['90 Mazda Mx-5]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 11:35

Ile mydło ma na 0.8? Jakiś pomiar odświeżający? Widziałem że ładnie szło :)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 11:41

na zlocie była inercyjna hamownia agmy i wypluło 231 KM i 306 Nm... wykres mam w domu, jutro zeskanuje i zalinkuje

już tak gadaliśmy z Properem, że jakiś dyno day by się u Waldka przydał, bo jednak wolę mieć wynik z obciążeniowej

jedzie fajnie, ale przez strasznie mokrą nawierzchnię, to na 1 i na 2 mieliłem w miejscu oponami, dopiero jak zapinałem 3, to jechało jakoś....
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 14:16

gratuluje wyniku i ogarniania auta :)

Dajcie znać jak bedzie DynoDay, muszę peta w końcu sprawdzić
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 16:52

Gratki II. miejsca w najbardziej prestizowej klasie.
Konkurencje miales calkiem ciekawą, fajnie ze kolejny raz pokazales miejsce w szeregu MPSowi :mrgreen:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 17:00

Bratobójcza walka, ale za to jaka fajna ;). Gratulacje.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 21:51

Fiveopac napisał(a): fajnie ze kolejny raz pokazales miejsce w szeregu MPSowi :mrgreen:

koleś mnie nienawidzi :lol:

wg wyników najlepsze wykręcone ET na tym badziewnym lotnisku, to marne 14,3 (w wolnych przejazdach z weedem), czyli tyle ile robiłem na 0.6 bara...

cały czas się uczę auta, bo ona naprawdę potrafi nauczyć pokory :oops:
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 23:08

ravestation napisał(a):koleś mnie nienawidzi :lol:

Kocha Cię ;)

http://www.youtube.com/watch?v=gTVIfkHc ... r_embedded

Powyżej link do owego wyścigu.
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Dziadek » wtorek, 5 kwietnia 2011, 06:24

Koleś ładnie wystartował. I to wszystko :lol:
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » wtorek, 19 kwietnia 2011, 23:10

kolejne pierdołki:

dokładka przód Japońskiej firmy Garage Vary oraz tylny lip R Package (foto made by Five)

Obrazek

tylna dokładka przejdzie małe cięcie, gdyż mam podwójny wydech... jutro montaż...

czas dalej kupować...
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez tomi » wtorek, 19 kwietnia 2011, 23:25

będzie kozak, montuj i dawaj foty :)
tomi
Forum Killer

Postprzez Dziadek » środa, 20 kwietnia 2011, 06:13

A właśnie, na jakim etapie samo auto?
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 20 kwietnia 2011, 12:41

auta nadal się uczę... cały zeszły sezon przejeździłem na zmniejszonym doładowaniu 0.6 bar'a, w tym roku zwiększyliśmy doładowanie do 0.8 bar'a i od nowa się uczę, bo różnica z mojej perspektywy jest kolosalna... choćby z tego powodu zajmuję się na razie designem, bo nie widzę sensu kucia auta i robienia sryliona koni, których nie okiełznam

choć i tak już czekam któryś tam miesiąc na paczkę ze stanów z nowym sprzęgłem oraz coolant reroute, czyli zmiana obiegu chłodzenia (auto się już nie będzie grzać po ostrym upalaniu)

roll bar'u do dziś nie miałem czasu pomalować i zamontować, tak samo jak szelek, które leżą w pudełkach od ponad pół roku...

no i po dokładkach trzeba zakręcić gwintem, bo auto wygląda jak motorówka, gdyż przód jest wyżej niż tył (jak było body, nie było tego widać)
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 21 kwietnia 2011, 08:50

ravestation napisał(a):....bo nie widzę sensu kucia auta i robienia sryliona koni

Pawle drogi, te silniki są tak tanie, że nawet jakbyś z jeden czy dwa posłał do piachu w skali roku, mógłbyś organoleptycznie zbadać, ile można bez kucia i nie zruinowałbyś sobie portfela. A wiesz doskonale, że amerykańcy dmuchają sporo i jakoś to lata na seryjnych bebechach. Silniki do aut, których w tym kraju nikt nie dłubie są śmiesznie tanie na rynku wtórnym (BP MX-5, Properowy Neon, 1UF-ZE). Ja bym w każdym razie kombinował w tę stronę. Zakuć możesz któryś silnik z kolei przecie :)
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez ravestation » czwartek, 21 kwietnia 2011, 18:50

zgadza się, zrobimy tego bara :P ale najpierw choć trochę chcę ogarnąć to co mam obecnie ;)
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » czwartek, 21 kwietnia 2011, 18:51

I miej silnik zapasowy w piwnicy...
Dziadek
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta