Ano już na. O ironio, gdybym miał już sprzęgło, to auto byłoby gotowe za 1.5 tygodnia

Chłopaki się dobrze przygotowali, za dobrze.
Ale po kolei. Po wizycie u blacharza kilka smutnych faktów:
1. Tylni zderzak jednak trzeba będzie poszerzać przez plastikarza na podstawie 2szt, wstawki blaszane wyglądały jak pół dupy zza krzaka, więc na razie zostaje jak jest. I tak muszę w nim osadzić rejestrację.
2. Zamawiając pełną klapę zapomniałem, że trzeba ją jakoś otwierać

Ale sprawa już załatwiona.
3.Laminaty leżą tak sobie, niektóre lepiej, niektóre gorzej, niektóre całe, niektóre gdzieniegdzie. Fabryka to to nie jest, ot i tyle. Ale da się żyć.
4.Zespolone lampy lepiej wyglądały w kartonie niż na aucie

Jakoś tak dziwnie, muszę spróbować wywalić te chromowane cuda z środka i odbłyśnik kierunku, może całkiem czarne tło bedzie lepsze. Zwłaszcza że pas przedni też będzie czarny z nerkami.
5.Kurwa ciężko się przebić do wylotów w błotników z komory silnika, kolejne podejście w swapowni.
Laweciarz nie mógł wjechać do blacharni, musiałem nysą wyciągać potwora na ulicę pod górkę, lekki to on jednak nie jest. Laweciarz oczywiście przy załadunku dał radę przytrzeć felgę jedną o krawężnik, kurwa bravo. Na miejsce swapowania dojechaliśmy sprawnie, ale za to tam zeszło czasu od diabła, z nudów porobiłem kilka zdjęć:
PET z dziwnymi oczami:
Ale za to zajebistą, żabiastą dupą:
Niedokończony nadkolo-zderzak kłuje lekko,ale to się zrobi:
Czy ktoś tu widział moją wiązkę od bmw 540i...??
A to poglądowy widok jaki napotkam za kilka tygodni (tyle że ja będę miał puszkę z filtrem dorobioną jak oryginał i postaram się mieć pokrywę silnika zmieszczoną), poprzedni pacjent Ruszkosia jeszcze nie jest skończony:
Przy inwentaryzacji swapa okazało się że nie dostałem z silnikiem AWS, na szczęście wciąż jest w posiadaniu dostawcy silnika, ma dosłać pocztą.
Chcę zamówić nową pompę paliwa Walbro, gdzie to zrobić najlepiej?
Rozpórki będą pasowały od standardowej E36. Git. Klime jednak wywalamy, wyszło nam 20kg i dużo roboty, pierdolić to.
W komorze wszystko w miarę jest na wierzchu, wskaźniki pozakładam sobie później u nas.
Teraz pozostało czekać na sprzęgło, zamówione już w reichu Sachs Performance, powinno być za tydzień, tylko że jakiś pierdolony długi weekend wypada i mnie nie będzie

No ale może dojdzie szybciej... Zły jestem, że nie będzie półsprzęgła,ale w sumie czy ja go będę aż tak potrzebował? Za to +670Nm-bezcenne
Po powrocie auto do lakiernika, zderzak do plastikarza, potem na oklejanie folią maska-dach-klapa, detale no i jakoś pod koniec grudnia-stycznia z zewnątrz będzie gotowe. Może w międzyczasie coś w środku dam radę ruszyć...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.