['92 BMW 344i E36] ?mietnik vel Remondis vel Pet

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez weede » poniedziałek, 11 października 2010, 20:34

to pomaluj chociaz komore silnika. Zaczyna to jakos wygladac ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez tomi » poniedziałek, 11 października 2010, 22:04

zapowiada się chyba najszybszy projekt w historii srtb, pod względem długości od kupna, zalozenia gratów do wyjechania na ulice
fajny zapierdalacz będzie
jaki kolor lakieru będzie??
tomi
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 11 października 2010, 22:05

jaki kolor lakieru będzie??

O to samo chciałem zapytać. Jaka wizja co do stylistyki? Sleeper? Lakier czy lakier plus folia u Tomiego?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 11 października 2010, 22:56

Rat style ;)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Dziadek » wtorek, 12 października 2010, 06:12

Z kolorem przeszedłem ewolucję. Na początku miała być czarny mat. Potem jednak zrażony problemami z utrzymaniem takiego lakieru myślałem o takiej folii. Tu jednak cena jest dość zaporowa. Czarny zwykły przeszedł mi przez myśl, ale wiele osób mówi mi, że czarnych e36 jest w pip, więc odpuszczam. I w ten sposób chyba zostanie na bordowym (calypso rot nie jest tak częstym kolorem), maska i tylnia klapa w czarną okleinę carbonopodobną strukturalną (wyczuwalna struktura pod palcem). Nie wiem czy wtedy dach też malować-oklejać? Co sądzicie?
Co do bodykitu, wyloty w błotnikach chcę żeby działały przedewszystkim (jest to dość trudne jak się okazało), a że jakoś wyglądają (?) to nie będę ich zakrywał. Plastikowe drzwi chcę jak najbardziej upodobnić do oryginalnych, tylne nadkola zostaną w miarę możliwości poszerzone by okryć choć z góry opony, tylni zderzak lekko się naciągnie by choć trochę im to ułatwiał. Ale to zrobimy albo metodą wyklepania rantów na ostro, tak to wtedy wygląda (akurat dorwałem auto na takich samych felgach):

Obrazek
Obrazek

albo dołożeniem reparaturek o ile takowe dostanę (to będzie wtedy freestyle). Przy reparaturkach może być konieczny kawałek blaszki od dołu przy progu do wybrzuszenia na błotniku, to już wręcz kowalstwo artystyczne będzie i nie jestem pewien efektu wizualnego. Z przodu już są wstawione lampy zespolone, będą nerki przemalowane na czarno, nie wiem czy całego czarnego pasa przedniego nie zrobić. Ma to wszystko na celu między innymi to, aby temu autu nie było łatwo zabrać dowodu rejestracyjnego za warunki techniczne, często widzę "trzepane" przez policję beemki i czuję że dołączę do tego grona :( A szkoda, bo przyciemnione przednie lampy wyglądały by raczej kozacko. Generalnie więcej sleepera niż streetera z wyglądu :)
Wciąż zastanawiam się jakie znaczki te okrągłe na masce i klapie, czy puste carbonowe pola, czy transformers autobot czy np hamann? Co sądzicie?
A potem jeszcze wnętrze przyjdzie, ale to muszę odsapnąć finansowo. Nie będzie dużo,ale fotele (jacky racing tanie i ładne), wskaźniki, kiera, gała i pedały. Potem szpera, sprzęgło konkretne (ceny są jakieś chore), progresywny kontroler nitro i racelogic (znowu chore ceny!). Więc pewnie finał finałów dopiero koło marca,ale auto po swapie i pomalowane będzie już pełnosprawne raczej jeszcze w tym roku.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » wtorek, 12 października 2010, 06:50

progresywny sterownik nitro ........ hmmm to bemka wytrzymuje jakie strzały ze potrzebujesz rozbudowy dawki?

projekt zapowiada sie co najmniej fajnie ;)
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez Dziadek » wtorek, 12 października 2010, 07:17

Na razie na luziku +100, ale docelowo ma być +150-+200. Czy wytrzyma... zobaczymy :) Ale nawet 200/8 daje śmieszne +25KM na cylinder. Tylko że z niutami pod 800 możemy podejść, a to zło...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » wtorek, 12 października 2010, 09:21

GDZIE JA BYŁEM DO TEJ PORY :shock:

bardzo , bardzo fajny projekcik RWD + V8 + N2O wspaniale :mrgreen:
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez Dziadek » wtorek, 12 października 2010, 12:37

A dziękuję, myślałem że już widziałeś zabawkę :)
Odebrałem koła od oponiarza, trzy wnioski:
1.Hamanny ni chuja nie nadają się na stojak na nokię e51 ;)
2.r888 w rozmiarze 255/40/17 są za małe na felgi 10" :( Stukają jak się je przewróci na bok :(
3.Nikt nie psiknął rantu lakierem, dostałem od kumpla puszkę środka do polerki!!! Ale jazda, jak można co tydzień fele polerować?! Na wiosnę polernę i psiknę bezbarwnym.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 12 października 2010, 16:31 przez Dziadek, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez luke8 » wtorek, 12 października 2010, 12:46

ladne kolo :)
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez Fiveopac » wtorek, 12 października 2010, 17:27

Parapet jak u babci na wsi 8) budzi respekt.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Włochaty » środa, 13 października 2010, 00:04

Dziadek napisał(a):Na razie na luziku +100, ale docelowo ma być +150-+200. Czy wytrzyma... zobaczymy :) Ale nawet 200/8 daje śmieszne +25KM na cylinder. Tylko że z niutami pod 800 możemy podejść, a to zło...

nad tym postem jest podpis rumainko "kiedy wybuchnie tdi? " od razu po przeczytaniu tego posta przyszło mi na myśl "kiedy wybuchnie v8?" :mrgreen:
Włochaty
User

Postprzez Dziadek » środa, 13 października 2010, 05:52

Sie sprawdzi :) Pierwsze jazdy będą na skromnym +100, potem dopiero 150, a jak się okaże że to mało to idziemy dalej :) Będzie dokładnie wiadomo gdzie jest granica :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » środa, 13 października 2010, 08:09

pewnie więcej można w tdi wlać nitro niż do tego v8 ;)

na dyszy 87 jeździłem w moim samochodzie ;) niby przyrost około 200KM ;)
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez Aniołek » środa, 13 października 2010, 19:26

ale wy jesteście kozacy ja tam tylko dawałem +35 :P
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta