h przez teren zabudowany... (o dziwo wszystko niechcacy)
bardzo mili panowie zycze wszystkim takich policjantow na waszych drogach...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez rulek » czwartek, 11 grudnia 2008, 22:06

Z prawej ??? Raczej z lewej, no chyba ze na Wyspach byles :lol:
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 11 grudnia 2008, 22:57

blad z lewej ;) hmm a to moze oni mnie poboczem wyprzedzali ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Brychu » piątek, 12 grudnia 2008, 00:08

Właśnie na Orzecha to uważajcie, bo on zawsze taki cwaniak w rozmowach z policją, nawet jak siedzi na fotelu pasażera i kierowcy później chcą dojebać za jego polemikę. ;)

Edit: a żeby nie zaśmiecać tematu dodam coś w odpowiedzi do Qualina - W ŻYCIU BYM SIĘ NA FORUM NIE PRZYZNAŁ ŻE DAŁEM SIĘ TAK ORŻNĄĆ POLICJI, PO KTÓRĄ SAM ZADZWONIŁEM. A jeszcze bardziej byłoby mi wstyd przed samym sobą.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta