Z3,2 Roadster - mityczne 2,8 na sterydach

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez saron22 » sobota, 30 marca 2013, 11:24

Piwo ja nie twierdze ze te opony to swiatowa czołówka i ze z tymi oponami mam +100 km i 50% lansu na dzielni. Ale nie da sie też nie zauważyc, ze te opony w porownaniu do tego na czym jezdzilem dotychas to juz dosc duzy progres.
Wiesz, na zachodzie sie uzywa roznych innych fajnych rzeczy ale niestety takie fajne rzeczy kosztuja bardzo duzo $$$ i jak narazie mozemy sie tylko obejsc smakiem.
Tak jak wczesniej pisalem mialem okazje zakupic kilka takich kompletow hurtem w dobrej cenie wiec grzech bylo nie skorzystac. Bede mial kabrys to wypierdole je w kosmos i zaloze sobie nastepny komplet. A to jest bardzo budujące :mrgreen:
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 30 marca 2013, 12:38

A ja tam mam świadomość jak się robi test w większości przypadków i biorę na to poprawkę. Zaraz Ci pokażę test, że to Kumho jest najlepsze! ;)
Z mnóstwa opon jakie mam r888 są jednymi z lepszych i to jest przetestowane a nie wyczytane. Jedynie Hoosier A6 jest lepszy. Należy jednak mieć świadomość gdzie ich miejsce jak jest stojąca woda (na mokrym asfalcie wcale nie jest tak źle), należy też wiedzieć jak ich używać. Jak poczytać dobrze w necie opinie ludzi którzy się ścigają, to zawsze stawiają r888 w czołówce. Nie są lubiane bo miękka guma szybko znika. Life. Sportcupy ujeżdżałem i wybacz, ale zanim się rozgrzeją to daaaleko im do R888. Oczywistym jest też, że R888 zjada każdą cywilną oponę.
A za cenę za ile kupiliśmy te gumy, nie ma prawa narzekać ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » sobota, 30 marca 2013, 12:47

YYYY Kumho to chyba zły przyklad Koreańcy też robią przyzwoite gumki z dobrymi semi włącznie.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez Dziadek » sobota, 30 marca 2013, 12:50

O proszę, tu masz kumho jako najlepszą oponę: http://www.kumhomotorsport.pl/dat-opony_semislick.html

Tu michelin: http://www.autobild.de/artikel/test-spo ... 09404.html

Jakbym poszukał to znalazłbym jeszcze kilku "najlepszych" ;) A generalnie lepiej poszperać i odnaleźć opinie ludzi którzy się ścigają i jakoś im to wychodzi i nie są sponsorowani. Mi po przeczytaniu a potem sprawdzeniu wyszło, że pirelli corsa to śmietnik, Re55s zamiata wszystko, A r888 są przynajmniej na dobry+, tyle że na krótkie tory/zimne dni. Ale nawet katowane wciąż dają satysfakcjonującą ilość gripu. A dogrzanie średnich semi na drodze nie petując nonstop jest dość trudne i czasem chwilowe, zastanawiaj się potem na zakręcie czy ostatnie 15 minut jechałeś wystarczająco ostro? ;)
Przyznam, że semi michelin są zajebiste, ale rozmiarówka ograniczona lub drogawa ;) Ale mam i chwalę.
Ostatnio edytowano sobota, 30 marca 2013, 17:25 przez Dziadek, łącznie edytowano 1 raz
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 30 marca 2013, 17:23

Dziadzia dobrze prawi! Przy tej cenie nawet jakby okazaly sie mocno sredniawe to i tak bedzie zajebiscie :D
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez dave » poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 19:49

Akurat kumho nie dość ze drogie to lepsze od r888 na suchym wiec sredni przyklad.
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 21:40

to tak
wiesz, jak kto uważa...
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » piątek, 5 kwietnia 2013, 18:39

Jak tam panowie?? Zaczeliscie juz jakies przygotowania do spoźnionego sezonu??

Ja korzystając z tego ze na drogach Bydgoszczy nie ma juz sniegu przetransportowalem Zete do warsztatu.
Na tą chwilę auto wyglada tak:

Obrazek

Sprawcą całego zamieszania jest miska olejowa

Obrazek

a konkretnie to małe pęknięcie przez które leciał olej silnikowy

Obrazek

Zabralem sie też dzisiaj za montaż przekaźnika DRL. Generalnie jakoś specjalnie duzo roboty z tym nie ma. Wszystko oczywiście na oryginalnych czesciach i fabrycznym module DRL

Obrazek

U mnie to wygląda mniej wiecej tak:

Obrazek

Obrazek

Jak widać na poniższych zdjęciach po przekręceniu kluczyka w pozycję "do jazdy" palą sie jedynie przednie światła DRL natomiast tylna światła, obrysówki w zderzaku oraz oświetlenie deski nie włączają sie.

Obrazek

Obrazek

Dodam jeszcze tylko, ze w kolejce na montaż czekają stabilizatory z Z3M oraz Short shifter z Z3M.

Obrazek
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Arkadius » piątek, 5 kwietnia 2013, 19:07

a na moje to lipa te "DRL" a co jak aku będzie chciał na emeryturę albo fura będzie długo stać? przy włączeniu zapłonu już będzie ponad 100W świecić... preferuję przekaźnik "561" i podpięcie pod kontrolkę ciśnienia oleju. Odpalasz i dopiero zapalą się światła
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez ryba-1 » piątek, 5 kwietnia 2013, 20:28

Z ciekawosci. nie dalo sie aktywowac drl z kompa? w e39/e38 jest taka opcja, tak samo jak kierunki ala usa.
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez saron22 » piątek, 5 kwietnia 2013, 23:23

Arkadius napisał(a):a na moje to lipa te "DRL" a co jak aku będzie chciał na emeryturę albo fura będzie długo stać? przy włączeniu zapłonu już będzie ponad 100W świecić... preferuję przekaźnik "561" i podpięcie pod kontrolkę ciśnienia oleju. Odpalasz i dopiero zapalą się światła

Aukrat u mnie nie ma problemu z tym co piszesz bo tym autem w zime nie jezdze wiec raczej mi to nie grozi... To jest fabryczna opcja BMW dla Ameryki Polnocnej wiec nie sądze zeby to byly jakies nie przemyslane rozwiązania. Załączanie DRL moge podlączyć jak bede chcial: w oryginale jest podłaczone pod 15 czyli +12V po zapłonie ale rownie dobrze moge je podpiąć pod alternator i bedą sie załączać dopiero po uruchomieniu silnika w momencie jak alternator zacznie ladowac. Raczej zostane przy fabrycznym rozwiązaniu ale jak sie nie sprawdzi to podepne pod alternator i nie bedzie zadnego problemu.

ryba-1 napisał(a):Z ciekawosci. nie dalo sie aktywowac drl z kompa? w e39/e38 jest taka opcja, tak samo jak kierunki ala usa.

E36/E37 (Z3) nie ma sterownika VIS wiec to o czym piszesz jest nie mozliwe. W E36 jest to zwykły układ na przekaźnikach. W E39/38/46/X3/X5 itd jest oczywiście taka opcja ale przypominam, że początkowe lata produkcji E36 siegają 91 roku wiec projekt jest z poznych lat 80.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 6 kwietnia 2013, 08:21

BMW E36 – seria samochodów osobowych wprowadzonych na rynek w roku 1990 jako następca serii E30. http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_E36

Aaaale, u mnie akurat też jest taka opcja :mrgreen:
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 6 kwietnia 2013, 10:56

Dziadek napisał(a):Aaaale, u mnie akurat też jest taka opcja :mrgreen:

Znaczy jaka??
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » niedziela, 7 kwietnia 2013, 07:48

DRL :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » niedziela, 7 kwietnia 2013, 09:57

A co?? Zakladasz??
saron22
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta