Subaru STi

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Oskar » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 22:26

no taaak ale w środku ten panel też mam zmieniony na "carbon" i głowy nie daję, że idealnie trzyma fabryczny wymiar. Dlatego wolę przymierzyć coś zanim wydam pieniądze. Pewnie tak zrobię, że pojadę z monitorem swoim do dobrania ramki. A jako, że ma wyświetlać tylko cyferki i wskaźniczki to nie będę kupował wypasu bo po co
Oskar
Super user

Postprzez GaRaż » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 22:47

Oskar napisał(a):no taaak ale w środku ten panel też mam zmieniony na "carbon" i głowy nie daję, że idealnie trzyma fabryczny wymiar. Dlatego wolę przymierzyć coś zanim wydam pieniądze. Pewnie tak zrobię, że pojadę z monitorem swoim do dobrania ramki. A jako, że ma wyświetlać tylko cyferki i wskaźniczki to nie będę kupował wypasu bo po co

ja ci powiem tak , kazdy standalone ma swoje oprogramowanie gdzie szczytuje logi , czesto i gesto ma tez do wyboru w GUI rozne typy obrazowania danych . Komunikacja zapewne bedzie odbywac sie po USB wiec dobrym rozwiazaniem bedzie carPC + zainstalowny soft od standalone , tym sposobem mozesz polaczyc wszystko w calosc w zaleznosci od funkcji jakie posiada oprogramowanie np. wl/wyl antilag , rev limit , boost cut , ladownie roznych map z ustawieniami , ktore to mozesz ustawiac z poziomu carPC plus dodatkowe multimedia nawigacja dostepne z carPC , sam mysle powoli nad takim czyms do ITRa. Jesli komputer i oprogramowanie jest ok to powinno generowac kody usterek zgodne z OEM co z tym idzie tez i transmisja danych powinna byc zgodna z OEM , wiec wszystko powinno dzialac , ja jednak dla swietego spokoju zostal bym przy oprogramowaniu standalone :) .

PS wlasnie na szybko oblukalem dokumntacje tego standalone i GUI ma chyba z dupy , najlepiej napsiac do XS i spytac sie czy dziala z evoscan , choc mysle ze nie powino byc problemow z dzialaniem,
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » wtorek, 31 sierpnia 2010, 22:12

:D Tak właśnie myślałem choć sam o tym do końca nie wiedziałem. Widzę, że mam kogo pytać w razie czego. Teraz napiszę do turboXS
Oskar
Super user

Postprzez weede » wtorek, 31 sierpnia 2010, 22:20

CarPC ma u siebie Paweł z Saudio jakby co.
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Gregor » środa, 1 września 2010, 17:12

Nie jestem pewien na 100% ale chyba to Ty jechałeś dzisiaj ok 11"40 do Bydgoszczy z Wojnowa i później znowu do Wojnowa i z powrotem po drodze wyprzedzając jakiegoś poldka :mrgreen: Ładnie chodzi ta subarka ;)
"Lamborghini to esencja wszystkiego, co sprawia, że samochody są interesujące,
ekscytujące i cudowne. A my musimy je za to kochać" Jeremy Clarkson
Gregor
Super user

Auto: S13

Postprzez Oskar » środa, 1 września 2010, 18:55

noo ja tam śmigam 5 razy dziennie bo mam firmę w wojnowie. Po drodze staram się jechać jak najciszej i najwolniej żeby skandalu nie robić bo już nie raz starsze panie pokazywały mi różne gesty. No i podobno policmajstry z koronowa wzięli sobie za punkt honoru złapać srebrną imprezę bez tablicy z przodu. Z Wojnowa jesteś?
Oskar
Super user

Postprzez STELMI » środa, 1 września 2010, 19:04

widziałem w Fordonie - nawet na wolnych obrotach słychać Ciebie z daleka ;) Piękne auto :!:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Gregor » środa, 1 września 2010, 19:08

Ja jestem z Tryszczyna ale akurat mam robotę w Osówcu także widzę kto śmiga po tamtej drodze :mrgreen:
"Lamborghini to esencja wszystkiego, co sprawia, że samochody są interesujące,
ekscytujące i cudowne. A my musimy je za to kochać" Jeremy Clarkson
Gregor
Super user

Auto: S13

Postprzez Dziadek » środa, 1 września 2010, 19:11

Hmm, to twoje auto miało przygodę wjeżdżając na Miechowską? ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » środa, 1 września 2010, 19:43

CO?? Jaką przygodę? Na Miechowską wjeżdżałem ale żadnej przygody nie było. Chyba, że tam panowie chcieli sprawdzić jak się jeździ imprezą... :evil: Co tam się stało??
Oskar
Super user

Postprzez Oskar » środa, 1 września 2010, 20:00

STELMI napisał(a):widziałem w Fordonie - nawet na wolnych obrotach słychać Ciebie z daleka ;) Piękne auto :!:

Dziękuję. Noaśnie. Z tym wydechem to chyba przesadziłem... Jak daję pełny ogień to wydaje mi się, że słyszy mnie każdy policmajster z bydgoszczy
Oskar
Super user

Postprzez Dziadek » środa, 1 września 2010, 20:09

Oskar napisał(a):CO?? Jaką przygodę? Na Miechowską wjeżdżałem ale żadnej przygody nie było. Chyba, że tam panowie chcieli sprawdzić jak się jeździ imprezą... :evil: Co tam się stało??

Komuś odbajerzona impreza zdechła tam wjeżdżając, do podnośnika nie dojechała :) Oni nie jeżdżą autami klientów, to bardzo uczciwy warsztat.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » środa, 1 września 2010, 22:21

aa to tak. No tak jak pisałem mam kopnięty mapsensor i niedokończą mapę jeszcze. Na tych wtryskach lubi się zalać, itp. itd.
Oskar
Super user

Postprzez GaRaż » środa, 1 września 2010, 22:45

Oskar napisał(a):aa to tak. No tak jak pisałem mam kopnięty mapsensor i niedokończą mapę jeszcze. Na tych wtryskach lubi się zalać, itp. itd.

walniety map sensor czy tez mapsensor poza zakresem na jakim potrafi pracowac turbo :) , map sensor to dlugowieczna czesc , w hondach dzialaja po 20lat hehe i nie pamietam by w jakiejs padl , potrafia obsluzyc do 0.4 bara doladowania wspolpracujac z chipowanym ecu. No chyba ze masz przeplywke to rozumiem ze sie mogla zesrac.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » środa, 1 września 2010, 23:51

Oskar a byłes na hamowni? Pisałeś chyba, że 400+KM tam jest nie? Wygląda i brzmi zajebiście tylko coś nie do końca tak jedzie... ;)
KOZI

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta