['99 Nissan Almera GTI]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Re: ['99 Nissan Almera GTI]

Postprzez Dziadek » sobota, 23 listopada 2013, 14:22

jeju jakie to wąskie ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » sobota, 23 listopada 2013, 14:47

To i tak w zasadzie jeden z najwiekszych kubełków z oferty mirco (XL).
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Postprzez --orzech-- » sobota, 23 listopada 2013, 16:09

dziś by mi się przydał taki fotelik :)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez saron22 » sobota, 23 listopada 2013, 16:14

fajnie to to wyglada
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Długi » sobota, 23 listopada 2013, 16:25

Przydałby mi się taki fikoł w moje pralce :) ładny
Kto jest bez winy, niech weźmie kamień i pierdolnie się nim w łeb!!
Długi
Super user

Auto: Honda Prelude

Postprzez ravestation » sobota, 23 listopada 2013, 19:38

dobry kubeł nie jest zły! od razu przypomina mi się trzymanie i czucie auta w mx5
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Ed » niedziela, 24 listopada 2013, 09:13

ravestation napisał(a):dobry kubeł nie jest zły! od razu przypomina mi się trzymanie i czucie auta w mx5

a ty mi lepiej tego kubla nie przypominaj ;p
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez ravestation » niedziela, 24 listopada 2013, 10:50

ciasno było, prawda ? :P to są właśnie zalety bycia kurduplem, mieszczę się wszędzie :lol: :lol: :lol:
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Mav » środa, 27 listopada 2013, 13:33

No powiem Wam że bardzo polecam kubełki - nie takie składane "recaro ITR look" z regulowanym oparciem tylko właśnie takie monobloki.
Do tego mocno spięte pasy bez jakichś dziwnych napinaczy etc tylko zwykłe na klamrach (ja sobie tak je dowalam że nie mogę oderwać pleców od oparcia - ledwo wrzucam 5tkę) i zupełnie inna bajka.
W szybko jechanym zakręcie w zwykłym fotelu przyłapałem się na tym że mimowolnie rozpierałem się nogami wewnątrz kokpitu, i łapałem kierownicy. Teraz chwyt kierownicy mam mega leciutki prawie że dwoma paluszkami każdej ręki. Ciało swobodnie poddaje się przeciążeniom, nie ma uczucia walki i opierania się siłom.
Moment uślizgu czuć genialnie.
Jak sobie wyjmę poduchę spod tyłka (a muszę jak jadę w kasku - szyny kubełka połączone z oem szynami sprawiają że fotel jest dosyć wysoko) to się to jeszcze bardziej potęguje. Aż żałuję że nissan nie zawija dupą -teraz by mógł :)
Mav
Forum Clubber

Postprzez Gorliś » piątek, 6 grudnia 2013, 12:19

Mav, tak sobie pomyslalem o naszej rozmowie z Torunia, odnosnie amberow.
Nie wiem jaka jest dostepnosc tego do nissanow, ale w czasach jak bylo trudno (i drogo) dostac ambery do Civicow to ludzie mieli dwa patenty: oklejanie folia i lakierowanie farbka do witrazy ;)
Folia to gowno i z kilometra bylo widac ze cos jest nie tak, natomiast te farbki sprawdzaly sie z tego co widzialem po zdjeciach calkiem niezle. Nazywalo sie to Vitrail czy jakos tak.
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » piątek, 6 grudnia 2013, 15:12

Gorliś napisał(a):Mav, tak sobie pomyslalem o naszej rozmowie z Torunia, odnosnie amberow.
Nie wiem jaka jest dostepnosc tego do nissanow, ale w czasach jak bylo trudno (i drogo) dostac ambery do Civicow to ludzie mieli dwa patenty: oklejanie folia i lakierowanie farbka do witrazy ;)
Folia to gowno i z kilometra bylo widac ze cos jest nie tak, natomiast te farbki sprawdzaly sie z tego co widzialem po zdjeciach calkiem niezle. Nazywalo sie to Vitrail czy jakos tak.

Nie przesadzaj ja w jajku miałem amberki, jeden dostał strzał kamieniem i okleiłem stary seryjny kierunek, na pierwszy rzut oka nie widać, Tomi mi odradzał że będze odłazić i takie tam. Folie kupiłem za 12 zeta chyba i dwa lata już się trzyma. Nie masz nic do stracenia, a cena jak za czteropak ja polecam, najwyżej pomyślisz później coś dalej jak efekt ci nie będzie odpowiadał.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Re: Odp: ['99 Nissan Almera GTI]

Postprzez Mav » piątek, 6 grudnia 2013, 15:13

Jakis czas temu prawie zamowilem vitrail pomarancz bo tez widzac efekty folii zauwazylem ze to shit.
Potem stwierdzilem ze mi sie popierdolilo w glowce zeby jak jakis gowniaz lampki malowac. Ale jak patrze na alme to mysle ze normalny kolor pomaranczowego jest naprawde spoko.
Zwlaszcza ze...nigdy w calej karierze samochodow nie mialem pomaranczowych kierunkowskazow. Nigdy :-)
Mav
Forum Clubber

Postprzez Dziadek » piątek, 6 grudnia 2013, 16:17

Folia, profesonalna nałożona przez profesjonalistę powinna potrzymać. Ja na chwilę okleiłem przednie lampy w pecie ciemną folią i...do dziś się trzyma bez śladu że to folia.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Gorliś » sobota, 7 grudnia 2013, 00:41

No nie zgodze sie ze nie widac na pierwszy rzut oka ;). Koszt wykonania podobny, prostota wykonania na plus dla farbki (dla mnie latwiej jest cos dobrze pomalowac niz dobrze okleic bez babli), i estetyka tez. Kierunki z folia traca na przejrzystosci, robia sie takie matowe:
Folia (olejcie zielone zaznaczenie, fota pogladowa z netu):
Obrazek
Obrazek
Farbka:
Obrazek
Obrazek

I przyklad, dlaczego uwazam, ze dobrze by to wygladalo (tak, wiem ze dodatki z VZ-R'a tez maja znaczenie)
Obrazek
Gorliś
thebestest of SRTB

Re: Odp: ['99 Nissan Almera GTI]

Postprzez Mav » sobota, 7 grudnia 2013, 08:10

Dodatki z vzr to grill ktory akurat mnie tak nie kreci mimo ze to jdm i troszke inna dokladka pod zderzak ktora i tak musialem zdjac bo na koleinach tarlem nią o asfalt.
Ale kierunkowskazy wygladaja naprawde git. MusE koniecznie wrocic do tematu.
Z folią mam identyczne odczucia - po pomalowaniu nie traci na przezroczystosci przes co jest ciekawy efekt 'bursztynu'.
Mav
Forum Clubber

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta