Oskar napisał(a):no taaak ale w środku ten panel też mam zmieniony na "carbon" i głowy nie daję, że idealnie trzyma fabryczny wymiar. Dlatego wolę przymierzyć coś zanim wydam pieniądze. Pewnie tak zrobię, że pojadę z monitorem swoim do dobrania ramki. A jako, że ma wyświetlać tylko cyferki i wskaźniczki to nie będę kupował wypasu bo po co
ja ci powiem tak , kazdy standalone ma swoje oprogramowanie gdzie szczytuje logi , czesto i gesto ma tez do wyboru w GUI rozne typy obrazowania danych . Komunikacja zapewne bedzie odbywac sie po USB wiec dobrym rozwiazaniem bedzie carPC + zainstalowny soft od standalone , tym sposobem mozesz polaczyc wszystko w calosc w zaleznosci od funkcji jakie posiada oprogramowanie np. wl/wyl antilag , rev limit , boost cut , ladownie roznych map z ustawieniami , ktore to mozesz ustawiac z poziomu carPC plus dodatkowe multimedia nawigacja dostepne z carPC , sam mysle powoli nad takim czyms do ITRa. Jesli komputer i oprogramowanie jest ok to powinno generowac kody usterek zgodne z OEM co z tym idzie tez i transmisja danych powinna byc zgodna z OEM , wiec wszystko powinno dzialac , ja jednak dla swietego spokoju zostal bym przy oprogramowaniu standalone

.
PS wlasnie na szybko oblukalem dokumntacje tego standalone i GUI ma chyba z dupy , najlepiej napsiac do XS i spytac sie czy dziala z evoscan , choc mysle ze nie powino byc problemow z dzialaniem,
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<