['92 BMW 344i E36] ?mietnik vel Remondis vel Pet

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Fiveopac » wtorek, 22 lutego 2011, 16:11

Dziadek napisał(a):Auto odebrane od lakiernika. Będzie trzecia poprawka. Kurwa mać.

Bo to Polska wlasnie ;)
Dziadek napisał(a):Przy okazji, jak już wiem że nie mogę używać przodu felg mniejszych niż 17, to sobie zamówiłem hamulce przednie 325mm x 25mm. Podobno lepsze od obecnych 288mm :)

To wstydu juz nie ma, tyl tez zmieniasz?
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Dziadek » wtorek, 22 lutego 2011, 16:26

Tyłu nie ruszam, fabrycznie mam 280mm, więc chyba nie jest źle.
Na większych straciłbym możliwość zakładania felg 15", co ma kluczowe znaczenie w kwestii dotarcia do darmowych opon do szurania po torze ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » wtorek, 22 lutego 2011, 18:10

Ona w serii na 195/65/15 nie łapie trakcji na torze, a co dopiero na takim setupie jak Ty masz.. Ja przeszedłem na 16", jakoś łatwiej mi docierać do takich śmietnikowatych opon i aż tak dupy nie rzuca, a to na czasówkach ważne.

A do typowej zabawy nadal mam 15' ;)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dziadek » wtorek, 22 lutego 2011, 18:13

Do czasówek mam 2x 255/40/17, 245/45/16, 235/40/17 :) Do ślizgania się będą na początek 15" wystarczały w zupełności, toć ja tym autem ze 150km przejechałem dopiero :)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » wtorek, 22 lutego 2011, 21:17

normalnie ciebie wpisze w książkę tel. jako dręczyciel :D
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez Dziadek » wtorek, 22 lutego 2011, 21:22

Kuźwa ja już ciebie poprawiłem na Rumianko VAG Leń ;)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 23 lutego 2011, 13:36

To nie jest dobry miesiąc dla PETa, dobrze że się już kończy (miesiąc,nie PET). Dziś okazało się, że puściła uszczelka chłodnicy, chłodnica ma 3 miesiące i przejechała jakieś 200km... Jedyna dobra wiadomość, że może uda się wyegzekwować gwarancję. Ale i tak pech.

Przyszły pełne slicki 18", to tak bardzo przyszłościowo, okazyjnie kupione Dunlopy 280/66/18.
Poza tym przybyły też świece do nitro i wskaźnik temperatury wody/voltomierz (2w1). Ale kiedy to założę? Cholera wie przy obecnych problemach... Wskaźnik od wody jest na podobieństwo AFR, jako że w jednym miejscu będzie w formie zegarka 52mm cyfrowy AFR, sterownik nitro i no właśnie musiało coś jeszcze się znaleźć do kompletu w tym stylu, to zakupiłem takie coś:
Obrazek

Za to jak auto było na podnośniku miałem okazję podziwiać pracę lakiernika. Ominął kilka dużych ognisk rdzy na drzwiach, na lakierze są paprochy na zderzakach, baranek na progach przechodzi na błotnik. Ech, szkoda gadać, będzie 4 poprawka, ale i tak nie widzę tego różowo. :(
Z dobrych wieści to auto ma teraz do poniedziałku czas na małe naprawy, dziś będą rolki i pasek, jutro będzie chłodnica, w tzw międzyczasie już dałem do rozpatrzenia sprawę montażu foteli FK w miejsce oryginalnych, podciągnięcie słabowitego ręcznego i takie tam pierdoły.
Zmęczony powoli jestem tym wszystkim, by się gdzieś chciało odstawić auto żeby ktoś nawet raz i solidnie tematy poogarniał...
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 23 lutego 2011, 13:43

Dziadek napisał(a):Za to jak auto było na podnośniku miałem okazję podziwiać pracę lakiernika. Ominął kilka dużych ognisk rdzy na drzwiach, na lakierze są paprochy na zderzakach, baranek na progach przechodzi na błotnik. Ech, szkoda gadać, będzie 4 poprawka, ale i tak nie widzę tego różowo. :(

dla mnie to jakaś masakra... ja często się zastanawiam, gdzie są Ci dokładni i rzetelni rzemieślnicy...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Dziadek » środa, 23 lutego 2011, 13:45

Kiedyś jeszcze się łudziłem że to kwestia stawki,ale jak mi najdroższy lakiernik w bydzi zaczął pierdolić robotę, to zacząłem dalej szukać. No i widzę, że trza szukać jeszcze... Ręce opadają. Blacharz też ma poprawki, elektryk, kurwa mać urwać łapy, ujebać przy samej dupie.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 23 lutego 2011, 13:52

Dziadek napisał(a):Kiedyś jeszcze się łudziłem że to kwestia stawki,ale jak mi najdroższy lakiernik w bydzi zaczął pierdolić robotę, to zacząłem dalej szukać. No i widzę, że trza szukać jeszcze...

jestem ciekaw jak to będzie u mnie :roll:
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 23 lutego 2011, 13:56

Podstawa to się nie spieszyć do kolejnego speca lub odebrania auta. Poprawiać od razu do skutku, to już teraz widzę, ile mi to czasu zabiera żeby auto przewozić z punktu do puntu to masakra, zawsze na 2 auta jedziesz, drugiego kierowcę trza załatwić, który ma akura tczas, itd itp...
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 23 lutego 2011, 13:59

dokładnie... ja wybrałem lakiernika blisko domu, raptem kilka ulic dalej i mogę codziennie przed i po pracy oblukać postęp prac...

mini po rozbiciu zrobił dobrze, mx mam nadzieje też będzie wyglądał ok
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » środa, 23 lutego 2011, 15:29

Kajman, wiem ze Cie wizual warsztatu odstrasza, ale jak chcesz dobrego lakiernika, to może Miron? Lada dzień otworzy komore bezpyłową
Jarek104
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 23 lutego 2011, 15:35

Nie odstrasza, liczy się dobra robota. Na wiosnę będę nysce jeden wgniot robił, to może testne, choć to drogawy obiekt na testy...
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » środa, 23 lutego 2011, 21:54

droższe tam widywałem ;)
Jarek104
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta