[Honda CRX EE8 91' ] B20VTEC STREET

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez STELMI » środa, 15 maja 2013, 21:15

co jeszcze brakuje do poskładania ?
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez GaRaż » środa, 15 maja 2013, 21:28

STELMI napisał(a):co jeszcze brakuje do poskładania ?

pierdolki , generalnie najwazniejsza czescia pierdolek sa wtryskiwacze , musze miec wtryskiwacze z danymi tzw battery offset no i nie moga kosztowac kroci ( tak to ja moge zamowic sobie nowe hehe), CRX jest na drobnych poprawkach lakierniczych bo ma tyle lat ile ma i gdzies tam powychodzil rudy. Mysle ze tydzien i bedzie mozna skladac blok(choc pierwszy w planie jest zlozyc blok do naszego CRXa) i to tez w trybie przerywanym , sa do poskladania dwa silniki , jeden swap no i jakis bierzacy serwis innych pojazdow. Fajnie by bylo ogarnac ten CRX do polowy czerwca a jeszcze trzeba w nim ciut przerobic instalacje ( tu wlasnie jest tez kwestia czy wtryski beda wysoko lub nisko omowe) bo jest mniej lub wiecej przerabiania.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez dave » czwartek, 16 maja 2013, 17:33

A tak w ogóle mozna wiedzieć jaki jest koszt uzyskania owych 250 koni? Oczywiscie jeśli to nie tajemnica... Od zakupu silnika zaczynając....
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » czwartek, 16 maja 2013, 19:08

dave napisał(a):A tak w ogóle mozna wiedzieć jaki jest koszt uzyskania owych 250 koni? Oczywiscie jeśli to nie tajemnica... Od zakupu silnika zaczynając....

kilka zloty wyszlo , w tej cenie bylo by wiecej z turbo jesli chodzi o stadko koni , lecz kolega zawsze chcial CRXa , zawsze chcial wolnossacy silnik , wiec mysle ze nie ma sensu rozmawiac tu o kwocie skoro tak chcial a autko powinno trzaskac niskie 12 srednie 12. Silnik NA nigdy nie byl tani :) .
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » czwartek, 16 maja 2013, 19:43

GaRaż napisał(a):
dave napisał(a):A tak w ogóle mozna wiedzieć jaki jest koszt uzyskania owych 250 koni? Oczywiscie jeśli to nie tajemnica... Od zakupu silnika zaczynając....

kilka zloty wyszlo , w tej cenie bylo by wiecej z turbo jesli chodzi o stadko koni , lecz kolega zawsze chcial CRXa , zawsze chcial wolnossacy silnik , wiec mysle ze nie ma sensu rozmawiac tu o kwocie skoro tak chcial a autko powinno trzaskac niskie 12 srednie 12. Silnik NA nigdy nie byl tani :) .

Czyli nie można wiedzieć.
Czytanie ze zrozumieniem.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez dave » czwartek, 16 maja 2013, 20:17

Nie no mi nie chodzi o to ile kolega zaplacil, moze to byc na podstawie innego auta. Orientacyjnie pytam, nie chodzi o rozdrabnianie sie co do zlotowki a o jakiś rzad wielkości. Pytam bo nie interesuje mnie koszt turbo tylko wlasnie n/a bo jakoś te uturbione crx biorąc pod uwagę moc jezdza slabo w porównaniu z n/a.

no chyba rzeczywiście nie można wiedzieć 😉 ja to widzę tak, wchodzi klient i pyta ile kosztuje 250 km w crx? Odpowiedz jest "jak w n/a to trochę to wyjdzie bo n/a nigdy nie bylo tanie" 😃 po czym klient mówi ok, to poprosze;D podejście niesamowite.
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » sobota, 18 maja 2013, 12:31

Jak będziesz chciał zrobić silnik to podjedziesz i Ci powiedzą, może sam klient nie życzy sobie takiej wiedzy sprzedawać na forum. A tak ps. to i tak zawsze wychodzi trochę więcej bo po drodze też i inne rzeczy się ujawniają. Zresztą sami wiecie, nie jeden w was robił auto...
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez GaRaż » sobota, 18 maja 2013, 16:06

ryba m-50 napisał(a):Jak będziesz chciał zrobić silnik to podjedziesz i Ci powiedzą, może sam klient nie życzy sobie takiej wiedzy sprzedawać na forum. A tak ps. to i tak zawsze wychodzi trochę więcej bo po drodze też i inne rzeczy się ujawniają. Zresztą sami wiecie, nie jeden w was robił auto...

zgadza sie :)
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez dave » sobota, 18 maja 2013, 18:57

Ale po co mialbym podjezdzac? Mając firmę 500 km ode mnie mialbym tez podjechać aby odbyć 10 minutowa rozmowe na temat kosztow zrobienia silnika? Czy to jakiś zart??? To ze wyjdzie wiecej to nikt nie musi mi mówić bo jakieś pojecie o tym mam ale traktowanie modyfikacji silnika hondy jak lotu w kosmos jest tak smieszne ze aż dramatyczne.
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » sobota, 18 maja 2013, 19:06

dave napisał(a):Ale po co mialbym podjezdzac? Mając firmę 500 km ode mnie mialbym tez podjechać aby odbyć 10 minutowa rozmowe na temat kosztow zrobienia silnika?

To niepotrzebnie pytasz o koszta skoro nie jetes zainteresowany , jesli bylo by inaczej to zapewne odwiedzisz nas.

dave napisał(a): To ze wyjdzie wiecej to nikt nie musi mi mówić bo jakieś pojecie o tym mam ale traktowanie modyfikacji silnika hondy jak lotu w kosmos jest tak smieszne ze aż dramatyczne.

Jesli mial bys firme 500km stad to bys tu nie pisal , w takiej sytuacji zapewne takze spytasz kogos na miejscu. Modyfikacje Hondy to nie wiedza tajemna , jest mnostwo przykladow , gotowych setupow , choc i to czasami nie starcza jak wynika z kilkuletniego doswiadczenia w wyscigach patrzac na innych zawdnikow Jakos nikt nie podaje tu ze tak powiem kosztow operacji a wlasciciel nie zyczy sobie tego by podawac . Jesli ktos jest faktycznie zainteresowany z regionu to zapewne nie zbawi go podjechac , porozmawiac i poradzic sie tak jak zrobil to np. ryba zanim kupil CRXa. Podjechal , okreslil sie ze chce uzywac nitro , okreslil budzet na stan obecny i co by chcial w przyszlosci uzyskac. Zostala ustalona ze tak powiem sciezka rozwoju ktorej sie trzymai obecnie i smiga jak dziki :) , wystarczy podjechac i porozmawiac.
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 18 maja 2013, 22:32

Ja tez sie niestety dziwie ze koszty to jakas tajemna wiedza i trzeba posiadac specjalny kod PIN by uzyskac taka informacje. Nikt nie pyta przeciez o konkretna kwote co do zlotowki ale o ogolny rząd wielkosci. Odpowiedz ze na takie i takie mody potrzebna jest kwota np ok 17 tys plus robota albo 15 na gotowo tez jest jak najbardziej satysfakcjonująca.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » sobota, 18 maja 2013, 23:13

saron22 napisał(a):Ja tez sie niestety dziwie ze koszty to jakas tajemna wiedza i trzeba posiadac specjalny kod PIN by uzyskac taka informacje. Nikt nie pyta przeciez o konkretna kwote co do zlotowki ale o ogolny rząd wielkosci. Odpowiedz ze na takie i takie mody potrzebna jest kwota np ok 17 tys plus robota albo 15 na gotowo tez jest jak najbardziej satysfakcjonująca.

Ja nie wiem czy ja pisze w mandarynskim czy sa problemy z czytaniem to moze trzeba wieksza trzcionka, wlasciciel nie zyczy sobie by pisac o kosztach , dolecialo? Jak juz bedzie gotowy pojazd zamieszcze stosowne info a do tego czasu bez odbioru . Teraz mozecie meczyc innych publicznie na forum o koszty.
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » niedziela, 19 maja 2013, 09:58

GaRaż napisał(a):to moze trzeba wieksza trzcionka,

:lol: :lol: :lol:
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » niedziela, 19 maja 2013, 12:00

dave napisał(a):Nie no mi nie chodzi o to ile kolega zaplacil, moze to byc na podstawie innego auta. Orientacyjnie pytam,

GaRaż napisał(a): wlasciciel nie zyczy sobie by pisac o kosztach

chlopaki czytac ze zrozumieniem :P
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez dave » niedziela, 19 maja 2013, 15:27

Wiesz co, juz nic nie napisze, skoro ktoś nie umie poprawnie zinterpretować tekstu to tym bardziej poprawnie nie będzie w stanie udzielic mi jednoznacznej odpowiedzi związanej z tematem.. Ja sie pytam ile to będzie kosztować a dostaje odpowiedz ze jutro będzie slonecznie. Wiec koniec tematu. :lol:
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta